Britt Dekker: ‘Weekend verzint heel interview met mij’

Britt Dekker heeft het blad Weekend van hoofdredacteur Bart Ettekoven zondagavond flink voor schut gezet in de talkshow Café Hendriks & Genee. Ze beweerde dat het tijdschrift een heel interview met haar heeft verzonnen. Dat was te zien op Veronica. Het duo Wilfred Genee en Hélène Hendriks rakelde een Weekend-interview met Dekker uit 2013 op, waarin ze onder meer zegt dat ze een hekel heeft aan Paul de Leeuw en graag een programma over heftige seks wil maken.

De uitspraken die Dekker deed in Weekend zijn nog altijd online terug te vinden. Over De Leeuw zei ze: “Als er een iemand is die ik stom vind, is hij het wel. Hij vind zichzelf helemaal geweldig en ik hou niet van dat soort mensen. Paul de Leeuw vind ik gewoon niet leuk.

Dekker ontkent nu dat ze die uitspraak heeft gedaan in Weekend. “Die lullen toch allemaal? Ik heb daar nog nooit mee gesproken!

Vindt ze De Leeuw dan wél leuk? “Ik vind hem zeg maar gewoon heel goed in zijn werk en verder ken ik hem niet zo goed.”

Dan: “Ik weet niet of ik dat gezegd heb, maar misschien… Je hebt toch een tijd dat je getrouwd bent met iemand die je heel leuk vindt en niet meer of andersom. Het kan veranderen. Een foutje kan gebeuren, toch?

Seks

Verder zei Dekker in het interview dus een seksshow te willen presenteren, maar niet zoals Spuiten & Slikken. “Nee, het moet extremer. Zoals mensen die elkaar aan het plafond hangen en SM, want dat vind ik echt heel interessant. Zelf zou ik dat soort dingen trouwens nooit doen. Doe mij maar gewoon de huis-tuin-en-keuken-seks.

Dit komt uit hetzelfde interview met de Weekend!“, merkte Genee zondag op.

Dekker toen: “Hou eens op! Misschien moet je Weekend Online niet als bron nemen in een talkshow. Neem Het Parool of de Volkskrant, dan weet je gewoon dat het waarheid is. Wie print dit soort blaadjes voor je uit? Ik heb het echt nooit over een seksprogramma gehad. Ik weet niet wat het is.”

Genee: “Ik weet in elk geval dat toen we net de uitzending begonnen, je niet eens meer wist dat je een lijstje voor jezelf had opgesteld over drie dingen die je niet meer wilde bespreken. Ik weet niet hoe lang jouw langetermijngeheugen is.”

Dekker: “Mijn sterrenbeeld is een vis, maar mijn geheugen is wel iets beter dan dat, hoor.”

Cocaïne

Maar is het nou de Weekend die onbetrouwbaar is of Dekker zelf? Onlangs haalde ze het nieuws met de bewering dat ze juryleden van Superstar Chef zou hebben zien snuiven op het toilet. Al snel trok ze die bewering weer in.

Misschien was het bakpoeder of poedersuiker, zei ze. “Natuurlijk sloeg dat helemaal nergens op. Ik probeer toch ook een poging tot rectificatie te maken, maar nu verpest ik mijn eigen rectificatie.”

Genee: “Het was gewoon cocaïne dus?

Dekker: “Laat me met rust! Er stonden al allemaal rechtszaken op de stoep, dus... Daar heb ik wel echt spijt van.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen