Evert voelt zich niet beperkt door John de Mol

Evert Santegoeds heeft niet het gevoel dat hij journalistiek wordt beperkt door zijn werkgever John de Mol. Dat heeft de hoofdredacteur van Privé, die ook werkt voor De Mols programma Shownieuws, gezegd op Radio Veronica. De Mol zette Santegoeds in mei 2018 twee weken op non-actief nadat hij had onthuld dat Frank Dane de opvolger van Edwin Evers zou worden bij Radio 538. Santegoeds had dat gehoord in de wandelgangen van Talpa en pakte vervolgens uit met het nieuws.

Wilfred Genee tegen Santegoeds: “Ben je nu ook anders gaan werken sinds je op non-actief bent gesteld? Pak je het nu anders aan of ben je nog wel gewoon vrij om te zeggen wat je wil?

Santegoeds: “O ja, we hebben het er ook nooit meer over gehad. Zand erover.”

Genee: “Je bent niet een beetje gekooid op dit moment door John? Die heeft niet gezegd wat wel mag en wat niet?

Santegoeds: “Nee, dan had je mijn oeuvre van de afgelopen jaren in de gaten moeten houden en dan kwam je toch regelmatig pikante verhalen tegen die ook wel tegen de firma in gaan. Nee, dat is het niet.”

Critici stellen vaak dat medewerkers onder John de Mol niet vrij zijn om te doen wat ze precies willen. Eerder werd ook Albert Verlinde verweten dat hij in 6 Inside John de Mol en zijn Talpa naar de mond praatte.

Lees ook:
SBS 6 bevestigt dat Evert Santegoeds is geschorst (29 maart 2018)
Shownieuws doet Boulevardje: verzwijgt Evert-nieuws (30 maart 2018)

Foto: SBS

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen