Paul de Leeuw vs Linda de Mol op oudejaarsavond

Geplaatst op ma 28 okt 2019 om 11:45

Paul de Leeuw en Linda de Mol kunnen als tv-collega’s goed met elkaar overweg, maar tegelijkertijd heeft zij ook gezorgd voor zijn ondergang als dé weekendster van de Nederlandse televisie. Jarenlang scoorde hij met zaterdagshows als Mooi Weer De Leeuw de pannen van het dak, tótdat Linda de Mol in 2008 haar hitshow Ik Hou Van Holland lanceerde. Elf jaar later mag de presentator het opnieuw proberen: op oudejaarsavond staat hij rechtstreeks tegenover Ik Hou Van Holland.

De tv-stations hebben onthuld wat ze in de laatste uren van 2019 uitzenden: NPO 1 sluit het jaar af met de oudejaarsconference van Claudia de Breij, RTL 4 komt met een live-feelgoodshow met Paul de Leeuw en SBS 6 neemt de oudejaarsspecial van Ik Hou Van Holland over.

Veel is er nog niet bekend over de oudejaarsshow van Paul. “Een feelgoodshow waarin Paul de Leeuw het jaar 2019 afsluit op een manier waarop niemand anders dat kan. Live vanuit Rotterdam neemt die de kijkers mee het nieuwe jaar in“, luidt de omschrijving.

Paul zal er best een beetje voor huiveren. De concurrentiestrijd met Ik Hou Van Holland brengt hem terug naar het jaar 2009, toen Linda’s show een jaar op zender was en ze hordes kijkers van Paul had afgesnoept.

De kijkcijfervernedering was zo pijnlijk, dat de VARA-ster de concurrentiestrijd niet meer trok en tv ging maken in de luwte. Nu vindt Paul het tijd voor revanche en wel op oudejaarsavond.

De programmering op oudejaarsavond ziet er als volgt uit:

NPO 1
20.30 uur – Mindf*ck oudejaarsspecial
21.40 uur – DWDD Oud & Nieuw
22.30 uur – Claudia de Breij

RTL 4
20.30 uur – Martijn Koning Oudejaarsconference
22.30 uur – Oudejaarsshow met Paul de Leeuw

SBS 6
20.00 uur – Borsato: De Kuip
22.00 uur – Ik Hou Van Holland oudejaarsspecial

Foto: RTL, SBS
72 Reacties op “Paul de Leeuw vs Linda de Mol op oudejaarsavond”


 1. serbelanda

  Ik Hou Van Holland wat een verschrikking! Tevens dat lesbo ding van een Breij trekt ook niemand…

 2. Pino

  De kans voor RTL en SBS om de NPO te verslaan. Vrijwel niemand in NL zit te wachten op deugmens de Breij

 3. Rens

  Het is allemaal niks. Uitgekauwde programmering met weer meer van hetzelfde gegein en gegiechel. Vreselijk. Ik kijk wel een goede film.

 4. Mike

  Er zijn maar weinig mensen die zich beseffen hoe triest het is voor Linda. Haar broer wil dat ze hem komt redden. Maar het is zo onmenselijk. Linda had het prima voor elkaar en nu moet ze aan alle kanten de zeilen bijzetten en lukt het haar ook niet meer om haar keiharde Mollenkant te verbergen voor het publiek. In “ik hou van Holland” ziet ze er er ook uit als een ongelukkige circusdirectrice die voor de zoveelste keer, voor weinig publiek, als clown moet optreden. Wat is het allemaal leuk en gezellig hé…Maar als de smink er vanaf is na het optreden doemen de tranen op..
  (bericht eerder al gepost, maar past beter bij dit artikel)

 5. Henk

  Nu ook weer zo’n Mol op oudejaarsavond?!!
  Stelletje kneuzen!!

 6. Ron

  Die liveshow van Paul op oudjaarsavond een aantal jaren geleden was wel erg leuk. Een zoete inval van allerlei gasten, improvisatie iets waar Paul zich helemaal senang bij voelt. Alleen jammer om dit recht tegenover de oudejaarsconference te programmeren. Beter er vlak na en dan tot diep in de nacht door gaan, net als wat ze in Jools Holland doet in de UK.

 7. Groenig

  Ik snap eigenlijk nooit waarom mensen om oudejaarsavond massaal televisie gaan kijken. Heb in vredesnaam een leuke avond met vrienden. De rest van het jaar kan je nog voor de buis zitten.

 8. Wyatt

  Ik keek Linda alleen omdat ze toevallig op RTL4 kwam. Dus het word dit jaar Paul.

 9. Anouk

  @Ron Paul is nooit live geweest op oudejaarsavond!!

 10. Anouk

  @Wyatt Je kan ook gewoon iets anders gaan doen.

 11. MediaPrak

  Dat wordt weer een bronzen medaille voor RTL. Mindfuck, DWDD, De Brey en Linda zijn nu eenmaal ijzersterke titels.

 12. o.p. lichter

  Dat word de tv uit of netflix .

 13. Anny

  @Groenig, het echte (nieuwjaarsfeest) begint pas om 00.00u. Pas dan zoeken familie, vrienden elkaar op en/of gaan naar de kroeg.

 14. sukkel

  Breij is een verschrikking en P de Leeuw is niet leuk dan maar Linda ook armoede

 15. Nachash

  LINDA. op 6 gaat dit glansrijk overwinnen ze is en blijft Nederlands enige echte vakvrouw !

 16. Jan

  Ik ga met oud en nieuw niet naar die holle botoxkop kijken…

 17. Alex

  Geen Guido Weijers meer?

 18. Henk

  2 Anouk: de leeuw is zekers wel live geweest op oudejaarsavond! Benieuwd als t vanuit Rotterdam is of t dan vanuit het theater is of tv studio. Overigens bizar dat de oudejaarsconference van Martijn Konings 2 uur duurt!!! doe t dan zo

  20.30 martijn konings
  22.00 met paul het jaar uit!
  00.30 trijntje oosterhuis in ziggodome
  02.30

 19. Anouk

  @Henk Nee hoor! De kijker moest wel die indruk krijgen, maar was eind van de middag opgenomen.

 20. Ron

  @Anouk: wel hoor.2013 dacht ik maar kan ook eerder geweest zijn.

 21. Erwin

  Claudia is top!
  Ik hou van Holland is vooraf opgenomen troep, die doet alsof ze live aftellen. Ik vind dat zo jammer. Hoezo is het zo moeilijk om te zorgen voor een RECHTSTREEKS programma? Het is toch een familiezender, sta dan dicht bij de mensen en maak hun avond gezellig. John de Mol, doe het beter.

 22. Anouk

  @Ron Nope.

 23. Nachash

  LINDA. op 6 gaat dit nog eenmaal doen en ze was Nederlands enige echte vakvrouw, heb respect voor de ouderen! #Plastic#Botox#oudformat#ditgunjezelfsjevijandenniet

 24. Bjorn

  Haha Martijn koning dat wordt een flop. Daar zit niemand op te wachten.

 25. Bjorn

  Geen Borsato om 20 uur maar FINALE UTOPIA 20:00-22:00 UUR Oudejaarsavond.

 26. Pyrzk

  Hoe kan het nou dat na zoveel flops paul de leeuw nog steeds op tv te zien is ?

  Het is een vreselijke man die alleen maar valse opmerkingen ten koste van andere kan maken maar zelf nergens tegen kan

  Net zoals elke valse nicht op tv

  Ranking the stars is ook een grap van een programma

  Een top10 van welk onzin onderwerp maken
  En natuurlijk weer bners hun eigen lijstje laten maken en dan met veel gespeelde lolligheid elkaar helemaal geweldig vinden

  Wanneer is deze zelf pijperij eindelijk eens afgelopen ?

 27. Daan

  Paul de Leeuw. Vergane glorie. Geen vernieuwende professional. Kan alleen autistisch herhalingen doen

 28. Nachash

  @Daan, klopt daarom kon hij ook zo goed met Linda samen!

 29. Anouk

  @Ron Je bent duidelijk een outsider. Sinds zijn kids is Paul nooit meer live met een eigen show op televisie geweest. Zelfs Laat was semi live!

 30. Anouk

  @Daan 12.48 Hahaha Hallo bopper!!!

 31. Nachash

  Wederom laten SBS en RTL zien dat ze zonder samenwerken de kijker wegjagen!

  Gevechten om formats, de laatste goede programma’s naast elkaar programmeren. De kijker is de dupe. Streamingsdiensten bedanken Talpa en RTL!

 32. Bart

  @Anouk Paul de Leeuw is zeker wel meerdere malen live geweest op Oudejaarsavond. Een van deze shows uit de jaren 90 was echt legendarisch en ging maar door tot diep in de nacht. Helaas nu stopt het al om 24.30u. Concert van Trijntje Oosterhuis is echt totaal verkeerd gekozen op deze avond.

 33. moi

  Paul is gewoon over zijn houdbaarheidsdatum heen.
  Wat John over vrouwen zegt geldt ook voor “mannen” :-D

 34. Mike

  De oeuvreprijs is in 2017 uitgereikt aan Linda de Mol. Een terechte waardering voor al het harde werken. Maar het was ook een signaal aan haar die ze maar weigert op te pakken. Wij bedanken Linda oprecht en hopen haar nog lang te zien bij Miljoenenjacht! Maar Linda ga niet krampachtig op zoek naar nieuwe hitjes en wees niet te gemaakt hip. U werd gewaardeerd om uw authenticiteit. #mijnexcuses#valinherhaling#maarwilhettochgraaguiten#lindaenmadonna#stoppenopjehoogtepunt

 35. Anja

  @Mike, punt is nu wel duidelijk. Ik ben het grotendeels met je eens, maar je bent nu wel aan het bashen. De kijker straft haar verandering in imago nu al af, dus dit komt vanzelf goed. Ja het is jammer, maar het lijkt wel of je hoopt dat Linda zelf ook tot dit besef komt. Nee, ijdele hoop. Dus bedankt voor je bijdrage, maar genoeg is genoeg.

 36. Paolo 2.0

  SBS met Meiland= 100% afhaken.
  De Leeuw bij Rtl = 100% afhaken.

  De keuze is duidelijk. NPO krijgt het dit jaar zo in schoot geworpen.

 37. Bart

  @Anouk Ik heb het goed gelezen en ik weet dat een aantal keer is gebeurd zoals jij het zegt maar ook dat het een aantal keer echt live was. De ene waar ik het hier boven over heb was sowieso live. Lekker laat ook.

 38. peacock and whitemen

  Ben benieuwd wat comedy central dit jaar gaat doen, vorig jaar was gavier guzman in topvorm

 39. Mieke Mossel

  Wij kijken naar …LINDA,..IK HOU VAN HOLLAND.

 40. einde TV

  Samenwerken is het nieuwe concurreren! De ego’s bij RTL en Talpa snappen dat alleen niet. Terwijl zij druk met hele basale zaken (naampjes, logo’s, decortjes en nu pas de eerste ECHTE stappen op onlinevlak proberen te maken) gaan de internationale spelers met kennis en visie de markten pakken! Talpa en RTL zijn vooral bezig met zichzelf en elkaar terwijl de wereld om hun heen al vele stappen verder is. Ze prediken moderne bedrijven te zijn, maar ze zijn net als een aantal grote supermarktketens gewoonweg te laat om zelf iets te kunnen betekenen.

 41. Oud & Nieuw voor RTL4

  Dat wordt lekker Martijn Koning kijken en daarna (met visite) Paul de Leeuw aan op de achtergrond live tot na middernacht…………Prooooost!

  Mindfuck is niet leuk en de Breij al helemaal niet!
  Borsato gaat ‘m niet worden en IHVH trek ik niet meer met Jeroen van Koningsbrugge, helaas…………

 42. Zoist

  @Nachash
  Mon 28 Oct 2019 om 12:23

  Een vakvrouw zou haar lichamelijke conditie op peil houden en zich niet zo laten gaan. Ze is inmiddels veel te dik en een kapsel van een 16jarige kan ook niet op haar leeftijd.

  Paul de Leeuw is gewoon vet en idem irritant.

  Be Breij is nooit leuk geweest en zal het ook nooit worden.

  Op oudejaarsdag vermaak ik mezelf wel. Daar heb ik geen animeervolk voor nodig.

 43. Eric

  Kan me goed voorstellen dat NPO niet verder is gegaan met Paul de Leeuw en Caroline Tensen. Oude biscuit. Geen smaak meer aan.

 44. einde TV

  Samenwerken is het nieuwe concurreren! De ego’s bij RTL en Talpa snappen dat alleen niet. Terwijl zij druk met hele basale zaken (naampjes, logo’s, decortjes en nu pas de eerste ECHTE stappen op onlinevlak proberen te maken) gaan de internationale spelers met kennis en visie de markten pakken! Talpa en RTL zijn vooral bezig met zichzelf en elkaar terwijl de wereld om hun heen al vele stappen verder is. Ze prediken moderne bedrijven te zijn, maar ze zijn net als een aantal grote supermarktketens gewoonweg te laat om zelf iets te kunnen betekenen.

 45. Meneer Kaktus

  Het is dus allemaal ouwe meuk op de 31e.
  Ik ga de sjoelbak vast van zolder halen. En de Halma. En mens-erger-je-niet. En mikado. En ganzenbord. En Cluedo. en de hele flikkerse keet. Gezellig!

 46. Meneer Kaktus

  Heerlijk avondje maatschappij-kritische humor met beflapje Claudia. Wát een feest!

 47. einde TV

  Samenwerken is het nieuwe concurreren! De ego’s bij RTL en Talpa snappen dat alleen niet. Terwijl zij druk met hele basale zaken (naampjes, logo’s, decortjes en nu pas de eerste ECHTE stappen op onlinevlak proberen te maken) gaan de internationale spelers met kennis en visie de markten pakken! Talpa en RTL zijn vooral bezig met zichzelf en elkaar terwijl de wereld om hun heen al vele stappen verder is. Ze prediken moderne bedrijven te zijn, maar ze zijn net als een aantal grote supermarktketens gewoonweg te laat om zelf iets te kunnen betekenen..

 48. Mark

  Mag weer wat kosten bij de NPO hoor: Mindfuck zijn hoogtepunten en DWDD is ook weer best of TV Draait Door. En toch gaat het allemaal weer minimaal 1,6 miljoen halen want men wil lachen op oudjaar. Daarom kijkt er ook geen hond naar die Koning.

  Gokje:

  Mindfuck 1.600.000
  De Tv Draait Door 1.700.000
  Claudia de Breij 1.800.000
  (volgend jaar Youp 2,7 miljoen)

  Martijn Koning 600.000
  Paul de Leeuw 900.000

  Marco Borsato 700.000
  Ik Hou Van Holland 1.400.000

 49. CB

  Om even samen te vatten: John moet ophouden met RTL leeg eten en RTL moet ophouden ‘nee’ te zeggen tegen samenwerking.

 50. Sjolina

  Dat wordt voor ons geen NPO 1, geen RTL 4 en geen SBS 6. Alle 3 waardeloos. Eens met Zoist . Ik vind aan geen een van drieën wat aan.
  Gelukkig hebben wij dan een verjaardag.

 51. Eric

  @einde tv. Helemaal mee eens. Maar ook met NPO veel meer gaan samenwerken. Daarnaast Nederland is klein taalgebied. Veel te weinig wordt geïnvesteerd in Nederlandse series, etc. In andere Europese landen veel actiever beleid overheid. Dit om te voorkomen dat er alleen nog Amerikaanse bagger te zien is. Typisch Nederlands probleem.

 52. zucht

  Yesssss, ik kijk Claudia. Wat een vakvrouw! Heerlijk lachen met hier en daar wat ontroering.
  Helaas kijk ik wel uitgesteld, want ik ben die avond veel te druk met oliebollen naar binnen te werken en bushokjes te vernielen met mijn illegale knalvuurwerk en fijn enkele hulp/dienstverleners te etteren en te bekogelen. Ieder jaar weer een feest om naar uit te kijken.
  Dat ik belasting betaal om alle schade te herstellen, heb ik er graag voor over.

 53. Ron

  @Anouk: een insider ben jij ook niet in deze, want doe je research goed meisje…

 54. Nachash

  14:24/1 In tegendeel de ego van de Heer Bertelsmann die snapt dat niet,
  John de Mol heeft RTL-Nederland een vergaande samenwerking voorgesteld voor wat betreft programma’s en presentatoren die geweigerd werd !.. Dan zit er voor de Heer de Mol niets anders op dan de strijd aan te gaan…en terecht !..
  John de Mol valt in deze totaal niets te verwijten !….

 55. Wieberen

  Nachash, wat bedoel je? Vergaande of verregaande. Het zou allebei kunnen passen.

 56. Suzy Wang

  vuurwerk nog maar ff niet afschaffen.

 57. Nachash

  17:45

  Ik weet zelf niet wat ik bedoel want ik ben dementerent en laag opgeleit.
  Trouwens mijn andere namen hier zijn West*, Npo kijker , Eric en noch een paar.

 58. Nachash

  18:23 En denkt u nu dat u voortaan serieus genomen zult blijven worden op dit forum, wanneer u zogenaamd met uw Fake-argumenten blijft prediken over het naderende einde van de lineaire tv tijdperk wat slechts uw persoonlijke ijdele hoop is !.. wat u tevens ook nog eens telkens als dekmantel gebruikt om uw partijdige sympathie voor RTL-Bertelsmann in de concurrentiestrijd met de Mol te verhullen ?.. De lezers op dit forum hebben u inmiddels door !..
  En U weet dat nu zelf maar al te goed, getuige van het feit dat u nu wel zeer veelvuldig gebruik bent gaan maken van meerdere namen op dit forum !……..

 59. Lies

  @Nachash: je valt zelf nogal door de mand met je standaard RTL Bertelsmann reacties…. Zal ik ze even terug halen voor je?

 60. Donald Dumb

  Lies. Nachash is een De Mol trol.
  Probeert Talpa critici op andere gedachtes te brengen. Wat echter niet lukt…

 61. Ome Cor

  Ik kijk helemaal geen TV die avond.
  Bij mij is het enkel de Top2000 op de radio.

 62. Bertus

  Pvv show…. Dat ik hou van Holland….Debilivisie

 63. Discuswerper

  @Nachash 16:16

  DE ego? Jij hebt de basisschool niet afgemaakt he?

 64. Nachash

  19:27/19:30 Uw beweringen zijn onjuist ik reageer geheel voor mijzelf, dus niet in opdracht van wie of wat dan ook. Eerder reageerde ik onder de naam van de u wel bekende helaas te vroeg gestorven Nederlandse KissMaster, MC is later deze naam geheel terecht gaan tegenhouden !..
  Het aanhalen van de Duitse eigenaar van de Luxemburgse quasi Nederlandse zenders, de Heer Bertelsmann, in mijn vele reacties behoord bij mijn eigen zienswijze over de heden ontstane concurrentiestrijd tussen de Heren Bertelsmann en de Mol, hij kan hierin simpelweg niet los van worden gezien !
  Het dient dus absoluut voor het doel om de Talpa Network critici op anderen gedachten te brengen wat voor mij persoonlijk geen bal uit zou maken !..
  Zoals gezegd is het simpelweg mijn eigen zienswijze is die ik plaats zonder me te verschuilen achter tig schuilnamen zoals anderen dat doen wanneer ze een bepaalde doel voor ogen hebben en het hun niet wil lukken !……

 65. Nachash

  19:27/19:30 Uw beweringen zijn onjuist ik reageer geheel voor mijzelf en dus niet in opdracht van wie of wat dan ook. Eerder reageerde ik onder de naam van de u wel bekende helaas te vroeg gestorven Nederlandse KissMaster, MC is later deze naam geheel terecht gaan tegenhouden !..
  Het aanhalen van de Duitse eigenaar van de Luxemburgse quasi Nederlandse zenders, de Heer Bertelsmann, in mijn vele reacties behoord bij mijn eigen zienswijze over de heden ontstane concurrentiestrijd tussen de Heren Bertelsmann en de Mol, hij kan hierin simpelweg niet los van worden gezien !
  Het dient er dus absoluut niet voor om de Talpa Network critici op anderen gedachten te brengen, die zullen in geen geval van gedachten veranderen en voor mij persoonlijk zou dat ook niets uitmaken !..
  Zoals gezegd is het meer een eigen zienswijze die hier op MC als reactie geplaats word zonder gebruik te maken van meerdere namen zoals anderen dit veelvuldig doen, in het bijzonder wanneer ze een bepaalde doel voor ogen hebben of hun gelijk willen halen en het niet wil lukken en dan vervolgens onder een andere naam plotseling een ander argument gaan verkondigen of met ondersteunende argumenten komen om hun gelijk op een Fake manier te verspreiden !..

 66. KissMaster

  Ik lig te ontbinden

 67. Discuswerper

  Lol

 68. Discuswerper

  Mijn god Nachash. Zoek hulp jongen. Echt een welgemeend advies.

 69. Nachash

  21:30 Heb geen hulp nodig….Moge God U zegenen ondanks Uw Fake-advies !.
  (A.B.M.S.R.B.A.A.A.) !……

 70. Discuswerper

  Ontkenningsfase…

 71. Nachash

  23:24 Over ontkenning gesproken, is dit weer eens één van uw welbekende persoonlijke reacties die u telkens uit de kast weet te halen bij gebrek aan beter, …wat u natuurlijke ook nu weer niet zult willen erkennen !..

 72. Simon Dekker

  Paul de Leeuw live op oudjaarsavond. Willen we een ironisch verhaaltje? In 1993 deed Paul dit voor de VARA, en toen had ie net een rechtzaak gewonnen VAN RTL, die niet wilde dat hij RTL5 belachelijk ging maken met vooraf opgenomen sketches ‘RTL SIX, Beter dan NIX’.

  Nu zit ie BIJ RTL. Geen schande, ik wens hem alle succes en hoop dat de show net zo leuk wordt als toen in 1993. Dat was en is een legendarisch programma gebleken. En live. 😊

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.