Loretta oneens met AD-Angela: ‘Ik ben middelmaat’

De oktobermaand begon dit jaar anders dan anders voor alle mensen in televisieland. Tv-profeet Angela de Jong verraste Hilversum met een positieve tv-recensie. Het lijdend voorwerp? Loretta Schrijver. De Jong had de hele avond naar The Masked Singer zitten kijken en vond Schrijver wel zó geweldig, dat ze de gifpen eenmalig in haar etui liet zitten. Ze had lovende woorden over voor de Koffietijd-zestiger. Zit zij nu juichend aan de koffie? Nee. Sterker nog: ze is het er niet mee eens.

Schrijver vertelt vandaag in de Volkskrant dat ze zichzelf helemaal niet zo goed vindt. “Misschien heb ik te veel zelfkennis om ambitieuzer te zijn. Als ik andere programma’s zie, denk ik niet: dat kan ik beter. Ik behoor tot de middelmaat. Oké, Angela de Jong denkt daar inderdaad anders over, maar dat ging over The Masked Singer. Ze had het ook over het nieuwslezen, dat is waar. Ik moet mezelf niet zo omlaag halen.

Ze kan best wel wat, maar ze kent absoluut haar grenzen, aldus Schrijver. “Ik weet dat ik goed documentaires inspreek, een fijne stem heb, kan nieuwslezen, kan luisteren, probeer te snappen waar het over gaat. Maar scherp of snel ben ik niet. Het duurt altijd eventjes voordat een antwoord valt.

Vindt Schrijver dan niet dat De Jong gelijk heeft als ze een plek op prime time verdient? “Het klopt dat Angela de Jong naar aanleiding van The Masked Singer schreef dat ik, als ‘een van de beste nieuwslezers’, zit weggestopt bij Koffietijd, om 10 uur ’s ochtends. Maar ik vind het niet zo belangrijk of ik op primetime zit.

Ze wijst erop dat toen ze in 2001 terugkwam bij RTL, ze op het zesuurnieuws werd gezet, in plaats van op het hoofdbulletin van half acht. “Collega’s vonden dat een achteruitgang. Maar het is precies hetzelfde werk, er kijken alleen wat minder mensen.”

Een openhartig interview met Loretta Schrijver kunt u vandaag lezen in de Volkskrant of via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen