John de Mol trotser op Johnny dan op zijn eigen succes

Het is niet Big Brother, The Voice of Talpa Network waar John de Mol het meest trots op is, maar op zijn zoon Johnny de Mol. Dat zegt hij in gesprek met Broadcast Magazine. Het is echt waar, benadrukt John. “Nou gewoon, om wie hij is. Zo is hij onlangs begonnen met zijn theatertour. Toen hij mij een paar jaar terug over die plannen vertelde, moest ik eigenlijk mijn lach inhouden. Maar Johnny lijkt erg op mij en dus heeft hij met zijn eigenwijze houding toch doorgezet“, zo vertelt hij.

Toch was John niet aanwezig bij de première van die theatershow. “Ik ga nooit naar premières, zelfs niet van familie. Dus ben ik stiekem naar zijn show in het Beatrixtheater in Utrecht geweest.

Hij heeft erg genoten van de voorstelling. “Dat doet hij helemaal op zijn eigen manier en dat maakte mij zo ontzettend trots!

Heeft John zijn zoon geholpen bij zijn tv-carrière? “In het begin niet. Johnny ging aan de slag bij Veronica met Waar is de Mol?, waar ik op dat moment niets mee te maken had. Ik heb hem wel op het hart gedrukt om dan in ieder geval een interviewcursus te nemen, want interviewen is een kunst op zich. Jeroen Pauw heeft die cursus gegeven.”

Later in zijn carrière, toen Johnny meer studioshows ging presenteren, kreeg hij wel steeds meer met mij te maken. Maar meer met producent John, dan met zijn vader.”

Een verslag van een groot interview dat John de Mol gaf aan Broadcast Magazine kunt u hier lezen.

Foto: Talpa

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen