AD trapt in nepmail uit naam van 3FM’s Herman Hofman

Het AD heeft gisteren flink geblunderd met nieuws over NPO 3FM-dj Herman Hofman. Het dagblad schreef op zijn site dat de radiomaker per e-mail aan de redactie had bevestigd een relatie te hebben met voetbalster Jackie Groenen. ‘3FM-dj Herman Hofman bevestigt: Jackie Groenen en ik zijn een setje’, luidde de kop. Hofman zag het nieuws hoogst verbaasd binnenkomen. “Dat wordt een rectificatie. Ik heb helemaal niks gemaild“, meldde de boze presentator al direct op Twitter.

Hofman was ‘not amused’. “Dank voor de gelukswensen allemaal, maar ik ben witheet. Ik zoek even een parkeerplek, ogenblik.

Daarna: “Ok. Ik ben boos omdat 1) ik vakantie heb en ik me hiermee bezig moet houden 😒 2) het AD een mail gooit die niet van mij is?? Ik weet niet hoe of wat, maar blijkbaar heeft iemand een soort mask gebruikt en deed alsof-ie via mijn mail iets stuurde. De roddels vond ik allemaal nog wel lachen, maar ik ben hier zo boos over. Wat bezielt je om die moeite te nemen zo’n mail te sturen? Wat voor rare obsessie heb je dan?

Ook sprak hij het blunderende AD aan. “En belangrijker nog: HOE kun je dat niet even checken, AD?! Denk je dat ik ‘om gedoe te vermijden’ jullie ga mailen?! 😂 M’n twitter wel eens gelezen?

Hofman dwong direct een rectificatie op bij journalist Marcus den Blanken. “Net contact gehad met degene die het artikel heeft geschreven, en die heeft me toegezegd dat er een volledige rectificatie komt, zin in.

Rectificatie

Het AD kwam daarop met een uitgebreide rectificatie. “Rond half vijf deze middag kwam vanuit het mailadres van Herman Hofman een bericht naar de redactie. Daarin werd geschreven dat hij samen met Jackie Groenen heeft besloten een mail te sturen ter verduidelijk vanwege artikelen in de roddelbladen. Deze redactie had eerder daar ook berichten over gekregen naar aanleiding van Instagramfoto’s en heeft toen een poging voor een reactie gedaan. Toen dat niet lukte, werd er besloten niet te publiceren.

Maar toen kwam de nepmail binnen. “Toen de mail binnenkwam, was er om die reden geen argwaan bij de maker van het bericht. Dat had er natuurlijk wel moeten zijn. Dit is telefonisch vanavond ook aangegeven aan Hofman, inclusief welgemeende excuses.”

Blijft staan dat er een mail is gestuurd vanuit het mailadres van de 3FM-dj. Hij heeft dit inmiddels nagekeken en ziet dat er niets in zijn verzonden berichten staat. Hofman geeft aan dat iedereen mag schrijven wat hij wil, dat dit hem niet zoveel uitmaakt. Echter als er quotes namens hem worden gegeven, wordt er een grens overschreden.”

‘Geen argwaan’

Op Twitter laat journalist Marcus den Blanken nog weten: “Zoals ik in het artikel ter rectificatie schrijf: ik had geen argwaan. Dat had ik wel moeten hebben. Dat iemand die moeite neemt voor zo’n hele nepmail over dit, kwam niet in mij op. Dat zal me niet nogmaals gebeuren.

Foto: Ruud Baan

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen