RTL 4 haalt geflopt Het Spijt Me vroegtijdig van de buis

Geplaatst op vr 11 okt 2019 om 14:45

Een pijnlijk moment voor Caroline Tensen, die als de nieuwe grande dame van RTL naar de zender werd gehaald. De revival van haar show Het Spijt Me wordt per direct van de buis gehaald, omdat de kijkcijfers zo slecht zijn. Dat bevestigt Peter van der Vorst, de tv-baas van RTL, in het AD. Van der Vorst vindt het heel spijtig voor Tensen, maar Het Spijt Me scoort al weken zó beroerd op de dinsdagavond van RTL 4 dat hij er niet onderuit kan om twee weken eerder dan gepland te stoppen.

RTL 4 heeft dan ook een grote fout begaan met Het Spijt Me. Het programma was vroeger altijd heel sfeervol, maar bij de terugkeer in september verbijsterde de zender met een vreselijke R&B-achtige openingstune, in plaats van de beroemde tv-tune van Anita Meyer. Gelukkig draaide RTL 4 dat snel terug, maar de overige verminkingen aan het format waren niet meer te herstellen.

De cases eindigden nu steeds in een klinische, witte ruimte, waarin de kandidaten op hoge zwarte krukken met elkaar in gesprek gingen. Het leek wel een cross-over met zo’n door Bergman gesponsord chirurgieprogramma op RTL, waarbij de kandidaten op het punt stonden om te worden opgehaald voor een neuscorrectie.

Nee, Het Spijt Me was kijkcijfermatig én inhoudelijk niet meer te redden. En van die verwoede pogingen om een tv-klassieker te verhippen en verjongen ondervindt men nu de gevolgen: Het Spijt Me moet noodgedwongen van de buis.

Van der Vorst: “Sommige titels scoren beter dan andere. We hebben op dinsdag de mogelijkheid om eerder te beginnen met Verslaafd en De Sleutel, dus daar doen we de kijkers graag een plezier mee.

Verslaafd is volgende week dinsdag om 20.30 uur op zender, De Sleutel met Beau van Erven Dorens om 21.30 uur.

Foto: RTL
77 Reacties op “RTL 4 haalt geflopt Het Spijt Me vroegtijdig van de buis”


 1. Daan

  Dit is nog maar één van de vele vele flops…

 2. Ronnie

  Tja, net als met films in de bioscoop. De ene scoort wel, de andere niet. You can’t win them all, de keuze is zo enorm. Slim om het niet door te laten modderen. Tensen kan gewoon weer verder met haar 1 tegen 100 format.

 3. Tja

  Verandering is niet altijd verbetering. Dat zie je maar weer.

 4. Mark

  Petertje de klassieke SBS fout gemaakt, door het programma na een week aan te passen en een paar weken later weer naar een andere dag te verschuiven, dan neem je de kijker niet serieus. Gewoon op woensdag moeten laten staan, dan was het vanzelf goed gekomen.

  Lingo kreeg ook veel kritiek na aflevering 1: geen Lingo-kaart meer maar een woord raden. Boeiend! Wennen de kijkers vanzelf aan. Als SBS 6 het na een week al had aangepast (zou wel een duur geintje geweest zijn, alle opnames de container in), dan waren de kijkcijfers afgelopen weken omlaag gegaan i.p.v. omhoog.

 5. vd Put S.

  Snel beslist en snel gehandeld door RTL. Zoals dat hoort bij een doelgerichte, flexibele organisatie.

 6. Dartsfan

  En “wie woont waar” is dus ook geschrapt

 7. Gerit

  is gtst de volgende die vroeg tijdig vervangen word voor iets anders ?

 8. Ohnoo

  Tja wie een warme familieshow als Het spijt me wil veranderen in de steriele wachtkamer van het eerste het beste streekziekenhuis heeft er werkelijk geen fuck van begrepen. Wat een blamage die zogenaamde vernieuwing……..

 9. Bart

  @Dartsfan Nee dat is uitgesteld. Zijn nog steeds niet klaar met alle opnames en zoeken zelfs nog deelnemers.

 10. Martijn

  Je kent me toch schat mag ook snel van de buis

 11. Boy

  @Gerit: gtst GTST gaat niet weg, is nog niets over bekend.

  Misschien dat GTST verplaats word van 4 naar RTL 5…

 12. Bep

  Het was ook niets, ik zag alleen maar moeilijke pubers die hun ouders tot wanhoop gedreven hebben,en dan in die kille ongemakkelijke ruimte.Deed me denken aan de dinerbon van Bert van Leeuwen, steeds hetzelfde verhaal.Zelfs Caroline maakte geen verschil.

 13. Sjonnie

  Vreemd, dat Beau wil mag blijven aanmodderen… waarschijnlijk heeft hij op de knieën gezeten in het kantoortje van Peter vdV? Dat heeft Caroline ook geprobeerd maar, dat maakte geen indruk….

 14. wandelgangen

  Maar je moet je ook afvragen of de kijker zit te wachten op het zoveelste format met zwervers door Beau, vooral omdat het weer een afgeleide is wordt het troebel en onduidelijk voor de kijker. Is dit nou Project Amsterdam/Rotterdam, Five days Inside of weer een compleet nieuw format. Wees duidelijk en helder

 15. Robin Martens Lover

  Ver van huis, je kent me toch schat en ons huis vol spullen zijn ook geflopt! op videoland staat trouwens nog gewoon een nieuwe aflevering van het spijt me

 16. Eric

  RTL, de herhaalzender van Nederland. De zender van de uitgemolken formats.

 17. Bart

  @Sjonnie Helemaal niet vreemd want hij doet het hartstikke goed. Volgend jaar mag hij door met een andere producent. Gaat wel goed komen met Beau en Eva.

 18. Opolopo

  Bart, hou maar op. Niemand heeft interesse in jouw meninkjes, want je hebt gewoon geen verstand van tv en overige media.

 19. Sjonnie

  Ja sorry, Beau doet het fantastisch!!! Briljant!!! En met zwervers is hij ook zo goed!!!

 20. Jan

  @Sjonnie: Denkt U dat ze alles doorgeslikt hebben ?

 21. Bart

  Het was ook totaal niks aan en zo saai.

 22. Bart

  @Sjonnie Misschien had je hetnniet door maar ik ben zo’n zwerver en verstuur mijn monğolenberichtjes vanuit een internetcafé.

 23. LLRV

  ” … dus daar doen we de kijkers graag een plezier mee.”

  Hoe lukt het BNers in welke hoedanigheid dan ook om alles in het positieve te draaien. Zelfs als het keihard gelogen of ranzig is.

 24. Ron

  Er is een verschil tussen de Carolien in de jaren 90 en nu. Als je de beelden vergelijkt was het ooit een leuk en frisse meid, maar tegenwoordig een kille koude tante met een hoop poehaa en arrogantie. En daarbij nog eens dat kille decor erbij, vind je het gek dat niemand kijkt. De kijker prikt hier genadeloos doorheen en niet ten goede.

 25. Little Fred

  De kijkers zijn inmiddels wel klaar met die jankprogramma’s.

 26. Oja

  Misschien moeten de baasjes eens doen waar menig startup of succesvol bedrijf groot mee is geworden: testpanels, a/b testen etc. Vraag eens wat je kijkerspubliek ergens van vindt. Zou een heleboel geld en gedoe schelen voor alle betrokkenen. Waarom x afleveringen maken, voor veel geld en dan die niet uitzenden of wel uitzenden maar inclusief alle zaken die je had willen aanpassen.

 27. Fred van leer hater

  Ik vond het ook zo sneu om te zien dat een programma als boulevard haar ook al te snel is.. je zag aan haar, wat doe ik hier!! Doodongelukkig

 28. kelly

  Dusss,geen dure tasjes meer voor carolientje

 29. Curryworst

  Dus eerst De Sleutel met Beau om 21:30 uur en aansluitend de talkshow Beau met daarin… ook Beau.
  Is dat niet een beetje te veel van het goede?

 30. Boy

  Dat word toch overkill Beau De Sleutel en Talkshow Beau???

 31. X

  Opdracht rechtstreeks vanuit Luxemburg met daarbij de mededeling dat Peter vd Vorst nog dit jaar een significante ommekeer teweeg dient zu brengen.

 32. Eric

  @curryworst/boy. Mee eens. Dat gaat dus fout. Waarom niet wachten tot januari met De Sleutel? Dan is Eva aan boord.

  Maar ja, begrijp vandaag dat er momenteel intern toch wel sprake van enige paniek is bij RTL.

 33. 123

  @Curryworst: Ik vroeg mij idd ook al af of dat niet teveel Beau op één avond is.

 34. Boy

  Tja… anders is het ongeveer dat je de hele avond Beau op Rtl4 ziet.
  Dat is teveel van het goede lijkt mij…

 35. Boy

  @123: Hahaha dat zeg ik ook net!!! Teveel van het goede hele avond Beau.

 36. Boy

  Dat gaat ook dan ook een echte flop worden. Teveel overkill van Beautje…

 37. By the way

  Gewoon naar een andere zender kijken als het je niet bevalt, vrienden! Je hoeft niet per se naar RTL te kijken?

  En als je echt verstand zou hebben van hoe je een TV-zender runt of de programmering in elkaar steekt, dan zou je daar je vak wel van hebben gemaakt. Stelletje wijsneuzen ;)

 38. Boy

  Het gaan niet om Rtl4 het was de vraag of het niet teveel van het goede is???

 39. Paul

  Soort van sorry en helaas… veel zogenaamde bekende tv-koppen daar zijn kijkers veelal op uitgekeken misschien. Ikzelf vond haar sowieso geen warmte uitstralen zoals Chantal Jansen. Dus tijd voor nieuwe ‘gezichten’.

 40. Boy

  Hele avond Martien Meiland kijken van 18:00 uur tot en met 00:00 is leuk?

 41. MC bezoeker 41

  Op alle doordeweekse dagen is de programmering anno 2019 verworven tot middag tv. Het moet kwalitatief echt beter en origineler.

 42. michiel

  Weer een wanhopige actie van VD Vorst. Eerst verplaatsen van de woensdag naar de dinsdag en nu helemaal weghalen uit het schema. De 300 duizend kijkers zijn nu de dupe en balen van dit gedraai. Had die laatste 2 afleveringen gewoon uitgezonden dan had je deze negatieve aandacht niet gehad en geen extra druk neergelegd bij die nieuwe programma’s en Beau in het bijzonder.

 43. Truus

  Heerlijk die paniekvoetbal bij RTL. Laat de nieuwe avond ook maar floppen. De hele avond Beau.

 44. Boy

  Haha alsof Peter vd Vorst het zo goed weet.

 45. Mark

  Inderdaad scoorde het wel slecht op de dinsdag maar op de woensdag was het boven het gemiddelde van de zender toch?

 46. Ad Visser

  Een van de problemen bij RTL is ook de meer dan verlopen presentatoren. Altijd maar weer dezelfde koppen. Of ze nu voetbal doen, late night of een quiz.

 47. Hollandsche Zure Kijkers

  Top aktie van Peter vd Vorst.
  2 Mooie vervangers op de dinsdag.
  Kijken of de zure kijker er ook door heen kan kijken!

 48. Erwin

  De vraag blijft wel wie verantwoordelijk is voor dit falen. Redactievergaderingen alvorens de start van dit programma zijn schandelijk gefaald. Er moeten zich een aantal mensen zich kapot schamen dat ze dit historische programma om zeep hebben geholpen. RTL bestaat 30 jaar en Het Spijt Me gaat nu anders de geschiedenisboeken in. Aan Mevr. Tensen lag het niet!

 49. Kas

  MC heeft zeker slecht geslapen. Hele dag al zure artikelen. Beetje vilein is leuk maar je kan ook doorslaan.

 50. Truus

  En Angela Groothuizen? Die scoort ook voor geen meter.

 51. Barbara

  Kan me voorstellen dat RTL in de maag zit met: Caroline, Angela, Art en Humberto. Talpa krijgt straks hetzelfde probleem met Patty, Wendy, Gordon en Jandino.
  De koek is gewoon op.

 52. ano@niem.nl

  Bij RTL gaat alles de poep in op dit moment. The Voice gaat na het zoveelste seizoen ook niet meer scoren. Je ziet dat SBS aan de winnende hand is en dat gaat nog wel even zo blijven ben ik bang. RTL staat ver weg van de rechtse kijker.

 53. Barbara

  @ano@niem: de rechtse kijker?

 54. Michael Jackson ( R.I.P. )

  Met deze en vele andere wijzigingen die plotsklaps in de programmering worden doorgevoerd,
  blijkt wel heel duidelijk dat er paniek heerst in de Luxemburgse tent van deze quasi Nederlandse zendergroep.

  Het begin van het einde is in zicht, het schrijven aan een laatste hoofdstuk van 30 jaar geschiedenis in Nederland is begonnen !…….

  De tijden zijn veranderd !……

 55. Robin Martens Lover

  Die 2 afleveringen die nog zouden komen had je dan net zo goed ook kunnen uitzenden!

 56. Zee

  Maar wie bedenkt dan zoiets? Een steriele, klinische, dystopische hoofdruimte in een programma dat louter om gevoel (en feel-good) draait. Die persoon zou ontslagen moeten worden. En degene die dat hiphopdeuntje heeft bedacht/goedgekeurd moet strafrechtelijk vervolgd worden.

 57. Mark

  Wat een slappe reactie van tensen! Kolere! Door de beslissing te nemen 2 afleveringen te schrappen en dan te zeggen dat ze op Videoland wel te zien zijn…. dan stel je geen eisen aan je content op Videoland. Lekker dan!

 58. Rector de Gier (overspannen thuis)

  Ik ben overspannen geraakt door een docente op mijn school, zij wilde op mij gaan zitten, maar zij lijkt op een tandeloos Nijlpaard. LaNijltand wordt zij genoemd. Maar ik was de kapitein, zij niet.

 59. Nils Holgersson

  Ze hadden nooit het bloemetje moeten schrappen.
  Daar ging het mis.

 60. 123

  Weet iemand wie Verslaafd gaat presenteren? Als dat óók Beau is, dan heb je écht wel een ‘overkill’.

  @Boy 16:57 uur: Sorry, ik was al bezig met typen, en zag jouw reactie achteraf pas. Maar idd, helemaal eens.

 61. X

  123, Ewout Genemans.

 62. tim

  Misschien beter om oude series te gaan herhalen: CSI, NCIS, Married with children etc etc daar zitten we op te wachten

 63. Leo knots

  Volgens mij heeft Peter tegen Carolien gezegd ‘ het spijt me vergeef me’

 64. Erwin

  @Rector de Gier Helaas, je krijgt hier ook geen aandacht. Pilletjes aanvragen bij de psycholoog, verder mond voortaan dicht.

 65. Bertus

  Doorgesherryed figuur die Tensen…. Lekker onder de grond stoppen!

 66. Vierkant

  Wie zit er nou te wachten op dat valse kutwijf.

 67. Scubby

  Dit was te verwachten. Komt niet als een verassing.

 68. critikast

  Caroline…nu heb je wat meer tijd voor de buurman !

 69. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Verassingen zijn crematies.
  Wij hebben spijt dat we niet eens in de gelegenheid zijn gesteld om kennis te nemen van het betreffende programma met Oma Tensen.
  Hoe oud is dat weijf nu momenteel.
  40 jaar geleden was het nog een Milf, tegenwoordig moeten we denken aan geriatrische lichtjaren om zoiets nog te classificeren.
  Petert, stuur dat fossiel naar huis, zo heeft ze nog een paar jaartjes een rustige oude dag. Prima opgelost. Top.

 70. Mike

  Flirty Dancing is ook van de zondag afgehaalt en zeer laat op de avond zaterdag gezet geloof ik volgend de programmagids.

 71. Meneer Kaktus

  Ik zou Caroline zeker niet meer doen. Te oud voor De Kaktus.

 72. Annoniemus

  Ze kunnen Tensen altijd nog inzetten om de RTL matras warm te houden !

 73. Inside

  Jammer dat Carlo nee heeft gezegd tegen de baan van Peter, dan was de programmering vast anders geweest.

  Over Het Spijt Me, never change a winning format, kil format is het nu, liefdeloos gemaakt ook nog eens

 74. Annemiek Hennin

  Goed gedaan Peter van der Vorst ! , weg met die oubollige flauwekul TV voor bejaarden. niet meer van deze tijd, nu nog GTST per direct van de zender af gooien. Zit ook niemand meer op te wachten,

 75. Mick

  Chateau Meiland duurt nog tot 28 oktober, zou dit seizoen eerst al zo lang duren?

 76. MC bezoeker 41

  Hopen op een vervolg van Beter Laat Dan Nooit dit voorjaar. Geschikte presentatrice: Geraldine Kemper!

 77. Mevr. Mijnheer

  Misschien zou ze Rad van Fortuin kunnen presenteren? Dat is een alleraardigst programma.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.