RTL 4 haalt geflopt Het Spijt Me vroegtijdig van de buis

Een pijnlijk moment voor Caroline Tensen, die als de nieuwe grande dame van RTL naar de zender werd gehaald. De revival van haar show Het Spijt Me wordt per direct van de buis gehaald, omdat de kijkcijfers zo slecht zijn. Dat bevestigt Peter van der Vorst, de tv-baas van RTL, in het AD. Van der Vorst vindt het heel spijtig voor Tensen, maar Het Spijt Me scoort al weken zó beroerd op de dinsdagavond van RTL 4 dat hij er niet onderuit kan om twee weken eerder dan gepland te stoppen.

RTL 4 heeft dan ook een grote fout begaan met Het Spijt Me. Het programma was vroeger altijd heel sfeervol, maar bij de terugkeer in september verbijsterde de zender met een vreselijke R&B-achtige openingstune, in plaats van de beroemde tv-tune van Anita Meyer. Gelukkig draaide RTL 4 dat snel terug, maar de overige verminkingen aan het format waren niet meer te herstellen.

De cases eindigden nu steeds in een klinische, witte ruimte, waarin de kandidaten op hoge zwarte krukken met elkaar in gesprek gingen. Het leek wel een cross-over met zo’n door Bergman gesponsord chirurgieprogramma op RTL, waarbij de kandidaten op het punt stonden om te worden opgehaald voor een neuscorrectie.

Nee, Het Spijt Me was kijkcijfermatig én inhoudelijk niet meer te redden. En van die verwoede pogingen om een tv-klassieker te verhippen en verjongen ondervindt men nu de gevolgen: Het Spijt Me moet noodgedwongen van de buis.

Van der Vorst: “Sommige titels scoren beter dan andere. We hebben op dinsdag de mogelijkheid om eerder te beginnen met Verslaafd en De Sleutel, dus daar doen we de kijkers graag een plezier mee.

Verslaafd is volgende week dinsdag om 20.30 uur op zender, De Sleutel met Beau van Erven Dorens om 21.30 uur.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen