Paul de Leeuw vs Linda de Mol op oudejaarsavond

Paul de Leeuw en Linda de Mol kunnen als tv-collega’s goed met elkaar overweg, maar tegelijkertijd heeft zij ook gezorgd voor zijn ondergang als dé weekendster van de Nederlandse televisie. Jarenlang scoorde hij met zaterdagshows als Mooi Weer De Leeuw de pannen van het dak, tótdat Linda de Mol in 2008 haar hitshow Ik Hou Van Holland lanceerde. Elf jaar later mag de presentator het opnieuw proberen: op oudejaarsavond staat hij rechtstreeks tegenover Ik Hou Van Holland.

De tv-stations hebben onthuld wat ze in de laatste uren van 2019 uitzenden: NPO 1 sluit het jaar af met de oudejaarsconference van Claudia de Breij, RTL 4 komt met een live-feelgoodshow met Paul de Leeuw en SBS 6 neemt de oudejaarsspecial van Ik Hou Van Holland over.

Veel is er nog niet bekend over de oudejaarsshow van Paul. “Een feelgoodshow waarin Paul de Leeuw het jaar 2019 afsluit op een manier waarop niemand anders dat kan. Live vanuit Rotterdam neemt die de kijkers mee het nieuwe jaar in“, luidt de omschrijving.

Paul zal er best een beetje voor huiveren. De concurrentiestrijd met Ik Hou Van Holland brengt hem terug naar het jaar 2009, toen Linda’s show een jaar op zender was en ze hordes kijkers van Paul had afgesnoept.

De kijkcijfervernedering was zo pijnlijk, dat de VARA-ster de concurrentiestrijd niet meer trok en tv ging maken in de luwte. Nu vindt Paul het tijd voor revanche en wel op oudejaarsavond.

De programmering op oudejaarsavond ziet er als volgt uit:

NPO 1
20.30 uur – Mindf*ck oudejaarsspecial
21.40 uur – DWDD Oud & Nieuw
22.30 uur – Claudia de Breij

RTL 4
20.30 uur – Martijn Koning Oudejaarsconference
22.30 uur – Oudejaarsshow met Paul de Leeuw

SBS 6
20.00 uur – Borsato: De Kuip
22.00 uur – Ik Hou Van Holland oudejaarsspecial

Foto: RTL, SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen