Quinty gewoon gebleven, zegt daklozen gedag

Quinty Trustfull mag dan wel een van de grootste sterren van de Nederlandse ochtendtelevisie zijn, maar dat betekent niet dat ze met haar kin omhoog over de straten van Amsterdam loopt. Sterker nog: ze zegt elke dag daklozen gedag die zich tegenover haar miljoenenpand ophouden. “Wij wonen tegenover de daklozenopvang, waar alle daklozen altijd staan te wachten voordat ze naar binnen mogen om een kopje koffie te drinken of daar te slapen in de winter“, vertelde ze in haar eigen Koffietijd.

Die daklozen krijgen elke dag een portie aandacht van Trustfull. “Ik maak dus elke dag een praatje met een dakloze en dat doe ik heel bewust“, legt ze uit. “Je krijgt ook de mooiste gesprekken en mooiste verhalen terug.”

Trustfull vindt het leuk om die daklozen een goed gevoel te geven. “Je ziet ook dat het iets met diegene doet, maar ook met jezelf. Het is gewoon fijn en iedereen vindt het fijn om gewaardeerd te worden en gezien te worden.

De presentatrice vindt het sowieso belangrijk om mensen op straat gedag te zeggen. “Omdat ik vind dat de maatschappij verhard is. Het is zo leuk en je krijgt er ook zo veel voor terug als je mensen op straat gewoon eens gedag zegt.”

Lees ook: Quinty Trustfull stopt met drinken uit douchekop (oktober 2015)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen