Roethof wijst Pauw terecht, noemt Brech zelf ook Brech

Gerald Roethof, de advocaat van Jos Brech, de man die wordt verdacht van de moord op Nicky Verstappen, blunderde vrijdagavond in de talkshow Pauw met de naam van zijn cliënt. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Pauw kreeg het voor elkaar om Roethof aan tafel te krijgen met Peter R. de Vries, de woordvoerder van de familie Verstappen. De eerste vraag van de talkshowhost werd niet direct beantwoord door Roethof; hij besloot Pauw namelijk een reprimande te geven.

Roethof gaf aan dat hij zich eraan ergert dat Pauw de volledige achternaam van zijn cliënt noemde. “Ik wil even met iets anders beginnen. De cliënt is verdachte en ik ben heel blij om te zien dat meerdere media zijn achternaam inmiddels niet meer gebruiken, dus voor vandaag zou ik inderdaad cliënt de heer Jos B. willen noemen.”

Even later noemde Roethof zijn cliënt zelf ook gewoon Brech. “Er is kinderporno aangetroffen op een computer die door meneer Brech… Ik gebruik de naam nu ook, hè. Ik word door u geleid.

Pauw lachend: “Nee, nee, mij niet de schuld geven.

Roethof daarop: “Door meneer B. gebruikt zou zijn…

Toen Roethof twee weken geleden voor het eerst te gast was in Pauw om over deze zaak te praten, sprak hij de naam Brech zelf ook al twee keer uit. Na de tweede keer zei hij geschrokken: “Ik noem die naam nu één keer en daarna niet meer. Ik ga hem daarna gewoon weer Jos B. noemen.

Overigens verliep de confrontatie tussen De Vries en Roethof rustig. Wel ergerde Roethof eraan dat De Vries hem een paar keer onderbrak. “Alstublieft, laat me uitpraten, ik onderbreek u ook niet, even netjes“, zei hij bijvoorbeeld.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen