Martin Garrix wil niet naar Eurovisie Songfestival

Martin Garrix is op muziekgebied een van onze grootste exportproducten, maar hij voelt er niets voor om ons land te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Dat vertelt hij in gesprek met het AD. Gezien de winst van Duncan Laurence is de Nederlandse inzending van volgend jaar gelijk door naar de finale. Toch trekt ook dat Garrix niet over de streep om naar het liedjesfestijn te gaan. “Of ik daarheen wil? Dat gaat niet werken, man“, laat de wereldwijd bekende dj weten.

Garrix vindt het wel een leuk evenement. “Ik vind het leuk hoor, net als voetbal brengt het het land samen, maar muzikaal niet interessant. Hoewel ik het nummer van Duncan Laurence heel vet vond.”

Er wordt al jaren geopperd dat de Nederlandse Eurovisie-delegatie iets met onze top-dj’s zou moeten doen. “De Nederlandse organisatie zou graag een keer een dancetrack insturen? Tja, misschien kunnen ze een lied waaraan ik heb meegeschreven gebruiken. Als ik Nederland daarmee kan helpen, prima.

Duncan Laurence won het liedjesfestijn dit jaar met zijn nummer Arcade. Wie er volgend jaar namens ons land naar het Songfestival gaat, wordt in een later stadium bekend.

Voorlopig zijn eerst alle ogen gericht op wie het Eurovisie Songfestival in 2020 gaat presenteren.

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen