Ook Albert Verlinde vindt Blue Circle heel erg slecht

Geplaatst op zo 20 okt 2019 om 11:00

Albert Verlinde is het eens met de kritiek van Jeroen Pauw dat Blue Circle heel erg slecht is als talkshowproducent. Dat heeft hij laten weten op BNR. Na vele jaren aanmodderen met Humberto Tan, Twan Huys, Art Rooijakkers en nu Beau van Erven Dorens heeft RTL 4 de knoop doorgehakt: Blue Circle gaat eruit als de producent van de late talkshow. Eva Jinek komt naar de zender en haar producent PilotStudio gaat na de jaarwisseling ook de talkshow Beau produceren.

Verlinde sluit zich volledig aan bij de uitspraken van Pauw. “Dat kan ik niet tegenspreken. Volgens mij moet je als talkshowproducent eigenwijs zijn en tegen een zender durven te zeggen: ‘Sodemieter op, we doen het zo’, maar Blue Circle wil ook nog wat programma’s verkopen, dus die kunnen niet al te veel ruzie maken. Ze dansen dan toch te veel naar de pijpen van het management.”

De grootste gedrochten waren toch wel de shows van Huys en Rooijakkers. Huys heeft van hen twee toch wel het meest verloren. “Je zag het eigenlijk al bij de allereerste aflevering. Ik noemde hem altijd de nattebillenman, iemand die een beetje bang is eigenlijk. Waar is hij eigenlijk?

Wilfred Genee: “Dat zat ik me ook af te vragen. We proberen hem zo nu en dan te bellen om te kijken of hij een reactie wil geven bij ons op de radio, maar hij houdt zich een beetje op de vlakte.”

Kijkcijfers Beau

Het kwam ook nog even op de kijkcijfers van Van Erven Dorens. Vorige week ging hij wel héél laag met zijn show, toen er 247.000 mensen keken. “Dat is pech, hè? Je had het Televizier-gala en er was iets van voetbal. Ik hoop voor Beau dat het lukt, maar het duurt nu wel lang. Het zijn geen dramatisch lage cijfers...”

Genee: “Nou, 247.000.”

Verlinde: “Ja, dat is tegenover het voetbal. Normaliter ziet hij nu toch wel rond de 400.000.”

Genee: “Dat is voor RTL-begrippen toch nog steeds niet goed?

Verlinde: “Nou, tegenwoordig ben je kampioen.”

Genee: “Nou, Jeroen Pauw heeft er toch nog 800.000 en Jinek heeft er een miljoen. Dan is het gat wel groot.”

Verlinde: “Het gat is groot en ik denk dat Beau zich ook wel een beetje zorgen maakt over wat er gaat gebeuren. Ik vind het leuk, alleen hij mist zijn urgentiepunt nog, dat je denkt: ik zet het aan, want er kan iets gebeuren. Ik zou het heel fijn vinden als hij meer de echte Beau wordt en minder de talkshowhost. Brutaler dus en onvoorspelbaarder. Ik vind het af en toe nog een beetje braaf. Het mag wel wat harder, ja. Zo’n handschoen zit om de hand, maar die kan er van af en dan komt af en toe de dreun die je niet verwacht. Dat komt, denk ik, maar hij moet even wennen.”

RTL kan niet aan de gang blijven. Ze hebben het halve Gooise matras al op dat tijdslot gegooid.”

Foto: SBS
24 Reacties op “Ook Albert Verlinde vindt Blue Circle heel erg slecht”


 1. Mieke Mossel

  Goh,…en als Albert Verlinde het vind, dan klopt het hoor…pppfff..

 2. Aksss

  Wie is die man?

 3. Iemand

  Ladies Night wordt ook door PilotStudio geproduceerd toch?

 4. Curryworst

  De talkshow van Beau kabbelt maar een beetje voort.
  Inhoudelijk is hij niet erg sterk en daarom wordt er ook nooit echt doorgevraagd.
  Komt bij dat Beau het liever leuk en gezellig wil houden als family man.
  Maar ja, de camera staat niet gericht op je eigen keukentafel maar in een studio.

  Dus Beau, bereid je beter voor, verdiep je in de onderwerpen. Werken voor je geld.

 5. #NPO kijker#

  De naam maakt niets uit. Zelfde mensen werken aan de uitzendingen.

  HET GAAT OM DE GASTEN.

 6. Max

  En als de gasten en de host niet goed zijn, dan wordt het niks…

 7. Nachas

  Beau van Erven Dorens durft in zijn talkshow Beau niet de échte Beau te tonen,
  het zou wel eens zijn geveinsde empathie in zijn daklozen-programma aan het licht kunnen brengen,….hoewel dat programma óók ál last begint te krijgen van teruglopende kijkers aantallen ?…valt Beau nu eindelijk door de mand ?..

  De tijden zijn veranderd !…..

 8. Raymond

  Blijkbaar werkt het niet om mensen van de NPO te laten presenteren op een commerciele zender

 9. Pauline

  Als deze kwijlbal dat ook vindt, dan moet het er wel héél erg slecht mee gesteld zijn…

 10. Eric

  Beau speelt een rol. Beau is niet zichzelf. Intuïtief voelt de kijker feilloos aan.

 11. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Gatsie, vieze Kwalbert, zelfs in het meest normale gesprek over een collega moet het weer over natte billen gaan. Dat kan alleen Kwalbert.
  Vieze Paul kan het ook, die zwetende walrus. Vieze Gerard kan het ook, met z’n strakgetrokken kop. Vieze Gordon kan het, maar die jankt er af en toe nog tussendoor als ie verzuipt in zelfmedelijden. Nou, dat was het wel weer een beetje.
  De Talpa-tokkie stal van 2019. Wat een goedkope derrie.

 12. Bart

  @Eric totale onzin wat je zegt. Als je dat nu over Humberto zou zeggen dan heb je een punt. Nu niet

 13. Peanut

  @Eric,dat kun je van veel mensen zeggen, maar niet van Beau. Maar leuk geprobeerd.

 14. Bartje

  En ja hoor, daar hebben we Bart, de eenkoppige fanclub van Beau weer om er direct op te duiken als iemand ook maar minieme kritiek op zijn Grote Held heeft. En zoals het een fan met tunnelvisie betaamt wel te pas en te onpas kritiek leveren op anderen. Als er iemand beauter op zijn hoofd heeft is het Bartje wel. Heb je je beauterhammetjes voor de lunch al op en alle posters van Beau boven je bedje al een kusje gegeven?

 15. Ron

  Eens met Albert. Maar dat Beau af en toe te braaf zou zijn vind ik wel passen bij het type show wat hij nu maakt en als er lichte gasten zijn. Bij politieke en zwaardere items gaat hij nat en is hij niet geweldig. Doe dat dan ook niet en blijf die gezellige familie man met de gasten die hier bij horen.

 16. Bart

  @12:46 Wat een domme grapjes. Duurde dat toch nog een kwartier om die te verzinnen? Ik ben van niemand fan. Beau is wel een van de betere presentatoren bij de commerciële zenders. En ook een prettige host voor een talkshow. De vorm van deze talkshow, de keuze van de gasten en producent met de club die er achter zit kun je van alles over zeggen. Het programma scoort niet goed. Is ook nog niet goed maar word wel steeds beter. Vanaf volgend jaar met de Pilotstudio kan het alleen maar beter worden. Over Humberto, die had de zelfde problemen en viel op een gegeven moment door de mand doordat hij er de grote Humberto goednieuws show van maakte. Waarbij het vooral draaide om Humberto en de rest was allemaal beeld vulling. Meneer ging naast zijn schoenen lopen en toen kwam het vreemdgaan verhaal om de hoek. Toen viel hij door de mand. De rest is geschiedenis. Onherstelbare imagoschade!

 17. Gerard

  Door het aanmodderen met de talkshows die een slecht productie resultaat zijn is heel veel imago van gerespecteerde personen naar de *****geholpen. Die mensen komen niet meer aan de bak als presentator van wat voor programma ook. Ze zullen altijd de verliezers zijn/blijven.

 18. Pieter

  Albert wie?

 19. beetje zielig

  De titel van dit artikel is ronduit stuitend…AV heeft dat ook niet op deze manier gezegd.

  De producent van oa ‘heel holland bakt’ , ‘ boer zoekt vrouw’, The mask singer’ , en Holland’s got talent’ is natuurlijk niet ronduit slecht.

  Absurde redactie hier…

 20. Xavier

  Uitgerekend Albert zou moeten weten dat de uitdrukking is ‘dansen naar HET pijpen van …’

 21. Toni

  @ beetje zielig: deze site is van T@lpa. Vandaar dat ze de concurrentie zo neerzetten. Pers in Nederland is allang niet meer onafhankelijk. Je kunt eigenlijk geen enkel nieuwsbericht aannemen als zijnde waarheid. Zeker niet op deze site.

 22. Nachash

  22:50 ▪》Is nooit écht onafhankelijk geweest, …ook niet sinds de start 30 jaar geleden van commerciële televisie in Nederland ! …Nederlandse initiatieven werden continu onder een vergrootglas gehouden en bestoken met negatieve berichten in de media en uiteindelijk kapot geschreven, denk aan John de Mol met Sport7 en Talpa TV Tien ! …Het Sterrennet TV10 van Joop van den Ende werd zelfs door de Nederlandse regering tegen gehouden terwijl de Luxemburgse CLT/RTL wel werd toegestaan !…

  De tijden zijn veranderd, …NPO/Talpa Network 1 Nederlands Platform RADIO/TV/VOD !..

 23. Erwin

  Albert Verlinde. Die nog iets was, 15 jaar geleden. Nu is het gewoon tijd voor stiltes en pensioen.

 24. OMG

  Blue Circle = Fremantle = RTL

  De enige reden waarom Blue Circle al die tijd dit produceert, is omdat het simpelweg het interne productiehuis van RTL is.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.