Top-dj’s willen geen rol op Eurovisie Songfestival

Geplaatst op za 26 okt 2019 om 8:45

Er wordt al jaren geroepen dat we onze top-dj’s naar het Eurovisie Songfestival zouden moeten sturen, maar het ligt niet aan de organisatie dat het daar maar niet van komt. Ze zitten er zelf helemaal niet op te wachten, zelfs nu Europa’s grootste tv-show naar Rotterdam komt. Na Martin Garrix laat ook Armin van Buuren weten geen rol voor zichzelf te zien. “Natuurlijk ben ik wel weer benaderd en er zijn wel gesprekken en dingen. Maar nee, ik weet niet of ik daar als artiest iets aan toe kan voegen.

Iedereen wil dat het Songfestival ook een beetje Holland-promotie wordt, waarbij we aan de wereld laten zien wat we allemaal in huis hebben. Nederland staat ook bekend om zijn top-dj’s, maar die willen helemaal niet meewerken. “Dat gaat helemaal niet werken“, aldus Van Buuren op Qmusic.

Waarom denkt hij dat? “Wat moet ik daar gaan doen? Achter een draaitafel met mijn handen in de lucht? Dat voelt ongemakkelijk. Er zijn super veel artiesten in Nederland die dat prachtig kunnen dragen. Nee, het gaat niet gebeuren.

Garrix zei onlangs iets soortgelijks in het AD: “Of ik daarheen wil? Dat gaat niet werken, man. Ik vind het leuk hoor, net als voetbal brengt het het land samen, maar muzikaal niet interessant.

Songfestival-commentator Cornald Maas op Twitter: “Voor degenen die al jaren roepen dat Nederland nu eindelijk eens een deejay moet sturen: de (meeste) vaderlandse dj’s staan bepaald niet te trappelen…

Foto: RTL
22 Reacties op “Top-dj’s willen geen rol op Eurovisie Songfestival”


 1. W.

  Toch logisch.

  Maar waarom ze niet een track laten produceren en die laten inzingen door een goeie zangeres?

 2. Yvonne

  Wat een mietjes! Het zijn stuk voor stuk landverraders…. als je land een beroep op je doet, dan hoor je daar gewoon gevolg aan te geven!!

 3. Cool Cat

  Logisch dat DJs hier niet voor te porren zijn. Zij streven allemaal een cool imago na.
  In dat plaatje past zo’n volks en hysterisch nichtenevent natuurlijk niet.

 4. Sven L.

  Als inzending zeg ik ook ‘nee’. Als openings-act: ander verhaal.

 5. Paul

  Dat is toch wat DJ’s doen? Achter de draaitafel staan en met de handen in de lucht.

 6. Thijs

  @cool cat
  Kijk dat is precies wat het is. Als je hier als DJ aan meewerkt wordt je keihard uitgelachen en weggehoond uit de EDM scene.

 7. Tim H

  DJ’s op het jaarlijkse hoogfeest van de LHBT beweging lijkt me totaal misplaatst. Dat is even erg als Jandino Asperaat op een voetbalgala.

 8. Johnny👀

  De enige overeenkomst wat plaatjesdraaiers en dat nichtenfestival hebben is dat je bij beide zwaar onder de pillen en drank moet zitten om het leuk te vinden..

 9. Bart

  Heeft veel hits op zijn naam staan maar komt altijd erg onsympathiek over zodra hij ergens begint te praten.

 10. Wij van TV eend

  Totaal andere doelgroep.

 11. Dirk

  @Tv eend: en dus veel nieuwe fans voor hem te winnen 😉

 12. Joram

  “Achter een draaitafel met mijn handen in de lucht? Dat voelt ongemakkelijk.” Hoezo is dat nu ineens ongemakkelijk? Daar kennen we hem allemaal van.

 13. Sandertje

  Ja zon DJ is alleen boeiend als je aan de XTC, wiet, MDMA of Superman drugs zit. Anders is er geen bal aan. Lasertje hier lasertje daar, nog even mijn koptelefoon af doen en een extra saxofoon instarten. Tot slot handjes in de lucht en weer door.

 14. Fox Mulder

  Het zijn, op een paar na, allemaal USB-DJs.

 15. xandertje

  ARMIN:
  “Wat moet ik daar gaan doen? Achter een draaitafel met mijn handen in de lucht? Dat voelt ongemakkelijk”.

  Hahaha, man dat doe je niet anders. Daar ben je multi miljonair mee geworden. Geeft niet, maar waarom is het opeens een probleem?

 16. Nachash

  Waarom zouden ze …iedereen op de wereld is toch al op de hoogte van het bestaan van deze Nederlandse muzikale kanjers !…

 17. EDM

  Hier kunnen ze geen torenhoge gages verdienen.

  geld dat opgebracht moet worden door studerende of laagbetaalde tieners, dat door hun belachelijke gages betaald moet worden.

  zijn gewoon ondernemers, boven de Balkenende norm, daar hoor je niemand over.
  en dan je bedrijfje vestigen in een gunstig belastingvrij klimaat vestigen.

  je zou eens iets terugdoen voor je land!!!

 18. Stefan

  Wat een arrogantie.

 19. Zomaar een persoon

  Niet dat Armin nou zo boeiend is. De persoon niet, de muziek ook niet. Maar misschien heeft ‘ie het juist daarom gemaakt.

 20. Kom Op Nou

  Iedereen die een beetje smaak heeft begrijpt dat een top DJ niet geassocieerd wil worden met dit wanstaltige nichten festijn. Als het nou alleen zou gaan om de performance on stage zou het nog kunnen. Maar dat hele carnaval er om heen… Nee, daar wil je niet gezien worden toch?!

 21. anoniem

  Ik behoor nog tot de generatie die de opkomst van overschatte dj-s met argusoren beluister.. :-)

 22. FlyingLotus

  Toch logisch, geen enkele andere idioot betaalt 150k om met de usb stick ‘kunst’ maken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.