NPO wil Cornald Maas niet als Songfestival-presentator

Cornald Maas hoopte vurig dat hij in mei onderdeel zou gaan uitmaken van het Songfestival-presentatieteam, maar de organiserende partijen hebben anders besloten. Hij wordt het niet. Dat vertelde de commentator van het liedjesfestijn maandag in Shownieuws. Maas gaat Europa’s grootste tv-show niet presenteren. “Ik ga het in elk geval zelf niet doen. Dat is dan weer helder. Dan heb ik toch weer een nieuwtje: ik ga niet het Songfestival presenteren“, aldus de Songfestival-kenner.

Het is nog steeds niet bekend wie het Songfestival gaat doen. Eén van de gegadigden, Eva Jinek, is door haar overstap naar RTL afgevallen. “Ik wil wel zeggen dat – behalve dat ik lang voor Eva Jinek heb gestreden – ik het Jan Smit erg gun, al is het maar omdat hij zich uitspreekt daarover en het graag wil doen.

Cornald Maas verzorgt het Songfestival-commentaar al jaren met Jan Smit. Als Smit de presentator wordt, hoopt Maas toch nog op een rolletje in het Europese muziekfestijn.

Maas: “Dat zou ik ook wel weer een leuk moment vinden dat we een soort schakeling kunnen maken dwars door de zaal heen, dat hij staat te presenteren en ik in het commentaarhok sta en we toch een soort liveverbinding hebben over die hele zaal in Ahoy heen.”

Lees ook: Cornald Maas wil Eurovisie Songfestival presenteren (20 mei)

Foto: SBS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen