The Masked Singer kan BN’ers 2,5 ton boete opleggen

RTL 4 kan de deelnemende BN’ers aan de vrijdagavondshow The Masked Singer maar liefst 250.000 euro boete opleggen als ze hun eigen deelname of die van een ander verklappen. Dat heeft Eddy Zoëy, die vrijdag onder het papegaaienpak vandaan kwam, gezegd in Beau. Zoëy nam die clausule uiterst serieus. Hij zweeg zelfs tegen zijn kinderen over zijn deelname. “Ik heb kinderen van 10 en 12 en bij de eerste aflevering werd ik gebeld van: ‘Pap, volgens mij zit jij in dat pak‘”, vertelt hij.

Die boeteclausule is niet niets, aldus Zoëy. “Wij hebben allemaal netjes een contractje ondertekend waarbij er een behoorlijk sommetje op staat als je je verlult. Het was tweeënhalve ton, geloof ik. Los daarvan wil je ook niet dat het programma verpest wordt. Ik wist één ding zeker: als ik mijn kinderen ga vertellen dat het klopt, dan is het morgen op het schoolplein bekend en dan weet heel Nederland het, want dan komt het op Twitter.”

Wel staat hij nu bij zijn kinderen bekend als leugenaar. “Ja, dat is het nadeel.”

Zoëy doet het zingend onder een papegaaienpak veel beter dan als presentator van RTL Boulevard. Baalt hij dat hij er één week voor de finale uit is gevlogen? “We wilden allemaal die finale halen, maar we zijn er allemaal ingestapt met het idee dat het geen zangwedstrijd is, maar vooral leuk. Anytime kan iemand in het publiek zeggen: ‘Ik wil nu weten wie het is.‘”

Hij heeft genoten van zijn deelname. “Wat wel opviel is dat als de jury een klein beetje je naam hebt genoemd, dan lijkt het wel alsof het zo is dat je er eerder uit gaat. Dat snap ik ook wel. Op een bepaald moment heeft de jury ook door wie het kan zijn en als dat eenmaal geraden is, dan heeft dat toch invloed op het publiek.

Klapveeboete

Jurylid Gerard Joling vertelde vrijdag in RTL Boulevard dat óók het studiopubliek die boeteclausule ondertekent. Op het moment dat de BN’ers zichzelf onthullen, wordt een groot deel van het publiek naar huis gestuurd, maar niet iedereen.

Joling: “Ik moet wel eerlijk zeggen dat een gedeelte vooraan blijft zitten, ongeveer 40 of 50, en die moeten allemaal van tevoren tekenen dat ze er niet over gaan praten. Die zijn allemaal getekend. Er staan heel hoge bedragen over, ik geloof 1,5 ton of 2 ton.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen