RTL 4 blijft kijkers vrolijk oplichten

RTL 4 volgt het goede voorbeeld van Talpa Network niet. De tv-zender van Peter van der Vorst gaat vrolijk door met de programma’s vol astrobagger. Dat heeft de zender vrijdagavond laten weten aan RTL Boulevard. Talpa is klaar met de onzinnige praatjes van huismoeders die bijschnabbelen als medium en wil niet meer verdienen aan de laagopgeleide kijkers die daar in trappen: per 1 januari gaat AstroTV van de buis. Het soortgelijke Dit Is Mijn Toekomst op RTL gaat wél gewoon door.

RTL Boulevard-presentator Luuk Ikink vindt dat RTL oplichters hiermee een podium biedt, al vindt hij het wel ‘vrolijke oplichting’. “Ja, natuurlijk, het is vrolijke oplichting. Bij RTL is er ook een variant en die blijft wel gewoon gestaan.

Modekenner Nikkie Plessen: “Je kan wel lekker kijken ernaar, toch? Het is televisie om naar te kijken als je niks te doen hebt.

RTL gaf eind vorig jaar nog aan te overwegen om te stoppen met Dit Is Mijn Toekomst na kritiek van minister Wopke Hoekstra van Financiën. Uiteindelijk verkiest RTL geld toch boven het beschermen van de hulpeloze medemens.

Lees ook:
RTL overweegt te stoppen met astrobagger (20 december 2018)
Talpa stopt met AstroTV: ‘Past niet meer bij Net5’ (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen