Daniël Verlaan verbaast zich niet over AD-blunder

Daniël Verlaan, de stertechjournalist van RTL Nieuws, verbaast zich er niet over dat het AD nepnieuws heeft verspreid door in een fopmailtje te trappen. Hij zat al te wachten op het eerste medium dat zich zou laten misleiden door spoofing. Dat laat hij weten op Twitter. Het AD meldde vorige week dat 3FM-dj Herman Hofman per mail aan de redactie heeft bevestigd een relatie te hebben met voetbalster Jackie Groenen, maar Hofman meldde al snel niets te hebben verzonden.

Een fopneus heeft het AD uit naam van Herman Hofman, én met diens mailadres als afzender, een verklaring gestuurd, maar de krant verzuimde om het nieuwtje na te bellen. “Ik was al aan het wachten: wanneer trapt de eerste journalist in een spoofingmail, die als bewijs of bevestiging wordt opgevoerd“, zegt Verlaan.

Dat is nu gebeurd. “Gelukkig bij een nietsig shownieuwtje. Benieuwd wanneer het écht voor problemen gaat zorgen.”

Is het lastig om iemand anders zijn mailadres te gebruiken als afzender? “Nee, het is geen hacken, het is een simpele truc die iedereen kan uitvoeren. Het is oprecht fucking simpel. Er zijn zelfs online tools ervoor om het te doen.

Lees ook: AD trapt in nepmail uit naam van 3FM’s Herman Hofman (vrijdag)

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen