‘AD-diva Angela de Jong sieraad van de journalistiek’

Angela de Jong krijgt vandaag een veer in de bips gestopt door Gerry van der List. Hij vindt haar een ‘sieraad van de journalistiek’. Dat laat hij weten in een column voor Elsevier. Van der List wijst op de laatste rel rondom De Jong. Ze uitte kritiek op het saaie SBS 6-programma van Britt Dekker, maar de realityster blijkt helemaal niet tegen kritiek te kunnen. Kennelijk heeft ze ook al last van het Talpa-virus, waarbij men zich met een clubje ja-knikkers omringt, kaatste De Jong terug.

Het is een typisch voorbeeld dat De Jong altijd raak schiet, aldus Van der List. “Hier belanden we bij een belangrijk element van de visies van Angela de Jong: ze heeft praktisch altijd gelijk. Ze kan lyrisch zijn in haar vlot leesbare stukjes, bijvoorbeeld over De luizenmoeder. Maar ze kan ook op goede gronden genadeloos uithalen.

BN’ers kijken vaak neer op recensenten als De Jong. “Recensenten wordt geregeld voor de voeten geworpen dat ze het talent missen om iets bijzonders te presteren en zich daarom maar hebben gestort op het zuur commentaar leveren op andermans prestaties.

Flauw, vindt hij. “De vijanden van Angela de Jong wekken graag de indruk dat het hier gaat om een omhooggevallen huisvrouw aan wier bittere opinies geen belang dient te worden gehecht.”

Dat is geenszins het geval, besluit Van der List. “De tv-criticus van het AD is een goed geïnformeerde, uitstekende schrijvende vakvrouw met een grote liefde voor het medium dat ze belicht.”

En bovendien een sieraad van de journalistiek, besluit hij zijn column.

Foto: KRO-NCRV

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen