Peter van der Vorst: ‘RTL Boulevard gaat beter dan ooit’

RTL Boulevard is sinds de verhuizing naar het Leidseplein flink wat sympathie, urgentie én kijkers verloren, maar volgens Peter van der Vorst gaat het beter dan ooit met de showrubriek van RTL 4. Dat zei de programmabaas vrijdagavond tot verbazing van Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. Van der Vorst werd gevraagd naar de dramatische kijkcijfers van GTST. “Is het misschien de lead-in? Is het RTL Boulevard dat nu minder gaat?“, wierp tafelheer Marc-Marie Huijbregts op.

Van der Vorst stellig: “Nee, nee, nee, Boulevard gaat zelfs beter dan ooit. Als we kijken naar de marktaandelen in onze doelgroep, dan doet het het zelfs veel beter dan een aantal jaar geleden, dus daar zijn we juist heel erg blij.

Van Nieuwkerk kon zijn oren niet geloven. Op sommige avonden kijken er immers nog maar ruim 500.000 mensen naar Boulevard. “Nou, Peter, nee, RTL Boulevard gaat niet beter dan ooit.”

Huijbregts: “Ze zijn een beetje onsympathiek geworden, vind ik.”

Van der Vorst: “Ja, vind je?

Huijbregts: “Ja, er zitten heel veel mensen – die Ronald enzo – die eigenlijk elk onderwerp niks vinden. Dan denk ik: ga niet elke keer…

Peter Pannekoek: “Vond jij het vroeger met Albert Verlinde sympathieker?

Ja, dat vond ik sympathieker ja. En toen jij er zat enzo“, aldus Huijbregts tegen Van der Vorst.

Van Nieuwkerk: “Ik had het eigenlijk alleen maar over het cijfer. Het cijfer was vroeger gewoon hoger.”

Van der Vorst: “Ja, het absolute aantal kijkers was vroeger van heel veel programma’s gewoon een stuk hoger. De kijktijd is de afgelopen jaren afgenomen. Dat is logisch. We hebben inmiddels ook Videoland erbij. Daar kijken ook heel veel mensen de programma’s terug of vooruit en dat geldt ook voor GTST trouwens.”

GTST

Door naar GTST. Hoeveel mensen kijken er dan via Videoland? “Er zitten iets van 250.000 mensen per dag die daar de serie streamen. Per stream mag je dat maal 1,7 of bijna 2 keer doen, dus als je dat bij elkaar optelt, dan zit daar nog een heel groot publiek. Dat zegt niets over de kwaliteit van de serie. Die moet alsnog beter, vind ik.”

Van Nieuwkerk: “Dat is een programma dat altijd eindeloos veel kijkers had en bijvoorbeeld ook altijd boven ons programma zat. Dat is toch al een tijdje niet meer het geval. Wat is er aan de hand?

Van der Vorst: “Nou, de afgelopen jaren heeft iedereen dat een beetje laten liggen. Het succes leek vanzelfsprekend en dan wordt er een beetje minder aandacht aan besteed door de producent en ook door de zender vind ik. Dan zie je dat de verhaallijnen te complex worden, de cast te jong, de uitstraling van de serie is bijna te luxe geworden. Ik zeg steeds: je hoeft niet te lunchen met een glas witte wijn bij de Rozenboom, maar je kan ook gewoon een broodje kaas aan de keukentafel eten. Als je het hebt over persoonlijk, herkenbaar en dichtbij, dan geldt dat niet meer helemaal voor GTST.”

Is de situatie nog te keren? “Jazeker, we zitten volop met de makers aan tafel en dat is waar ik volop van geniet, ook als maker, om met elkaar te zitten en te bedenken van: hoe kunnen we dit gaan tweaken en ervoor zorgen dat dit weer massaal omarmd wordt? Daar hebben we hele goede ideeën voor en dat gaat ook lukken. Dat is in het verleden ook gebeurd.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen