The Masked Singer kan BN’ers 2,5 ton boete opleggen

RTL 4 kan de deelnemende BN’ers aan de vrijdagavondshow The Masked Singer maar liefst 250.000 euro boete opleggen als ze hun eigen deelname of die van een ander verklappen. Dat heeft Eddy Zoëy, die vrijdag onder het papegaaienpak vandaan kwam, gezegd in Beau. Zoëy nam die clausule uiterst serieus. Hij zweeg zelfs tegen zijn kinderen over zijn deelname. “Ik heb kinderen van 10 en 12 en bij de eerste aflevering werd ik gebeld van: ‘Pap, volgens mij zit jij in dat pak‘”, vertelt hij.

Die boeteclausule is niet niets, aldus Zoëy. “Wij hebben allemaal netjes een contractje ondertekend waarbij er een behoorlijk sommetje op staat als je je verlult. Het was tweeënhalve ton, geloof ik. Los daarvan wil je ook niet dat het programma verpest wordt. Ik wist één ding zeker: als ik mijn kinderen ga vertellen dat het klopt, dan is het morgen op het schoolplein bekend en dan weet heel Nederland het, want dan komt het op Twitter.”

Wel staat hij nu bij zijn kinderen bekend als leugenaar. “Ja, dat is het nadeel.”

Zoëy doet het zingend onder een papegaaienpak veel beter dan als presentator van RTL Boulevard. Baalt hij dat hij er één week voor de finale uit is gevlogen? “We wilden allemaal die finale halen, maar we zijn er allemaal ingestapt met het idee dat het geen zangwedstrijd is, maar vooral leuk. Anytime kan iemand in het publiek zeggen: ‘Ik wil nu weten wie het is.‘”

Hij heeft genoten van zijn deelname. “Wat wel opviel is dat als de jury een klein beetje je naam hebt genoemd, dan lijkt het wel alsof het zo is dat je er eerder uit gaat. Dat snap ik ook wel. Op een bepaald moment heeft de jury ook door wie het kan zijn en als dat eenmaal geraden is, dan heeft dat toch invloed op het publiek.

Klapveeboete

Jurylid Gerard Joling vertelde vrijdag in RTL Boulevard dat óók het studiopubliek die boeteclausule ondertekent. Op het moment dat de BN’ers zichzelf onthullen, wordt een groot deel van het publiek naar huis gestuurd, maar niet iedereen.

Joling: “Ik moet wel eerlijk zeggen dat een gedeelte vooraan blijft zitten, ongeveer 40 of 50, en die moeten allemaal van tevoren tekenen dat ze er niet over gaan praten. Die zijn allemaal getekend. Er staan heel hoge bedragen over, ik geloof 1,5 ton of 2 ton.

Foto: RTL

19 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
moi
oktober 28, 2019 13:02

Dat je daar uberhaupt gaat zitten om naar een zingende papegaai te kijken manmanman

Gast
sip
oktober 27, 2019 19:17

Zoëy hoort niet in een programma als RTL boulevard.

Gast
Zomaar een persoon
oktober 27, 2019 16:35

Eddy Zoey gaat steeds meer op Vader Abraham lijken.

Gast
FlyingLotus
oktober 27, 2019 16:21

Een programma, in de lijn van ander vermaeck.

Voor imbecielen, degenerates en jopie bij de watercooler.

Gast
Marq
oktober 27, 2019 12:12

Dit programna is voor en door debielo’s

Gast
robb
oktober 27, 2019 11:20

Het zal wel goed betaald worden .

Gast
Dikkiedik
oktober 27, 2019 11:02

Is deze opa niet te oud? Al helemaal niet geschikt voor boulevard!

Gast
Paul
oktober 27, 2019 10:35

Houdt zo’nclausule juridish stand bij voortijdige onthulinng?

Gast
Einde tv
oktober 27, 2019 10:00

Prima contract, niets wat lijkt op een wurgcontract. Gewoon zakelijk.

Gast
Sum Ting Wong
oktober 27, 2019 09:50

Sneue mensen die de concurrentie tussen RTL en Talpa hebben geïnternaliseerd.
Die concurrentie gaat tussen twee bedrijven, daar heb je als kijker niets mee te maken. Zou dat internaliseren bedoeld zijn om nog wat van je trieste bestaan te maken? Bij een partij horen zodat je “overwinningen” van het bedrijf voor jezelf kunt claimen?

Gast
CB
oktober 27, 2019 09:44

Ik heb zelf ook ooit een klusje voor RTL gedaan (in 2002 en in 2011), maar om nou te zeggen dat ik een wurgcontract onder m’n neus heb gekregen…. nah. Valt wel mee.

Gast
Familie Meiland
oktober 27, 2019 09:42

Wurgcontracten en RTL passen bij elkaar.

Ik kan het weten

Gast
”VeronicaDoet@?....Beter!“;
oktober 27, 2019 09:37

Wie vindt Zoëy leuk?

Gast
Erwin
oktober 27, 2019 09:31

Dom, achterlijk en zielig shitprogramma. Je kunt nog beter de cd van Sieneke de hele dag draaien.

Gast
Robin Martens Lover
oktober 27, 2019 09:18

Oud nieuws! was vrijdag bij Beau al

Gast
Diewke
oktober 27, 2019 09:18

@Johnny

Overbodige reactie.

Gast
Johnny👀
oktober 27, 2019 09:16

Is er überhaupt iets leuk aan de mol?

Gast
Minder of Mirjam
oktober 27, 2019 09:08

Terechte clausule en standaard in TV land. Deelnemers van Wie is de Mol hebben ook zo’n Clausule in hun contract staan. Logisch ook, want wat is er nou nog leuk aan WIDM kijken als je bij aflevering 1 al weet wie de mol is.

Gast
Riekie
oktober 27, 2019 09:08

Wat een BS van Joling. Zelf bij een opname geweest, iedereen moest eruit voor de ontmaskering, het hele publiek. En niemand van het publiek die iets moest tekenen hoor..

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen