Loretta oneens met AD-Angela: ‘Ik ben middelmaat’

Geplaatst op vr 11 okt 2019 om 10:00

De oktobermaand begon dit jaar anders dan anders voor alle mensen in televisieland. Tv-profeet Angela de Jong verraste Hilversum met een positieve tv-recensie. Het lijdend voorwerp? Loretta Schrijver. De Jong had de hele avond naar The Masked Singer zitten kijken en vond Schrijver wel zó geweldig, dat ze de gifpen eenmalig in haar etui liet zitten. Ze had lovende woorden over voor de Koffietijd-zestiger. Zit zij nu juichend aan de koffie? Nee. Sterker nog: ze is het er niet mee eens.

Schrijver vertelt vandaag in de Volkskrant dat ze zichzelf helemaal niet zo goed vindt. “Misschien heb ik te veel zelfkennis om ambitieuzer te zijn. Als ik andere programma’s zie, denk ik niet: dat kan ik beter. Ik behoor tot de middelmaat. Oké, Angela de Jong denkt daar inderdaad anders over, maar dat ging over The Masked Singer. Ze had het ook over het nieuwslezen, dat is waar. Ik moet mezelf niet zo omlaag halen.

Ze kan best wel wat, maar ze kent absoluut haar grenzen, aldus Schrijver. “Ik weet dat ik goed documentaires inspreek, een fijne stem heb, kan nieuwslezen, kan luisteren, probeer te snappen waar het over gaat. Maar scherp of snel ben ik niet. Het duurt altijd eventjes voordat een antwoord valt.

Vindt Schrijver dan niet dat De Jong gelijk heeft als ze een plek op prime time verdient? “Het klopt dat Angela de Jong naar aanleiding van The Masked Singer schreef dat ik, als ‘een van de beste nieuwslezers’, zit weggestopt bij Koffietijd, om 10 uur ’s ochtends. Maar ik vind het niet zo belangrijk of ik op primetime zit.

Ze wijst erop dat toen ze in 2001 terugkwam bij RTL, ze op het zesuurnieuws werd gezet, in plaats van op het hoofdbulletin van half acht. “Collega’s vonden dat een achteruitgang. Maar het is precies hetzelfde werk, er kijken alleen wat minder mensen.”

Een openhartig interview met Loretta Schrijver kunt u vandaag lezen in de Volkskrant of via Blendle.

Foto: RTL
18 Reacties op “Loretta oneens met AD-Angela: ‘Ik ben middelmaat’”


 1. Suzy Wang

  Loretta, of je nou jou schaterlach hoor of je trek n diepvries open. Geen moeilijke keus denk ik zo.

 2. Tinie Parkiet

  Loretta’s gewicht is bovenmaats en haar prestaties zijn ondermaats,
  een mooi gemiddelde dus. Ze kan dus nog even doorgiechelen.

 3. Max

  @tinie parkiet Ben benieuwd hoe jouw gewicht en je prestaties zijn. Wat heeft haar gewicht hier nou mee te maken? Maar ja, je kunt hier alles spuien wat je wil, lekker anoniem.

 4. Mink Vaillant

  Ze zou een goede vervanger zijn voor Daphne Bunskoek, die om 5 uur net zoveel inhoudsloze blabla laat horen,afgewisseld met door de postcodeloterij opgelegde content. Geef dat tijdslot aan Loretta, geef haar een goede en onafhankelijke redactie en er is in ieder geval weer een uurtje RTL per dag uit het slijk getrokken.

 5. anoniem

  angela van AD

  zie je

  je lof woorden deugt niet

  Angela wie van de persgroep/AD

  rijdt in de duurste en milieu vervuiler auto

  durf je over te schrijven

  Angela probeert net werk te regelen

  zodat als ze straks is uitgeplast

  tussen die groep wil aanschuiven

  slijm slijm
  slijm

  Angela hoeveel verdient

  Hans je je baas de uitgever

  meer dan you

  personeel niet bang zijn om te vragen

  deze tijd is een open communicatie tijd….

  Ik vind dat alle ledinging gevende en directeuren

  geen eigenaars,

  maar de maandloners

  1 x per week op de werkvloer zelf moeten WERKEN

  bnr radio top radio / alleen als je luistert naar BNR radio

  je hoeft heus geen mbo opleiding te hebben

  leer je veel van BNR radio

 6. anoniem

  loretta toch

  hou je bij je leesssss

  4 euro

  4 weken

  de volkskrant

  van kwaliteit

  naar koe wa liteit

  een milieu vervuil krant

  2 of 3 paginas wordt gelezen

  de rest naar afval

  papier en inkt

  begin bij de krant met het milieu

 7. sukkel

  Dikke Loretta is onder de maat … dom lachen om niks …spiekbriefje bij Koffietijd en kan niet presenteren ….. wordt tijd dat ze naar een bejaardenhuis gaat…..

 8. Marq

  Wat een triest volk dat hier reageert.maar ja…lekker makkelijk zo annoniem vanachter je scherm.kneuzen!!

 9. Max

  @Marq Eens! Ik vraag me wel eens af welke mensen dit doen. Ik denk lieden die mislukt zijn binnen de media of zelf weinig presteren op dit vlak. Mensen die eens vaker in de spiegel moeten kijken voordat ze iemand op uiterlijk afkraken.

 10. Annoniemus

  Loretta is een gezellige babbel-oma , die in haar vroegste dagen bij de wereldomroep zat, net zoals die bruine journaal voorleester , eigenlijk allemaal alternatief raar volk wat daar vandaan komt !

 11. Michael Jackson ( R.I.P. )

  Angela de Jong’s positieve recensies in het AD zijn veelal gericht aan het adres van van de quasi Nederlandse zender groep. Wat dat betreft kan men deze zichzelf benoemde recensente/columniste niet echt serieus meer nemen!

 12. Max

  Die dikke zeekoe heeft geen talent.

 13. Discuswerper

  Willem R is gebanned en noemt zich nu Michael Jackson. Een hoop leeg geblaat met woorden die hij zelf niet snapt. “Content”, “zichzelfbenoemd”. Je weet echt niet wat je allemaal zegt gek.

 14. Discuswerper

  Die “dikke zeekoe” was de eerste vrouwelijke nieuwslezer van topkwaliteit die Nederland gehad heeft, in een tijd dat Henny Stoel de norm was.

 15. Lies

  @Discus: en zo is het! Te triest voor woorden.

 16. Peanut

  Wat een triestheid hier weer. Deze site heeft enkel nog als doel om enkele doorgedraaide figuren bezigheidstherapie te verschaffen.

 17. Discuswerper

  Zeer veel respect voor Loretta. Des te meer omdat ze niet in de wereld staat met een air van “ik ben geweldig”, terwijl ze toonaangevend en baanbrekend is geweest voor vrouwelijke nieuwslezers in Nederland. Wat een fijne vrouw.

 18. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Loretta Schrijver is al jaren een baken van rust.
  En ze is een beetje bescheiden, maar dat siert haar.
  Angela de Jong heeft het weer goed gezien!
  Hulde dames! En laat de jankerds hier maar janken.
  Dat zijn de gefrustreerde nono’s die zelf niks bereikt hebben in het medialandschap. Nonono, Go dig tou OWN grave, hahaha.. Wat slecht.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.