Gerald Roethof bedankt Pauw: ‘Minder last van politie’

Geplaatst op wo 20 nov 2019 om 13:15

De bekende advocaat Gerald Roethof heeft dankzij zijn toegenomen bekendheid, die hij vooral te danken heeft aan zijn optredens bij Pauw, minder last van politie die hem staande houdt in zijn dure bolide. Dat heeft hij dinsdagavond gezegd in Pauw. Roethof zat aan tafel om te praten over het racismeprobleem in Nederland en sprak daarbij ook over zijn eigen ervaringen. “Ik heb bizarre situaties meegemaakt, maar nu heb ik er openlijk helemaal geen last van“, zo liet hij weten op NPO 1.

Waar hij vroeger vaak racistisch werd bejegend, wordt Roethof nu respectvol behandeld, zo liet hij weten. “Ik word met alle egards overal ontvangen aan de ene kant, maar aan de andere kant heb je nu het internet, hè, waarbij mensen nu hun vuilheid via internet spuien. Maar goed, dat hoef je niet te lezen en daar hoef je niet naar te kijken.”

Gastheer Jeroen Pauw daarop: “En ik begreep ook wel dat u toch nog iets vaker dan ik word aangehouden als we in een nette auto rijden.”

Dat is gelukkig niet meer het geval, liet Roethof weten. “Dat kwam regelmatig voor. Ik moet zeggen: sinds ik vaker door u wordt uitgenodigd en er aandacht voor gevraagd heb, gaat het heel anders.”

Lees ook: Roethof wijst Pauw terecht, noemt Brech zelf ook Brech (september 2018)

Foto: BNNVARA
31 Reacties op “Gerald Roethof bedankt Pauw: ‘Minder last van politie’”


 1. Dirk Tweekeerbellen

  Het is je gegund pik.

 2. Pietpiet

  Wat een onzin. Alsof politie eerst gaat kijken of er een blanke man in zit of een donkere. Deze meneer moet uit z’n slachtofferpositie maar dat is vast beroepsdeformatie. Overigens vind ik hem niet echt on-Nederlands donker, dus de racismekaart is hier niet op z’n plek en een belediging voor onze zwarte medemens (zo van: ‘ik hoor bij jullie…’).

 3. MC Ho en Ltd.

  Aah ja, dat internet. Waar Linksmenschen hun gal en hun frustraties uiten tegenover een Amerikaanse hoogwaardigheidsbekleder met rood haar. Maar goed, die is blank, euh wit, en dan mag het.

 4. jan

  Wat een crimineel hoofd, dacht ik.

 5. Oppersmurf

  Ik geloof geen drol van wat die Roethof zegt. Weer een ‘zwarte’ die zielig doet. Feiten? Nee, die heeft meneertje niet. En met zoveel allochtonen bij de politie zal het echt niet zo’n vaart lopen. En zou het toch een (beetje) waar zijn dat kleurlingen vaker staande worden gehouden dan zou ik meneertje Roethof willen adviseren om eens naar een aflevering van ‘Opsporing Verzocht’ te kijken.

 6. Remi

  … Zweden intussen op rándje burgeroorlog, Nederland volgt snel.

  #Massa-immigratie

 7. ZayToven

  @pietpiet dat doen ze zeker. Ik ben zelf blank en heb meerdere keren meegemaakt dat ik rijdend in een behoorlijk nieuwe witte Mercedes GLC politie tegenkwam wanneer ik te hard reed en ze eerst duidelijk heel opzicht naar binnen keken wie er in zat en me vervolgens gewoon door lieten rijden.

  Waarom eerst even goed naar binnen kijken wie er in zit? En als ze vervolgens zien dat het geen type is dat binnen hun frame past mij door laten rijden terwijl ik toch echt te hard rijd.

 8. anonymous

  @pietpiet; dat kan jij je niet voorstellen maar het gebeurt

 9. ZayToven

  @anonymous Ik dacht eerst ook dat het overdreven gedoe was maar sinds ik een ‘dikke auto’ rijd merk je dat politie echt opzichtig naar binnen kijkt, blijkbaar om te zien wat voor type er achter het stuur zit…

 10. HalloJumbo

  Ja, en nu doet hij de Jos Brech zaak ook om bekendheid.

 11. Peanut

  @pietpiet Dit gebeurt echt wel. Dat je dat niet weet vind ik echt shocking. Net als een aantal andere reacties hier van commentaarridders.

 12. StefanV

  De ondertoon van de opmerkingen van Roethof is dat er in Nederland sprake is van buitensporig veel etnisch profileren. Uit het enige omvangrijke onderzoek dat hiernaar is gedaan blijkt dat totaal niet. Mensen met een allochtoon uiterlijk werden procentueel gezien niet vaker ten onrechte staande gehouden dan mensen met een autochtoon uiterlijk.

  Verder vind ik het nogal bizar dat één racistisch incident tijdens een voetbalwedstrijd meteen weer wordt aangegrepen om een eenzijdig programma over racisme in Nederland te maken. Sommige mensen zouden eens een paar maandjes in Oost-Europa of Rusland moeten gaan wonen. Eens kijken of ze na terugkomst in Nederland nog steeds zeggen hoe erg het hier is gesteld.

 13. Wendy

  Etnisch profileren is gebruikelijk voor de politie, dat ‘Oppersmurf’ dat niet kent zegt veel over zijn algemene kennis

  https://www.nrc.nl/nieuws/2019/07/15/veel-agenten-vinden-etnisch-profileren-volstrekt-normaal-a3967138

 14. StefanV

  @ ZayToven: toen ik een tijdje in een wat grotere leaseauto reed, merkte ik gewoon verschil in hoe andere weggebruikers zich tegenover je gedragen. En dat was allesbehalve een luxe wagen; gewoon een solide middenklasser. In een Mercedes GLC trek je nu eenmaal wat meer bekijks dan in een Suzuki Alto.

  @ Peanut: ik raad je aan om het item over etnisch profileren uit Zondag met Lubach eens te bekijken.

 15. StefanV

  @ Wendy: Dat agenten etnisch profileren normaal vinden, wil niet zeggen dat het buitensporig vaak gebeurt. In het artikel wordt nota bene het onderzoek aangehaald – “Boeven vangen” – waaruit blijkt dat etnisch profileren in Nederland een non-issue is. Procentueel gezien worden mensen met een allochtoon uiterlijk niet vaker ten onrechte staande gehouden dan mensen met een autochtoon uiterlijk. Laatstgenoemde groep zelfs nog een fractie vaker.

 16. LLRV

  Maart 2020: top advocaat Roethof klaagt de Nederlandse Staat bij het gerechtshof voor de rechten van de mens aan omdat Nederland precies twee feiten kent die zwaar gestraft worden. Twee dingen die op de index staan met een onvoorwaardelijke als gevolg. “Mein Kampf” en een liedje van het Goede Doel.

  Dat komt hij natuurlijk vertellen dan bij Pauw en dat liedje van het Goede Doel kan echt niet meer! Walgelijk!

 17. Oppersmurf

  @Wendy Volgens mij ben jij degene die in deze discussie het spoor bijster is (met dank aan StefanV voor zijn bijdrage).

 18. 123

  Nou moet hij niet teveel gaan zeuren, want meneer werd ooit ook staande gehouden in ‘Wegmisbruikers’ omdat hij gewoon écht te hard had gereden. Hij werd flink pissig, en dreigde vervolgens met een “Weet u wel wie ik ben? Dit zal uw baas horen!”

  Kortom, ik heb nul sympathie voor deze advocaat.

 19. Paut Pielusma

  Eén keer aangehouden bij een routinecontrole en meteen wordt weer de racismekaart getrokken. Als het je hier niet bevalt mag je altijd remigreren, zo’n vrij land leven we.

 20. Lies

  Complimenten, goede uitzending gisteravond.

 21. Ruud

  Wie regelmatig opsporing verzocht en opgelicht kijkt snapt etnische profileren.
  Wat een enge gluiperd is die Roethof trouwens en wat een bijzondere achternaam om daarmee deel te nemen aan een discussie over discriminatie hahahaha

 22. Donald Dumb

  Roethof.
  Als je hem een Pietenpak aantrekt heb je dan Roethofpiet?

 23. Marry Hens

  Roetmop is een walgelijke man. Die verdedigt zogenaamd mensen als Brech uit principes dat iedereen recht heeft op verdediging, maar hij is zelf een door en door rot van binnen persoon. Die hoeven ze echt niet extra te beveiligen

 24. @Marry Hens

  Officiële doodsoorzaak Nicky is nooit vastgesteld.
  Tot nu toe: zonder moord is er geen moordenaar, tenzij de vermeende dader gaat praten.
  Sad but true.

 25. Donald Dumb

  19.20

  t Is nu bekend geworden dat Jos B. Nicky Verstappen heeft misbruikt en daarna verstikt. Hij is dus gewoon de dader…

 26. Wendy

  Donald is inderdaad dumb

 27. @Wendy

  Ach ja, sommige lieden gaan erg ver voor een beetje digitale aandacht.

 28. Wendy.

  Klopt. Ik vind digitale aandacht heerlijk. @@Wendy
  Beetje mensen uitschelden werkt altijd

 29. Annoniemus

  Roethof komt zelf uit een crimineel milieu , familie van hem stond in 1993 voor de rechter ivm hasj handel , en deze meneer Roethof komt ons even vertellen wat we allemaal niet goed doen !

 30. maatje te groot

  Gek dat er niet zoveel ophef toen die joodse winkelier werd bedreigd. Of al vergeten? Joden tellen zeker bij onze linkse Gutmenschen niet mee..

 31. BRAAK

  Wrattenkop.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.