‘NPO komt met variant op Chateau Meiland’

De NPO komt met een variant op Chateau Meiland nu de realityserie van voormalig Ik Vertrek-kandidaat Martien Meiland zo’n enorm succes is op SBS 6. Dat heeft Wilfred Genee vernomen in de wandelgangen, zei hij gisteren in Veronica Inside. Er wordt bij de publieke omroep stiekem een beetje gebaald dat SBS zo’n succes heeft met een NPO-gezicht, stelt Genee. “Bij de publieke omroep hebben ze nu ook bedacht dat het eigenlijk wel jammer is dat het niet bij de NPO is.”

De NPO probeert nu alsnog een graantje mee te pikken, meent hij. “Nu komt er een tegenhanger van Chateau Meiland, ook met oud-deelnemers van Ik Vertrek. Dat gaat de publieke omroep binnenkort als tegenhanger lanceren. Ik denk dat dat genre het goed gaat doen de komende tijd.”

Iedereen doet elkaar maar een beetje na in de tv-wereld, aldus Genee. “In de wandelganger wordt dus gefluisterd dat er een soort Chateau Meiland aan zit te komen als tegenhanger van Chateau Meiland. Bij de publieke omroep. Zo zitten ze allemaal een beetje elkaar te bekijken.”

De tv-directeur van de NPO, Frans Klein, gaf eerder al toe dat hij Chateau Meiland graag had willen hebben. “Al was het maar omdat ik natuurlijk een beetje jaloers ben dat de hoofdrolspelers bij de publieke omroep zijn begonnen in Ik Vertrek.

Lees ook: NPO en RTL jaloers op SBS 6-hit Chateau Meiland (8 juli)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen