Peter van der Vorst vond Het Spijt Me veel te kil

Het is een van de grootste tv-verminkingen aller tijden: de recente revival van Het Spijt Me met Caroline Tensen. De televisieshow waarin gewone mensen sorry zeggen was vroeger altijd razend populair, maar daar bleef dit najaar niets van over. Sterker nog: Peter van der Vorst moest de titel onlangs vroegtijdig kielhalen. Wat er misging? RTL 4 dacht de show even lekker te verhippen met een afschuwelijke hiphop-achtige openingstune en een kille ‘white box’ als sorrykamer.

Achteraf ziet Van der Vorst in dat het echt totaal niets was, gaf hij vrijdag toe in DWDD. Zijn nieuwe motto voor RTL is ‘persoonlijk, herkenbaar, dichtbij’. “Het is heel handig om die woorden te gebruiken bij alle mensen en programma’s die we hebben. Als je kijkt naar de manier waarop Het Spijt Me was uitgevoerd, dan deed Caroline Tensen het fantastisch, maar de uitvoering was eigenlijk best wel kil en afstandelijk.”

Het voelde niet dichtbij, aldus Van der Vorst. “Dat heeft de kijker ook laten merken. Dan moet je er naar luisteren, daar moeten we niet moeilijk over doen: het is gewoon niet gelukt.”

Heeft hij sorry gezegd tegen Tensen? “Ik heb Caroline uiteraard gebeld van: ‘Het spijt me, Caroline.’ Ik heb ook een bos bloemen gestuurd van: ‘Het spijt me, het lag echt niet aan jou.’ En door...”

Lees ook:
Vreselijke begintune Het Spijt Me na één week geloosd (11 september)
RTL 4 haalt geflopt Het Spijt Me vroegtijdig van de buis (11 oktober)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen