Ook Albert Verlinde vindt Blue Circle heel erg slecht

Albert Verlinde is het eens met de kritiek van Jeroen Pauw dat Blue Circle heel erg slecht is als talkshowproducent. Dat heeft hij laten weten op BNR. Na vele jaren aanmodderen met Humberto Tan, Twan Huys, Art Rooijakkers en nu Beau van Erven Dorens heeft RTL 4 de knoop doorgehakt: Blue Circle gaat eruit als de producent van de late talkshow. Eva Jinek komt naar de zender en haar producent PilotStudio gaat na de jaarwisseling ook de talkshow Beau produceren.

Verlinde sluit zich volledig aan bij de uitspraken van Pauw. “Dat kan ik niet tegenspreken. Volgens mij moet je als talkshowproducent eigenwijs zijn en tegen een zender durven te zeggen: ‘Sodemieter op, we doen het zo’, maar Blue Circle wil ook nog wat programma’s verkopen, dus die kunnen niet al te veel ruzie maken. Ze dansen dan toch te veel naar de pijpen van het management.”

De grootste gedrochten waren toch wel de shows van Huys en Rooijakkers. Huys heeft van hen twee toch wel het meest verloren. “Je zag het eigenlijk al bij de allereerste aflevering. Ik noemde hem altijd de nattebillenman, iemand die een beetje bang is eigenlijk. Waar is hij eigenlijk?

Wilfred Genee: “Dat zat ik me ook af te vragen. We proberen hem zo nu en dan te bellen om te kijken of hij een reactie wil geven bij ons op de radio, maar hij houdt zich een beetje op de vlakte.”

Kijkcijfers Beau

Het kwam ook nog even op de kijkcijfers van Van Erven Dorens. Vorige week ging hij wel héél laag met zijn show, toen er 247.000 mensen keken. “Dat is pech, hè? Je had het Televizier-gala en er was iets van voetbal. Ik hoop voor Beau dat het lukt, maar het duurt nu wel lang. Het zijn geen dramatisch lage cijfers...”

Genee: “Nou, 247.000.”

Verlinde: “Ja, dat is tegenover het voetbal. Normaliter ziet hij nu toch wel rond de 400.000.”

Genee: “Dat is voor RTL-begrippen toch nog steeds niet goed?

Verlinde: “Nou, tegenwoordig ben je kampioen.”

Genee: “Nou, Jeroen Pauw heeft er toch nog 800.000 en Jinek heeft er een miljoen. Dan is het gat wel groot.”

Verlinde: “Het gat is groot en ik denk dat Beau zich ook wel een beetje zorgen maakt over wat er gaat gebeuren. Ik vind het leuk, alleen hij mist zijn urgentiepunt nog, dat je denkt: ik zet het aan, want er kan iets gebeuren. Ik zou het heel fijn vinden als hij meer de echte Beau wordt en minder de talkshowhost. Brutaler dus en onvoorspelbaarder. Ik vind het af en toe nog een beetje braaf. Het mag wel wat harder, ja. Zo’n handschoen zit om de hand, maar die kan er van af en dan komt af en toe de dreun die je niet verwacht. Dat komt, denk ik, maar hij moet even wennen.”

RTL kan niet aan de gang blijven. Ze hebben het halve Gooise matras al op dat tijdslot gegooid.”

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen