BLVD’s Eric de Munck denkt regelmatig aan zelfmoord

Geplaatst op Thu 12 Sep 2019 om 13:15

Eric de Munck, showkenner van RTL Boulevard, is ziek. Ondanks dat hij een man, een kind en een prima carrière heeft, loopt hij al jaren rond met zelfmoordgedachten. Hij besloot daar in mei voor het eerst open over te zijn en schrijft sindsdien een blog vol met al zijn ervaring, getiteld Prins Eric. Aan LINDA legt hij uit: “Zelfmoord bestaat al jaren, en dat zou geen geheim moeten zijn, ook niet op tv of in film. Het in een donker hokje stoppen helpt in ieder geval níet bij het voorkomen ervan.

De Munck gaf drie maanden geleden in een blogpost toe suïcidaal te zijn. Hij wordt vaak boos wakker, juist omdát hij wakker is geworden. “In donkere periodes ga ik elke avond naar bed met maar één wens: hopelijk is dit de nacht waarop mijn hart besluit het op te geven. Dat ie uitgeput is van ’t rondpompen van dat bloed.

Hij voelt zijn depressieve periodes altijd aankomen; hij noemt het Code Dood. “Zo merk ik aan het feit dat ik bij een cookiemelding op mijn iPhone de onbedwingbare behoefte krijg om het apparaat tegen de muur te gooien, dat het niet zo lekker gaat. Vaak vraagt mijn zoon op precies hetzelfde moment iets en spuw ik in mijn fantasie alleen maar vuur naar het kind.

Zijn zoon begint inmiddels ook door te krijgen dat er iets aan de hand is met zijn vader. “Vier en een half is ie pas en ik merk steeds vaker aan hem dat ie doorheeft dat er iets niet klopt. Alsof hij iedere seconde die hij met me heeft opslokt omdat ie denkt dat er niet zo heel erg veel meer komen.”

De Munck is soms helemaal klaar met het leven. “Mijn persoonlijkheid is al jaren ijskoud, laat m’n lichaam dat dan ook maar zijn. Dat ik daarmee vreselijk veel pijn doe, mijn kind niet op zie groeien en de liefde van mijn leven in de steek laat… het voelt steeds vaker alsof het die eeuwige rust allemaal waard is. Hoe egoïstisch en ziek ook. Want dat is het, ik ben ziek. En dat weet ik.”

Denk je aan zelfmoord? Neem contact op met 113 of klik hier om te chatten.

Foto: RTL
38 Reacties op “BLVD’s Eric de Munck denkt regelmatig aan zelfmoord”


 1. serbelanda

  Ja omdat hij gay is maar niet uit die kast durft te komen, misschien kan Dotan helpen…

 2. M.

  Heftig!!! Stoer van hem om daarover openlijk te zijn… Zullen we met elkaar afspreken om dit post te gebruiken en daar een volwassen en fatsoenlijk conversatie van te maken…

 3. Sophie

  Heel heftig dit, knap dat hij hier zo open over is!

 4. jan

  Kan je niet gewoon professionele hulp zoeken ipv aandacht? O wacht, meneer werkt bij TV.

 5. Joop55

  In Therapie, of hoe heette die flop op 5 ook alweer?

 6. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Gatver.
  Kan dit onderwerp weer weg?

  Dramatiseren doen we niet met dit soort serieuze zaken.
  En kom niet aan met argumenten als ‘ je moet er begrip voor hebben’ etc. dit onderwerp hoeft niet op deze wijze geëmancipeerd te worden.

  Dat is onze mening en daar kunt u het mee doen.

 7. Whitedog

  @ℙluk van de ℙetteflet: Dat is jou mening, niet die van ons allemaal. Dat recht gezet hebbende, wil ik zeggen dat ik het heel goed vind dt hij er zo open over spreekt.

  Alleen maar respect voor mensen die aandacht en begrip vragen voor dit soort issues.

 8. Tinus

  Waarom deze oude blogpost in de aandacht brengen MC? Clickbait voor de Criteo ads op deze site? Lekker ethisch!

 9. Dennis

  @serbelanda, volgens mij kun je niet lezen, aangezien in de tekst staat: Ondanks dat hij een man, een kind en een prima carrière heeft…. Dan is hij echt uit de kast hoor…

 10. Stip

  Wat heftig. Goed en dapper dat hij hier zo open over is. Jammer om te zien dat er altijd mensen zonder empathisch vermogen op een achterlijke manier reageren hierboven.

 11. Smulpaap

  ja, heavy shit man

 12. Remi

  … Iets klopt hier niet …
  Ik lees … ‘Eric heeft een man, en een kind’ …

  Kind uit een ‘eerdere’ relatie misschien ?

 13. Woutang

  Ik snap hem wel ik denk soms ook waar doen we het allemaal voor, elke dag dezelfde onzin. Uiteindelijk gaan we allemaal toch wel een keertje dood.

 14. @Remi

  Wat gaat het je aan?

 15. Sorb

  Hulde Mediacourant voor de laatste regel, zeer beschaafd en meelevend!
  Overigens best een duister stukje van Eric. Die teksten zijn verontrustend.

 16. Huismaker

  Wie is die man ? Nooit van gehoord.

 17. Erfgooier

  ZelfDODING s.v.p.

 18. Ja nee

  Niks zelfdoding, het heet gewoon zelfmoord.

 19. Jan

  Laten we een kaarsje voor hem opsteken..

 20. Coca Cola

  @Remi, wel eens van draagmoeders gehoord, of adoptie? Of van NOYFB?

 21. Dominee Bonk

  Mensen die er zo over praten doen het juist niet, dus het valt allemaal wel weer mee. Relativeren, het is ook een vorm van extreme aandachttrekkerij. Amen

 22. TvdV

  @jan
  Je snapt het niet, hè! Weet je hoeveel suïcidale mensen eraan kunnen hebben om te beseffen dat ze niet de enige zijn? Ik ken deze man verder niet, maar door het bespreekbaar(der) te maken helpt hij in potentie veel mensen met zelfmoordneigingen. Als jij die niet hebt, waar haal je dan je wijsheid vandaan?

  @Dominee Bonk
  Weet je hoeveel nabestaanden van mensen die zelfmoord hebben gepleegd dit al hebben gezegd? En dan plegen ze toch zelfmoord.

 23. Bart

  Deze man heeft gewoon aandacht te kort. Verschrikkelijke man die helemaal niet op tv hoort en ook helemaal niets weet van media en entertainment en ineens haar heeft. Wikipedia en de tv gids kunnen we allemaal lezen. Mensen die hard op gaan lopen uitspreken dat ze dood willen moeten dan misschien ook maar gewoon zelfmoord plegen.

 24. Robin

  @Bart Jouw haat richting deze man gaat diep hè? Wat een onfatsoenlijk en respectloos type ben jij.

 25. Bart

  @Robin Ik haat niemand maar wat moeten we met deze informatie. De man heeft alles wat zijn hartje begeerd maar is nog niet gelukkig. Dan moet ie hulp gaan zoeken maar er niet over zeuren. Zielig voor dat kindje. Op televisie bij Boulevard is hij niet van toegevoegde waarde. Komt nooit met een nieuwtje en met informatie die iedereen al weet. Zo ook gisteren was het weer totaal overbodig dat hij er was. Dat vonden Ruben en Luuk ook want hij is nog geen minuut aan het woord geweest.

 26. MC kijker

  @Bart, jij klinkt ook niet heel gelukkig in het leven als ik naar je teksten kijk. De manier waarop jij je opwindt over iemand op tv… Sterkte

 27. Bart

  @MC Kijker Ik volg alle media en ben daarin gewoon kritisch. En ik ben zeer gelukkig met mijn leven. Maak je maar geen zorgen.

 28. Moon

  Ik vind Eric één van de lichtpuntjes van RTL Boulevard. Tenminste wél zichzelf. Wat mij betreft staat ie er veel vaker en wens hem ook privé veel licht toe.

 29. Johnny👀

  Kind weghalen en een touw ervoor teruggeven.

 30. romano

  ik zeg gauw een touw

 31. Er

  Deze man heeft rust, liefde, medicijnen en een goede psychiater nodig. Geen fake aandacht van een damesblad. Naar buiten komen met je ziekte lijkt leuk, maar je wordt er nog jaren mee geconfronteerd. Zelf een goed te behandelen kanker gehad en nog steeds denken mensen dat ik met mijn laatste dagen bezig ben. Zelfde gaat hij krijgen: gewoon hooikoorts, maar zij denken het is weer zover.

 32. Anoniempje

  Johnny heeft vroeger geen moederliefde gehad dus dat verklaart dit gedrag. #sneu.

 33. Erwin

  Hulp zoeken, geen aandacht.
  Goed om erover te praten, maar NIET zo gedetailleerd.

 34. boodschap van het licht

  God ZIJ MET U

 35. Peanut

  Al die mensen met een mening… 🤦🏻‍♂️

 36. G.ossip

  Heftig,gevangen zitten in dat soort gevoelens,wens hem heel veel wijsheid toe en dat hij toch maar weer steeds ergens een puntje van leven inziet.

 37. Iemand

  Toch maar even Veilig Thuis attent gemaakt op die blog. Die man spoort niet.

 38. nederland is te koop

  Ben blij dat er af en toe mensen afscheid nemen…. door het volpleuren van dit land… stijgt de co2 eindloos…… en dan maar zeggen dat het gewone volk niks tegen co2 doet. Ik zou weer een kamp moeten inrichten voor politici… zei mijn buurmeisje….. misschien heeft ze groot gelijk.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.