Frank en Rogier vinden Martien Meiland overdreven gay

SBS 6-sterren Frank Jansen en Rogier Smit vinden dat hun realitycollega Martien Meiland overdreven gay is. Op een gegeven moment is dat trucje uitgewerkt. Dat zegt Frank, de oudste van het paar, in gesprek met de Weekend. Het is al een tijdje bekend dat Frank & Rogier en Martien Meiland elkaar niet liggen, en daar is na het Televizier-gala – waar ze alledrie te gast waren – geen verbetering in gekomen. “Ik ben wel het podium opgegaan en heb hem een dikke zoen gegeven.

Na die felicitatiezoen op het podium kan achter de schermen het bitchen weer beginnen. Frank voorspelt dat het succes van Meiland niet lang duurt. “Nu is Martien entertainment en fantastisch, maar je moet wel bagage hebben om mooie programma’s te kunnen blijven maken.”

Meiland is gewoon geen leuke man, vindt hij. “Het is de mensen niet opgevallen, maar hij vloekt op televisie, hij heeft zijn hond geschopt op televisie… Dat zijn dingen; dat dat überhaupt kan en mag. Ik vind het jammer dat dat gebeurt. Ik denk dat de kijker dat op een gegeven moment afkeurt.”

Bovendien vindt Frank dat Meiland te overdreven gay is. “Dat homofiel gillende gebeuren heb ik altijd al overdreven gevonden. Hij overdrijft heel erg. Dat kun je niet blijven doen. Dat gaat op een gegeven moment irriteren. Het is een trucje en daar kun je niet eindeloos mee doorgaan.

Het duo Frank en Rogier is toch ook best wel gay? “Het is zo vervelend in deze wereld: als je gay bent word je altijd met andere gays vergeleken. Dat is onzin, je bent gewoon een persoon en toevallig gay. Ik zou de vergelijking met Martien nooit van mijn leven gemaakt willen hebben. Die jongen heeft een heel andere opleiding dan wij.”

Is er soms jaloezie in het spel? Meiland is nu een stuk populairder dan Frank & Rogier. “Op een gegeven moment kregen wij zelfs een seintje van een hoge tv-baas bij SBS of wij ons een beetje rustig wilden houden, omdat alle ogen gericht waren op Martien Meiland.”

Maar:” Wij staan helemaal niet in de schaduw. Er komen vanaf november zeven parels van uitzendingen van Paleis voor een Prikkie van ons aan.”

Lees ook: Heibel tussen SBS 6-sterren Martien en Frank & Rogier (15 juli)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen