Top-dj’s willen geen rol op Eurovisie Songfestival

Er wordt al jaren geroepen dat we onze top-dj’s naar het Eurovisie Songfestival zouden moeten sturen, maar het ligt niet aan de organisatie dat het daar maar niet van komt. Ze zitten er zelf helemaal niet op te wachten, zelfs nu Europa’s grootste tv-show naar Rotterdam komt. Na Martin Garrix laat ook Armin van Buuren weten geen rol voor zichzelf te zien. “Natuurlijk ben ik wel weer benaderd en er zijn wel gesprekken en dingen. Maar nee, ik weet niet of ik daar als artiest iets aan toe kan voegen.

Iedereen wil dat het Songfestival ook een beetje Holland-promotie wordt, waarbij we aan de wereld laten zien wat we allemaal in huis hebben. Nederland staat ook bekend om zijn top-dj’s, maar die willen helemaal niet meewerken. “Dat gaat helemaal niet werken“, aldus Van Buuren op Qmusic.

Waarom denkt hij dat? “Wat moet ik daar gaan doen? Achter een draaitafel met mijn handen in de lucht? Dat voelt ongemakkelijk. Er zijn super veel artiesten in Nederland die dat prachtig kunnen dragen. Nee, het gaat niet gebeuren.

Garrix zei onlangs iets soortgelijks in het AD: “Of ik daarheen wil? Dat gaat niet werken, man. Ik vind het leuk hoor, net als voetbal brengt het het land samen, maar muzikaal niet interessant.

Songfestival-commentator Cornald Maas op Twitter: “Voor degenen die al jaren roepen dat Nederland nu eindelijk eens een deejay moet sturen: de (meeste) vaderlandse dj’s staan bepaald niet te trappelen…

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen