‘AD-diva Angela de Jong sieraad van de journalistiek’

Geplaatst op wo 20 nov 2019 om 14:00

Angela de Jong krijgt vandaag een veer in de bips gestopt door Gerry van der List. Hij vindt haar een ‘sieraad van de journalistiek’. Dat laat hij weten in een column voor Elsevier. Van der List wijst op de laatste rel rondom De Jong. Ze uitte kritiek op het saaie SBS 6-programma van Britt Dekker, maar de realityster blijkt helemaal niet tegen kritiek te kunnen. Kennelijk heeft ze ook al last van het Talpa-virus, waarbij men zich met een clubje ja-knikkers omringt, kaatste De Jong terug.

Het is een typisch voorbeeld dat De Jong altijd raak schiet, aldus Van der List. “Hier belanden we bij een belangrijk element van de visies van Angela de Jong: ze heeft praktisch altijd gelijk. Ze kan lyrisch zijn in haar vlot leesbare stukjes, bijvoorbeeld over De luizenmoeder. Maar ze kan ook op goede gronden genadeloos uithalen.

BN’ers kijken vaak neer op recensenten als De Jong. “Recensenten wordt geregeld voor de voeten geworpen dat ze het talent missen om iets bijzonders te presteren en zich daarom maar hebben gestort op het zuur commentaar leveren op andermans prestaties.

Flauw, vindt hij. “De vijanden van Angela de Jong wekken graag de indruk dat het hier gaat om een omhooggevallen huisvrouw aan wier bittere opinies geen belang dient te worden gehecht.”

Dat is geenszins het geval, besluit Van der List. “De tv-criticus van het AD is een goed geïnformeerde, uitstekende schrijvende vakvrouw met een grote liefde voor het medium dat ze belicht.”

En bovendien een sieraad van de journalistiek, besluit hij zijn column.

Foto: KRO-NCRV
33 Reacties op “‘AD-diva Angela de Jong sieraad van de journalistiek’”


 1. Bep

  Helemaal mee eens!!!!

 2. Jomanda

  Collega’s likken elkaars …………….

 3. Caramba

  Kan wel zijn, maar da’s geen reden om je hoofd steeds scheef te houden op elke foto.

 4. Jan

  I ❤️ ANGELA…

 5. Viola

  En de kijkcijfers ondersteunen het gelijk van Angela… he Britt?

  Ik ben een fan van Angela!Lees haar stukjes graag.Ben het meestal zo met haar eens.Het slag mensen dat op haar scheld zijn de laatste fans van Gordon.En nog 3 familieleden waar hij geen ruzie mee heeft.

 6. Jurre

  Helemaal mee eens! Fantastisch mens! Zag er ook leuk uit in de die reclame!

 7. Angela de Jong - eet van 2 walletjes

  Tegen vergrijzing blijkt geen kruid gewassen: Zorg slurpt alle voorspoed op

  Wie nu al vindt dat zijn koopkracht amper stijgt kan zijn borst natmaken. In de volgende kabinetsperiode dreigen Nederlanders er helemaal niks bij te krijgen, ondanks stijgende lonen. De rap stijgende zorgkosten eten alle bestedingsruimte op.

  https://www.ad.nl/politiek/tegen-vergrijzing-blijkt-geen-kruid-gewassen-zorg-slurpt-alle-voorspoed-op~ab50e68e/

  Walgelijk deze kop in de fake krant het AD.

  Met andere woorden: de ouderen vreten de schatkist leeg.

  IN EN IN TRIEST

 8. Snotaap

  Ben blij dat mijn abonnement van het AD is afgelopen… nu zouden ze hier nog op moeten houden met die verheerlijking van Angela Scheefhoofd….

 9. J. Bloemheuvel

  Jammer dat ik niet aan de indruk Jan intkomen dat Angela
  een beetje de vrouwelijke uitvoering is van Stint Petrus R. de Vries.

 10. Gordon

  Wat is er mis met van 2 walletjes eten?
  Ik doe nix anders! HEERLIJK!!! ☺

 11. Suzy Wang

  Dat Dominant geval?

 12. RTL Boulevard

  ’Katja opgenomen in sekskliniek’

  Begin deze maand maakte Katja Schuurman (44) bekend een stapje terug te doen, waarna ze haar spullen pakte en met de noorderzon vertrok. De actrice annex presentatrice liet weten een aantal weken in een yogaretreat te verblijven, maar volgens weekblad Story is daar niets van waar en is ze op een plek ’om haar onstuitbare zucht naar seksuele avonturen in bedwang te krijgen’. Katja’s management ontkent dit tegenover De Telegraaf.

 13. F.U

  bn”er omdat ze reviews schrijft…kansloos land..

 14. Leo horst

  De misplaatste stukjes van mevrouw De Jong zijn het niveau oliebollen test van het AD.
  Zoveel mogelijk programma’s en presentatoren
  afzoeken,

 15. D.Rani

  Dus als je schrijft over wat je vindt van de televisie, mag je jezelf journalist noemen? Volgens mij doe je dan de beroepsgroep vreselijk tekort.

 16. Lies

  “De vijanden van Angela de Jong wekken graag de indruk dat het hier gaat om een omhooggevallen huisvrouw aan wier bittere opinies geen belang dient te worden gehecht.”
  Dat is geenszins het geval, besluit Van der List. “De tv-criticus van het AD is een goed geïnformeerde, uitstekende schrijvende vakvrouw met een grote liefde voor het medium dat ze belicht.”
  Lees je column uit 1998 eens terug over de Gay Games.

 17. Caramba

  Ik ben fan van niemand, maar Angela is een vrouw die haar vak gewoon verstaat en ook verbaal haar mening goed kan verwoorden. Ik blijf me verbazen hoeveel mensen hier het vak van tv criticus niet begrijpen en direct als een pavlovhondje op hun haat & nijd toeter blazen, niet in staat om ook maar het geringste inhoudelijk argument in te brengen.

 18. Misutoria

  Klopt als een huis!

 19. Solomon

  Bruin Gifslang Angela de Jong van het Algemeen Fake Dagblad is zelf de oorzaak van het creëren van haar eigen vijanden vanwege selectiviteit in de keuze van haar prooien, maar ook in de intentie van haar aanvallen !.. Er zijn tal van zwakke prooien waaruit zij kan kiezen onder de programma’s die zowel op de Publieke als de commerciële zenders uitgezonden worden !.. Neem nu als voorbeeld Fake talkshow presentator Beau die naar nu blijkt totaal geen talent heeft om een talkshow te kunnen dragen en avond aan avond er helemaal niets van bakt bij RTL, die zij totaal niet aanvalt ?!.. Terwijl Humberto Tan en Twan Huys, die duidelijk veel beter waren dan Fake Beau, door deze bruine Gifslang niet met rust gelaten werden en Humberto zelfs dood moest van deze valse slang !.. Angela de Jong zou alleen al daarom in plaats van een veer in haar bips. een flinke vuist in haar anus moeten ontvangen !.. Waarbij zij ook nog als straf 6 keiharde klappen per bil zou moeten krijgen zodat beide goed warm rood aanlopen van pijn !.. Misschien dat zij het dan afleert en zij voortaan op een wat objectievere manier een keuze zal gaan maken en ook wat meer opbouwende kritiek zal gaan geven zonder teveel op de man of vrouw te spelen !..

 20. Marry Hens

  Solomon zal intussen wel weer terug zijn in zijn cel.
  Angela is en blijft grote klasse!

 21. Bertus

  De dikste zeug uit de varkensstal…..

 22. Bertus

  Als je d’r met een vrachtwagen tegenaan rijdt is ie total loss

 23. Nuts

  Relletje tussen Connie en Patricia.
  Die Connie is helemaal aan het doordraaien met haar Instas ze is zo vals als een slang.

 24. Dirk

  Angela de Jong is een lelijke dikke vieze vetlap die met haatcolumns in het AD haar gebrek aan eigen waarde probeert op te pimpen.

 25. Steven

  Mee eens!

 26. Hendrik Zijlstra

  Angela de Jong is een vakvrouw en inderdaad een sieraad in de journalistiek. Iemand die de machtsstrukturen in de mediawereld zo haarfijn kan ontrafelen is een grote zeldzaamheid. Dat daar ongenuanceerde negatieve reacties op komen bevestigt dat ze wat mij betreft op het juiste spoor zit.

 27. Marko

  Dirk, En wat ben je zelf dan je schrijft wat je denk !!!

 28. Peter Wingender

  Says who?

 29. Solomon

  Angela de Jong is iemand die de machtsstructuren in de mediawereld haarfijn op een geniepige wijze aan het manipuleren is in het voordeel van RTL-Bertelsmann
  !.. Uit haar opvallend partijdige stukjes die over duidelijk in haar column van het AD telkens naar voren komt, blijkt steeds weer de bevestiging dat zij door RTL Group ingezet wordt om de concurrentie in Nederland van Talpa Network uit te schakelen !.. Het is daarom totaal kansloos maar ook nog eens erg belachelijk om Angela de Jong dan ook als een vakvrouw en grote sieraad in de journalistiek te zien !..

 30. Radioman

  @Solomon, alles wat je aandacht geeft groeit. Hoe meer aandacht jij (en iedereen) geeft aan haar hoe groter haar macht wordt..

 31. Sabine

  Eens! Angela de Jong is een topper!

 32. Max

  #solomon Als je opschrijft wat jij doet, dan heb je geen recht van spreken. Onbeschoft en onnozel. Ik hoop dat je desondanks een mooi leven hebt en zelf iets presteert

 33. Max

  # bertus De domste koe hier ben jij

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.