RTL 4 dumpt Blue Circle na zes jaar als talkshowmaker

Geplaatst op za 05 okt 2019 om 9:00

RTL 4 schuift Blue Circle na ruim zes jaar aan de kant als de maker van de late-avondprogramma’s op de zender. Het is vanaf januari over en uit voor de tv-producent. Dat bevestigt Peter van der Vorst, de tv-directeur van RTL, in De Telegraaf. Blue Circle heeft de afgelopen jaren echt draken van talkshows neergezet op de late avond van RTL 4: het begon met het volstrekt kritiekloze RTL Late Night van Humberto Tan, maar daarna werd het alleen nog maar slechter.

De opvolger met Twan Huys was zó slecht dat om half elf zappen naar RTL 4 gewoon pijnlijk was. En afgelopen zomer deed Blue Circle er met Art Rooijakkers‘ Zomer met Art nog een schepje bovenop.

Klaar ermee, aldus Van der Vorst. Als Eva Jinek straks naar RTL 4 komt, neemt ze haar producent Ewart van der Horst van PilotStudio mee en die gaat ook de show van Beau van Erven Dorens maken.

De programmabaas: “Beau en Eva zullen straks door één producent gemaakt worden, en dat is niet Blue Circle. Dat is geen leuk gesprek, maar ze begrijpen het wel. Overigens blijven we voor andere programma’s met ze samenwerken.

Hoe zit het precies? “Toen we goed met Eva in gesprek waren, kwam het al snel op de rol van haar producent. Die is natuurlijk onderdeel van haar succes, zij zijn echt een twee-eenheid. Gedurende de gesprekken de afgelopen maanden, werd die keuze concreet.

De talkshows van Beau en Eva krijgen niet dezelfde naam. Wordt het Beau en Eva? “Dat is nog niet helemaal zeker.

Lees ook:
RTL 4 zet Blue Circle ook op talkshow Beau: ‘Sterkte’ (18 juni)
Jeroen Pauw vindt Blue Circle heel erg slecht (29 september)

Foto: RTL
50 Reacties op “RTL 4 dumpt Blue Circle na zes jaar als talkshowmaker”


 1. Sum Ting Wong

  Haha dus RTL dumpt haar eigen dochter. Hoe moet ik me dat voorstellen? Krijgt ze geen zakgeld meer of wordt ze uit huis gezet?

 2. Reageerder

  Wat weer een titel van MC, logisch gevolg omdat de redactie van Jinek mee komt naar RTL. Er blijft genoeg over voor Bleu Circle.

 3. Ken

  Halelujah!

 4. Roy Donderz

  Sum Ting Wong antwoord op je FiPo staat gewoon in het artikel.

 5. Bizar

  RTL4 heeft zoveel problemen en het lijkt alsof ze alleen bezig zijn
  met Late Night.

 6. Doge

  Such Sum Ting Wong, much daughter, very sukkel…

  Wow.

 7. Norvo

  Ai. Benieuwd hoe gemotiveerd de redactie van Beau nog is de komende 1.5 maand. Als je dacht dat de gasten nu al fantasieloos en voorspelbaar waren…

 8. Paolo 2.0

  Dat hadden ze dus wel eerder kunnen bedenken. Het was puur gemak en luiheid om steeds weer met ‘ Blue Circle’ in zee te gaan.
  Ik denk dat van der Vorst stiekem toch wel op MC doet meelezen en het hem aan het nadenken heeft gezet.
  Het was ook 99.5 procent zeker dat wanneer ze ook ‘Jinek’gingen produceren dit ramp nummer vijf zou betekeken en dan ben je als zender toch wel heel dom bezig. Ze waren allemaal Barend en van Dorp, Tan, Huys, Rooijakkers en Jinek van de publieke afkomstig. Rtl wist het te presteren om vele te laten sneuvelen en achter te laten als een host met een plekje.

 9. Robin Martens Lover

  Eindelijk! de keuze van gasten bij Beau vind ik zeer slecht!

 10. Robbie

  Blue Circle op zich een prima producent maar op de late avond zijn ze mislukt.

 11. Paolo 2.0

  In dit geval is het meer: ” Als het kalf verdronken is dempt men de put”.
  De kijker is wellicht al vertrokken.
  Aan de andere kant, de kijker is ook lui en niet consequent. Want na een goed scorend format als de Voice of the masked singer blijven ze wel op 4 hangen.

 12. Tokkies willen Tokshows

  Het ligt al jaren steeds aan alles en iedereen… Maar Tokkies willen geen Tokshows.

 13. Jeep

  Eindelijk een verstandig besluit….

 14. q8

  te.. te..telaat,
  wie kijkt er nog tv?
  is voor analfabeten en kanslozen,
  we leven in 2019 !!!!

 15. Freek

  RTL heeft alleen bij het nieuws zowel als succes. Ze gaan het verder heel erg moeilijk krijgen de zender te vullen als ze maar bij het oude blijven. Het oude: oppervlakkig, makkelijk en niet al te slim. En soms een gekocht succes als The Masked Singer. Daarom goed dat er nu voor een kwaliteitsinjectie wordt gekozen door die matige redacties van Blue Circle te vervangen. Ander groot aanstaand pijnpunt gaan vermoedelijk de dramaseries worden, GTST is op en versleten en Talpa Fictie met Linda de Mol is weg. Die hebben RTL op dat gebied heel groot gemaakt. Hoe gaan ze dat daar oplossen? Als er opnieuw wordt gekozen voor braaf middle of the road-werk is de kans heel groot dat het dramaschip ook ten onder gaat. Ik las ergens op deze site: het nieuwe mainstream is niet meer braaf en bevestigend, maar juist gedurfd. (Luizenmoeder bijv. maar ook Gooische vrouwen had iets provocerends) Er zullen altijd wel Kees en Co kijkers blijven, maar die vormen niet langer de meerderheid. Young people grow up and old people die.

 16. anonymous

  Goed zo, Peter heeft de reacties op twitter gelezen.

 17. MC bezoeker 40

  Meer dan terechte beslissing van Peter. Ze hebben gewoon het grootste aandeel gehad in het falen van de talkshows. Peter is besluitvaardig en ik verwacht daarom ook dat de verhaallijnen en cast van GTST ook drastisch zullen gaan veranderen.

 18. Ron

  Bam! Eindelijk die zouteloze hittepetitten er uit die niets beters kunnen verzinnen dan nietszeggende items met daarbij gasten. Het was gisteren weer geen doorkomen aan bij Beau, ondanks dat het toch een vrijdagavondshow is die altijd wat luchtiger is dan normaal kozen ze gisteren voor een vrij normale line up…helemaal niets dus…

 19. MC bezoeker 40

  Op primetime heeft hij overigens ook een uitdaging op doordeweekse dagen. Daar moet je ook met een ijzersterk format komen om nog kijkers te trekken. Ons Huis Vol Spullen past daar bijvoorbeeld niet meer tussen. Dat is in deze tijd middagtelevisie geworden.

  Je hebt natuurlijk liever succes, maar aan de andere kant ook wel leuk denk ik voor Van der Vorst die uitdagingen om weer iets te vinden om het tij te keren.

 20. Ron

  Aan de andere kant wil die nieuwe producent dan echt een soort 1 op 1 kopie maken van wat Jinek op 1 maakte? Ik weet niet of dat slim is aangezien de RTL kijker toch een andere is dan de NPO kijker. Serieuzere en politieke onderwerpen slaan niet aan bij de RTL kijker, dat moge inmiddels genadeloos duidelijk zijn. En dan kan je wel weer teren op het succes van Jinek zelf maar de geschiedenis leert dat een naam aantrekken ook niet alles zegt. Je zult dus meer of liefst eigenlijk alleen maar luchtigere onderwerpen moeten behandelen en veel amusement en daar was Blue Circle dan wél weer goed door hun verbintenis met RTL Boulevard. Maar als ze dan vervolgens weer serieuzere items hadden sloeg het ook nergens op, saaie onderwerpen met dito gasten en dat sloeg en slaat nu nog steeds bij Beau niet aan. Het worden dus nog voortslepende uitzendingen en weken voor Beau, maar ik zou gewoon nu alleen maar luchtigere items en gasten in je uitzending halen en eens testen of het tij gaat keren want dan weet Jinek waar ze aan toe is vanaf januari. Niets te verliezen nu.

 21. robb

  Eva heeft een goede manager , maar beau word geen Eva daardoor .

 22. toe nou

  Om even in het voordeel van BC te spreken. Als je van je opdrachtgever (RTL) te weinig geld krijgt dan krijg je de redactie die je verdiend. Zowel Boulevard als Late Night puilen uit van de stageplekken om het maar ‘goedkoop’ te houden. De redacties van Pauw en Jinek (en DWDD) zijn voor RTL te duur. ‘When you pay peanuts you get monkeys’. Dat geldt overigens ook voor entertainment en drama producties.

 23. By the way

  Helaas wordt de tekst weer erg zwaar aangezet door de schrijver met allerlei subjectieve toevoegingen. Het besluit van RTL over de producent van de late night show is logisch. Ben benieuwd hoe Blue Circle de komende periode nog de show van Beau gaat invullen.

 24. Susan

  Volkomen terecht! Falen Humberto lag ook aan redactie. Geen creativiteit, voortborduren op bestaand gastenboekje…en ideeen. Had daarna gewoon nw bloed op gemoeten. Hulde aan Peter vd Vorst dus voor het lef en feit dat hij zo heerlijk resoluut de bezem er door haalt!!

 25. MediaPrak

  Is logische vraag; wat doe je met Boulevard? Ook weghalen bij Blue Circle? Deel van Jinek redacteuren werkt ook voor Pauw? Gaat PilotStudio door met opvolgster Late Night NPO1?

 26. Mick

  Ik verwacht: BEAU en JINEK.

 27. aammehoela

  Terechte keuze. Nu nog die irritante en hinderlijke reclames weghalen. Dan pas kan het een echte concurrent worden.

 28. CB

  Dit was natuurlijk een inkoppertje.

 29. Arne

  Een talkshow is alleen plat vermaak, ook die van Pauw en Jinek. Je word er niet echt wijzer van. Je word ook niet goed geïnformeerd wat er in de wereld speelt. Erg eenzijdig. Er worden weinig kritische vragen gesteld en politici bepalen van tevoren wat men wel en niet mag vragen, anders komen ze niet.

 30. Fons

  Eindelijk verdwijnt Blue Circle bij de late night shows.
  Volstrekt ongeschikt voor dit soort programma’s.

 31. Mark

  Gisteren Beau gekeken, is net of ik naar Art of Twan aan het kijken was: niets zeggende promotie optredens van Nielson en Kris Kross. En dan weer het gehele oeuvre van de artiesten in de vorm van video-clips langs laten komen, net zoals Humberto en co. ook al deden afgelopen 6 jaar. Zo krijg ik een uur wel gevuld.

 32. Wat Mij Positief Opviel

  Dit nieuws was al bekend!

  Overigens had Beau weer een zeer gezellige informatieve uitzending.
  Heerlijke tv.

 33. #3bier

  Bootje straks als een gedresseerd aapje op z’n Jineks.

 34. Ron

  @Wat Mij Positief Opviel: Blue Circle hittenpetit/trol die nog even haar plasje komt plegen…

 35. Tinie Parkiet

  RTL dochter krijgt de zak, mag alleen nog de afwas komen doen.

 36. 000

  Opdracht vanuit Luxemburg.
  Overigens zit P v.d.Vorst al op de wip.

 37. Ron

  @000: dat lijkt me sterk, hij zit er net.

 38. Willem Ruis (R.I.P.)

  RTL Bertelsmann hartelijk dank voor 30 jaar Nederlandstalige commerciële televisie vanuit Luxembourg!

  De Nederlandse kijker laat zich anno 2019 niets wijs maken door oliebol Angela de Jong van het AD en kiest voor het kijken naar commerciële televisie van Talpa Network!

  De tijden zijn veranderd,
  Talpa Network Nederlandse radio, televisie en Online media onder 1 Hollandse content!

 39. Discuswerper

  Willem… alleen camping tokkies “kiezen” voor Talpa. En dat is niet “het Nederlandse volk”. Sterker nog, het Nederlandse volk zou ze het liefst samen met Talpa en jou de grens overkieperen. Get a life dude.

 40. Willem Ruis (R.I.P.)

  Men kan schrijven wat men wil,
  Talpa Network zal in de toekomst als enige Nederlandse commerciële omroep overblijven naast de Nederlandse NPO!

  De tijden zijn veranderd, deze keer lukt het John de Mol wèl!

 41. Discuswerper

  Het lukt John de Mol NIET! En uiteindelijk verkoopt ie de toko aan een buitenlanda investeerder zoals hij ook met Endemol en Talpa Media heeft gedaan. Dus hou op met dom lullen, je maakt jezelf volslagen belachelijk.

 42. Willem Ruis (R.I.P.)

  Het verkopen van Talpa Network dat is zijn zaak hij gaat daarover,
  maar het gaat hem dit keer wél lukken,
  hij heeft geleerd van de vorige 2 keren !

 43. Willem Ruis (R.I.P.)

  Het verkopen van Talpa Network dat is zijn zaak hij gaat daarover,
  maar het gaat hem dit keer wél lukken,
  hij heeft geleerd van de vorige 2 keren !

 44. Discuswerper

  Hij maakt afgezaagde bagger programmas die het merendeel van “het Nederlandse volk” niet wil zien. Het gaat hem niet lukken. Hoe vaak je je onzin hier ook blijft herhalen. Het is verspilde moeite. Geef het op.

 45. Willem Ruis (R.I.P.)

  Het gaat John de Mol nu wél lukken,
  daarna kan hij het eventueel in de verkoop doen zoals destijds met EndeMol!
  Maar nogmaals…het gaat hem wél lukken!

 46. Discuswerper

  En dan? Waar blijft je “Nederlandse cimmerciele televisie” dan? Waar je zo voor pleit?

 47. Vivienne

  Ein-de-lijk.

 48. Remco Terhorst

  Ruzie in het Holland Media House.

 49. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Haha, dat zat eraan te komen.
  Krijgen ze nog geld terug?
  Dikke faal zonder garantie is niet van deze tijd.

 50. Te regisseur

  Dus de jarenlange keuze van late night om allemaal rtl sterren te promoten komt van de producent?
  Rtl wilde dat liever niet maar de producent drukte zijn mening door. Zoiets?
  Benieuwd of Peter dat zelf gelooft, maar ja: het verkoopt wel lekker.
  En je wast je eigen handen in onschuld. Da’s ook een belangrijke Hilversumse wet!t

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.