Gerald Roethof bedankt Pauw: ‘Minder last van politie’

De bekende advocaat Gerald Roethof heeft dankzij zijn toegenomen bekendheid, die hij vooral te danken heeft aan zijn optredens bij Pauw, minder last van politie die hem staande houdt in zijn dure bolide. Dat heeft hij dinsdagavond gezegd in Pauw. Roethof zat aan tafel om te praten over het racismeprobleem in Nederland en sprak daarbij ook over zijn eigen ervaringen. “Ik heb bizarre situaties meegemaakt, maar nu heb ik er openlijk helemaal geen last van“, zo liet hij weten op NPO 1.

Waar hij vroeger vaak racistisch werd bejegend, wordt Roethof nu respectvol behandeld, zo liet hij weten. “Ik word met alle egards overal ontvangen aan de ene kant, maar aan de andere kant heb je nu het internet, hè, waarbij mensen nu hun vuilheid via internet spuien. Maar goed, dat hoef je niet te lezen en daar hoef je niet naar te kijken.”

Gastheer Jeroen Pauw daarop: “En ik begreep ook wel dat u toch nog iets vaker dan ik word aangehouden als we in een nette auto rijden.”

Dat is gelukkig niet meer het geval, liet Roethof weten. “Dat kwam regelmatig voor. Ik moet zeggen: sinds ik vaker door u wordt uitgenodigd en er aandacht voor gevraagd heb, gaat het heel anders.”

Lees ook: Roethof wijst Pauw terecht, noemt Brech zelf ook Brech (september 2018)

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen