Eric de Munck nu ook op tv openhartig over depressie

Geplaatst op wo 23 okt 2019 om 11:00

Eric de Munck is sinds de lente van 2018 een bekend tv-gezicht: als entertainmentdeskundige verschijnt hij regelmatig aan de desk van RTL Boulevard. Wat veel kijkers tot voor kort niet konden vermoeden, is dat hij regelmatig kampt met depressies en zelfmoordgedachten. Hij is daar sinds kort pijnlijk openhartig over op zijn weblog. Gisteren kwam zijn donkere kant voor het eerst ter sprake aan de desk van de showrubriek op RTL 4, toen het over de overleden dj Avicii ging.

Avicii heeft zelfmoord gepleegd, omdat hij – net als De Munck – kampte met depressieve gevoelens. “De meeste mensen, en zeker mannen, laten toch niet heel snel het achterste van hun tong zien bij zoiets. Als jij gewoon dat soort problemen hebt – ik heb dat zelf ook ervaren – dat je ’s ochtends niet uit je bed wil komen en eigenlijk denkt: ik wil niet meer leven, dat is niet iets wat je zomaar op je werk of meteen tegen je vrienden vertelt. Ik heb het uiteindelijk willen vertellen, omdat ik dacht: het helpt mij en het helpt mensen om mij heen.

Luuk Ikink: “Waarom ging jij het op een gegeven moment wel op je werk vertellen dan?

De Munck: “Heel vaak heb je het gevoel dat je alleen bent. Ergens weet je wel dat je niet de enige bent die het hebt. Je weet echt wel dat er meer mensen zijn met een depressie of met zelfmoordneigingen, alleen je bent toch best wel eenzaam in je eigen wereldje. Ik dacht dus: ik ga het in elk geval vertellen aan anderen, zodat zij in elk geval weten hoe het werkelijk met mij gaat.”

Luuk: “Heeft het jou geholpen om erover te praten en je heftige blogs te schrijven? Het zijn heftige verhalen die je opschrijft.”

De Munck: “Het heeft mij enigszins geholpen om het de wereld in te slingeren. Dat het bestaat en dat het er mag zijn. Ik hoop ook andere mensen ermee te helpen.”

Lees ook:
Boulevard lanceert nieuwe deskundige: Eric de Munck (31 mei 2018)
BLVD’s Eric de Munck denkt regelmatig aan zelfmoord (12 september)

Foto: RTL
19 Reacties op “Eric de Munck nu ook op tv openhartig over depressie”


 1. Minder of Mirjam

  Depressies zijn verschrikkelijk. Ik hoop dat het tactloze MC-publiek dat altijd de comments onder berichten plaatst zich een beetje fatsoenlijk kan gedragen.

 2. Freddie

  Verschrikkelijk en ook goed om het juist bespreekbaar te maken, uit de taboesfeer halen.
  Respect voor Eric de Munck.

 3. Suzy Wang

  Goed man. Haal het uit de taboesfeer. Depressies zijn verscrikkelijk weet ik uit eigen ervaring.

 4. Peanut

  Respect voor zijn openheid.

 5. @Kevin

  @Kevin: euthanasie is al lang legaal, en je link met depressie is schandalig. Als je niet weet waarover je het hebt, houd dan je mond.

 6. West

  @ Minder of Mirjam, de mensen die fanatiek reageren kampen sowieso met depressies en hebben geen leven dus dat komt wel goed.

 7. Mark

  Is dat de broer van Danny?

 8. Kevin de bedorven fipronil frikandel

  Boehoe mijn reactie is verwijderd, kinderachtig zeg; al het zwaar racistische, antisemitische en homofobe spul blijft gewoon staan, doodsbedrijgingen ook enzo maar een vraag over wanneer hij begint over zn jeugd mag niet. Dit was mijn laatste reactie hier. Tot zIens!

 9. Friedel

  Goed zo Kevin niet meer terugkomen

 10. M.

  Eric de Munck Mijn droom man, hij is al 10 jaar gelukkig getrouwd en hebben samen met zijn liefde een prachtig zoon. Erick my crush for life

 11. Smulpaap

  Hear hear West!

 12. Coca Cola

  @M: Hij valt op slank.

 13. FlyingLotus

  Depressies zijn voor losers. Zo simpel is dat.

  Aanstellers die liever niet werken. Je kunt er altijd nog een einde aan maken, scheelt een hoop zorgkosten.

 14. Johnny👀

  Inderdaad..zielige gedoe altijd van die watjes..

 15. Bart

  Deze jongen heeft eigenlijk helemaal niets op televisie te zoeken. Iemand die Wikipedia pagina’s afstruint als er iets gezegd moet worden over een bepaald onderwerp gezegd moet worden, veel series kijkt en fan is van Britney en Lady Gaga is niet meteen een mediadeskundige. De hoogste tijd dat ze eens een echte goede show, media en entertainment deskundige aantrekken na het vertrek van Albert Verlinde. Aran Bade is als enige nog wel van toegevoegde waarde maar kan niet in zijn eentje die rol vervullen. Ron Vergouwen doet het beter dan Eric maar is wel erg vaak verkeerd geïnformeerd.

 16. G.ossip

  Depressie is een vreselijke ziekte,zonder goede begeleiding en medicatie kan het echt de meest vreselijke vormen aan nemen,zeker is dit niet iets waar lacherige en denigrerend over gedaan moet worden,het kan plots zomaar jou overkomen.

 17. Moon

  @Bart: Je valt in herhaling. Dit was een prachtig stukje televisie. Dus get a life en maak je niet zo druk.

 18. Kletskoek

  @Gossip aansteller

 19. Bart

  @Moon Iedereen valt hier elke dag in herhaling. Die jongen hoort daar niet. Klaar!
  Het onderwerp is wel belangrijk hoor en ik gun het niemand.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.