Art Rooijakkers: ‘Onhandig dat ik gestopt ben met Mol?’

Geplaatst op ma 28 okt 2019 om 10:30

Art Rooijakkers zal met gemengde gevoelens terugkijken op zijn overstap van AVROTROS naar RTL een half jaar geleden. Hij verdient nu weliswaar veel meer geld, maar wel heeft hij kijkcijferhit Wie is de Mol ingeruild voor een serie kijkcijferflops. Na Zomer met Art stelt hij momenteel teleur met Rooijakkers Over De Vloer en Praat Nederlands Met Me. Het zijn dertien-in-een-dozijn-programma’s, terwijl hij met Wie is de Mol een uiterst populair tv-evenement in handen had.

Voor zijn wekelijkse rubriek in Het Parool sprak Rooijakkers met tv-wetenschapper Maarten Reesink over het veranderende kijkgedrag. Het medium tv zal het meer en meer van evenementen moeten hebben, zegt hij.

Reesink: “Voetbalwedstrijden, Prinsjesdag, of events die door tv zelf georganiseerd worden, zoals The Voice, Wie is de Mol? of De luizenmoeder. De kijkcijfers van dat soort programma’s worden steeds hoger omdat je bang bent dat je iets mist als je het niet ziet. Lineaire tv wordt steeds meer een winner takes all-markt.

Televisie heeft dus zeker toekomst, maar dertien-in-een-dozijn-programma’s zijn de grote slachtoffers, zegt Reesink.

Rooijakkers: “Conclusie: televisie heeft toekomst. Dus is de logische vervolgvraag die ene die ik eigenlijk niet durf te stellen: of ik dat ook heb.

Reesink zegt vriendelijk alle vertrouwen te hebben, maar voegt er lachend aan toe: “Vanuit de wetenschap bezien was het een minder verstandige keuze om te stoppen als presentator van Wie is de Mol?

Foto: RTL
18 Reacties op “Art Rooijakkers: ‘Onhandig dat ik gestopt ben met Mol?’”


 1. René

  Wie de Mol is een succes ongeacht de presentator. Dus voor hem moet het fijn zijn zich bewijzen te kunnen al zit dat tot nu toe niet mee.

 2. Yvonne

  Ik vond Art zo leuk bij WIDM,Rik doet het goed maar Art bracht er spanning in, was een beetje streng en schamper,dat vond ik leuk.Nu volg ik Art niet meer.Het mysterieuze is eraf.

 3. sukkel

  De man heeft geen uitstraling

 4. Lennart

  Art wilde heel graag programma’s met zijn naam in de titel. En de titel ‘Art wil weten wie de mol is’ haalde het niet. Een paar suggesties voor nieuwe titels: VerwArt, Tussen Kitsch en Art, RTL stArt, enz.

 5. Nachash

  De overstap van Art naar RTL Bertelsmann is gewoon niet verstandig geweest, dat zal ook gaan gelden voor Eva !

 6. Grace321

  Echt stom

 7. Daan

  Art kan altijd nog bij AT5 gaan werken.

 8. Van de Vorst, de leugenaar

  graaien graaien graaien

 9. Bart

  Art is op zijn best als host van programma’s als Wie is de Mol, Expeditie Robinson, Peking Expres/The Amazing race. Ook als verslaggever is hij goed. Een quiz kan ook nog wel maar dan houd het wel op. Hij is absoluut ongeschikt voor talkshow of zoals wat hij nu doet met die opvolger van Ziet Sterren.

 10. Tra

  WIDM is een vreselijk spelletjes programma.
  En het maakt ook niet uit wie dit gehypte spelletje presenteert.

  Praat Nederlands Met Me is vele malen leuker!

 11. Mia kattenvoer

  Heee daar is die vuile RAT weer. Wat kijkt hij sexy, NOT de domme sukkel….
  Weg met dat ventje.

 12. Mia kattenvoer

  Die RAT is uitgekotst.

 13. Fox Mulder

  Dood saai die gast.

 14. ik john de mol van 6

  ja ad je hebt bij rtl niets te zoeken ga maar gouw terug naar die belasting snuivers hier is het een dood spoor voor jou

 15. Lau

  Ik ben bang dat Art op deze manier geruisloos van tv verdwijnt. Expeditie Robinson zou hij inderdaad perfect doen, maar nu met Kaj loopt het ook. Kaj is immers een stuk goedkoper…
  Krijgt hij niet snel een eigen programma als Peking Express wat een succes wordt, dan vind ik het niet gek als zijn contract niet wordt verlengd.

 16. bastiaan

  DE Mol kijk je om de Mol en niet om wie presenteert

 17. Suzy Wang

  Die man heeft n uitstraling van n drol.

 18. Mia kattenvoer

  Trap die vuile RAT kapot!

  Wat een smerig sujet met dat nazi-kapsel.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.