Eric de Munck nu ook op tv openhartig over depressie

Eric de Munck is sinds de lente van 2018 een bekend tv-gezicht: als entertainmentdeskundige verschijnt hij regelmatig aan de desk van RTL Boulevard. Wat veel kijkers tot voor kort niet konden vermoeden, is dat hij regelmatig kampt met depressies en zelfmoordgedachten. Hij is daar sinds kort pijnlijk openhartig over op zijn weblog. Gisteren kwam zijn donkere kant voor het eerst ter sprake aan de desk van de showrubriek op RTL 4, toen het over de overleden dj Avicii ging.

Avicii heeft zelfmoord gepleegd, omdat hij – net als De Munck – kampte met depressieve gevoelens. “De meeste mensen, en zeker mannen, laten toch niet heel snel het achterste van hun tong zien bij zoiets. Als jij gewoon dat soort problemen hebt – ik heb dat zelf ook ervaren – dat je ’s ochtends niet uit je bed wil komen en eigenlijk denkt: ik wil niet meer leven, dat is niet iets wat je zomaar op je werk of meteen tegen je vrienden vertelt. Ik heb het uiteindelijk willen vertellen, omdat ik dacht: het helpt mij en het helpt mensen om mij heen.

Luuk Ikink: “Waarom ging jij het op een gegeven moment wel op je werk vertellen dan?

De Munck: “Heel vaak heb je het gevoel dat je alleen bent. Ergens weet je wel dat je niet de enige bent die het hebt. Je weet echt wel dat er meer mensen zijn met een depressie of met zelfmoordneigingen, alleen je bent toch best wel eenzaam in je eigen wereldje. Ik dacht dus: ik ga het in elk geval vertellen aan anderen, zodat zij in elk geval weten hoe het werkelijk met mij gaat.”

Luuk: “Heeft het jou geholpen om erover te praten en je heftige blogs te schrijven? Het zijn heftige verhalen die je opschrijft.”

De Munck: “Het heeft mij enigszins geholpen om het de wereld in te slingeren. Dat het bestaat en dat het er mag zijn. Ik hoop ook andere mensen ermee te helpen.”

Lees ook:
Boulevard lanceert nieuwe deskundige: Eric de Munck (31 mei 2018)
BLVD’s Eric de Munck denkt regelmatig aan zelfmoord (12 september)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen