Peter van der Vorst vond Het Spijt Me veel te kil

Geplaatst op zo 27 okt 2019 om 8:30

Het is een van de grootste tv-verminkingen aller tijden: de recente revival van Het Spijt Me met Caroline Tensen. De televisieshow waarin gewone mensen sorry zeggen was vroeger altijd razend populair, maar daar bleef dit najaar niets van over. Sterker nog: Peter van der Vorst moest de titel onlangs vroegtijdig kielhalen. Wat er misging? RTL 4 dacht de show even lekker te verhippen met een afschuwelijke hiphop-achtige openingstune en een kille ‘white box’ als sorrykamer.

Achteraf ziet Van der Vorst in dat het echt totaal niets was, gaf hij vrijdag toe in DWDD. Zijn nieuwe motto voor RTL is ‘persoonlijk, herkenbaar, dichtbij’. “Het is heel handig om die woorden te gebruiken bij alle mensen en programma’s die we hebben. Als je kijkt naar de manier waarop Het Spijt Me was uitgevoerd, dan deed Caroline Tensen het fantastisch, maar de uitvoering was eigenlijk best wel kil en afstandelijk.”

Het voelde niet dichtbij, aldus Van der Vorst. “Dat heeft de kijker ook laten merken. Dan moet je er naar luisteren, daar moeten we niet moeilijk over doen: het is gewoon niet gelukt.”

Heeft hij sorry gezegd tegen Tensen? “Ik heb Caroline uiteraard gebeld van: ‘Het spijt me, Caroline.’ Ik heb ook een bos bloemen gestuurd van: ‘Het spijt me, het lag echt niet aan jou.’ En door...”

Lees ook:
Vreselijke begintune Het Spijt Me na één week geloosd (11 september)
RTL 4 haalt geflopt Het Spijt Me vroegtijdig van de buis (11 oktober)

Foto: RTL
16 Reacties op “Peter van der Vorst vond Het Spijt Me veel te kil”


 1. Tante Es

  Kil w.jf, …kil programma.
  Van der Vorst was relaxed en sprak eindelijk duidelijke taa (DWDD)
  He looked good.

 2. Eric

  TV maken is een vak. Bij RTL zijn ze dit volledig verleerd.

 3. WEST*

  Ik vond het wel een ontroerend mooi programma. Idd die White room was kil en ook die stoelen enz,leek wel of dexter er iemand ging vermoorden hahahaha

 4. Simon

  Maken ze dan niet eerst een proefuitzending?

 5. Zangers zonder naam

  Ik moest wel van het scherm en dit lijk koopt vdVorst

  Hoe dom kan je zijn.

 6. Henk

  als je persoonlijk herkenbaar en dichtbij als thema’s hebt voor je programma’s en je komt met deze versie van het spijt me ?! Benieuwd hoe dat gaat. zou Peter zelf bv ook echt de hand hebben gehad hoe het eruit komt te zien of producent gewoon zn gang gegaan en ze zien later pas t resultaat

 7. Daan

  Ik zou het toch nog een keer proberen, met een gezellige studio en het bloemetje weer terug, net als toen. En natuurlijk de Anita Meyer toen erbij.
  Ik vond al die kandisaten ook suf en saai.

 8. WEST*

  @ WEST voor de goede orde , daar heeft u wel gelijk in maar zet er dan een 1 achter of 2
  of een ander teken dit schept alleen verwarring

 9. WEST*

  Daan dat is het niet , de kijkers van toen zijn ze allang kwijt ,en jongeren kijken geen RTL en vooral niet naar oma`s op tv

 10. Einde tv

  @west, niet naar Linda dus

 11. Ron

  Caroline deed het niet fantastisch die was mede de kille oorzaak met daarbij de hele uitstraling van het programma, een samenloop van omstandigheden dus.

 12. Carolientje

  Tensen is alleen in zichzelf geïnteresseerd. Vreselijk nep over het paard getild wijf. Laat haar lekker in de Postcodeloterij filmpjes figureren waarin zij mensen verleidt tot kansspelen (gokken). Een programma presenteren waarbij de presentator een warm en oprechte personality moet zijn, is net even een maatje te groot voor dit Gooise trutje. Rtl boulevard & roddel en achterklap past beter bij je. Nu alleen nog even de autocue onder je dikke knie krijgen.

 13. Max

  Niet te geloven hoe sommigen hier schelden, waar hebben we het over… een tv programma.. doe normaal

 14. Dikkiedik

  Onvermogen van Peter van der Vorst?

 15. FlyingLotus

  Concept is veel te netjes, regel een goede blowjob in plaats van sorry zeggen.

  Of een black bull, met 31 cm, of iets dergelijks.

 16. critikast

  Caroline kil? Daar is haar buurman het vast niet mee eens !!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.