Moeder Özcan Akyol belt wekelijks met AstroTV

Voor de meeste mensen is het een raadsel hoe AstroTV het zo lang heeft vol kunnen houden op tv: zijn er dan echt mensen die bellen naar die astrobagger? Sterren op het Doek-ster Özcan Akyol kan volmondig ja zeggen, want op het moment dat AstroTV zo’n light-Char in beeld schuift, hangt zijn moeder al aan de telefoon. “De televisieparagnost was altijd een plaaggeest in mijn jeugd, al was het maar omdat mijn moeder zeer hardnekkig gelooft in de hocus pocus van deze figuren“, zegt hij in AD.

Op zijn zestiende verjaardag kreeg Akyol van zijn moeder te horen dat hij naar de dokter moest. “De vrouw van de televisie vertelt net dat je kanker hebt, maar dat genezing mogelijk is, mits je op tijd wordt behandeld“, zei ze tegen hem.

Het bleek uiteraard onzin, maar toch gelooft moeder Akyol er nog steeds in. “Mijn moeder is niet veranderd. Ze belt dikwijls met de vrouwen van de televisie als ze met prangende kwesties zit. Dat mijn oudste broer nog steeds niet is getrouwd, noch kinderen heeft, blijft haar bijvoorbeeld enorm storen.”

Zijn moeder belt ‘elke week’, aldus Akyol. “Dat is misschien nog wel het meest schrijnende: dat er misbruik wordt gemaakt van de bodemloze tragiek.”

Talpa Network heeft besloten om per 1 januari te stoppen met AstroTV en dat juicht Akyol toe. “In elk geval zijn we in Nederland ervan verlost. Gelukkig maar.

RTL gaat wél door met het ‘vrolijk oplichten‘ van tv-kijkers.

Foto: MAX

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen