Tom Egbers begrijpt positieve reacties op tv-afwezigheid

Geplaatst op vr 04 okt 2019 om 15:30

Tom Egbers kijkt niet raar op van de positieve reacties die volgden op zijn afwezigheid bij de NOS vanwege een hartinfarct. Het is nou eenmaal hoe social media als Twitter werken. Dat zegt de presentator in het NRC. Sommige mensen gaven aan opgelucht te zijn dat Egbers niet langer aan de Studio Voetbal-tafel zat. “Ik heb een twitteraccount, dus las ook dat iemand het ‘jammer’ vond dat ik ‘nog leef’. En dat ‘Sjoerd het beter doet dan Tom’“, zegt hij, wijzend op Sjoerd van Ramhorst.

Wat vindt hij van dat soort berichten? “Met de schrijver van het eerste bericht heb ik medelijden. Zo absurd dat het bijna lachwekkend is. Het tweede bericht verrast mij niet.

Mensen vinden een fris geluid wel vaker prettig, meent Egbers. “In de tijd dat ik het soms overnam van Jack van Gelder schreven ze ook dat Jack niet terug hoefde te komen, want ‘wat een fris geluid’. Ik weet hoe het twitterriool werkt. Leuk is het niet, maar ergens denk ik na alles wat er is gebeurd ook: zoek het lekker uit.

Heeft hij geen gemengde gevoelens over zijn Studio Voetbal-opvolger Van Ramhorst? “Ach, tuurlijk. Ik ben ook maar een mens. Ik werk al sinds de jaren tachtig voor de NOS, sinds de jaren negentig doe ik voetbal op de vroege zondagavond.”

Ik voel me als een speler die op z’n 32ste tot de conclusie komt dat het messcherpe van zijn fysieke gestel er niet meer is. Het blijft een snoeiharde confrontatie met jezelf. Een lesje in nederigheid ook; iedereen is vervangbaar.”

Het NRC-interview waarin Egbers vertelt over zijn hartinfarct kunt u lezen op de NRC-site.

Foto: NOS
20 Reacties op “Tom Egbers begrijpt positieve reacties op tv-afwezigheid”


 1. Max

  Net zulke hatelijke reacties dan die je hier leest. Mensen menen alles maar te kunnen roepen. Zie je hier ook, beledigen en afkraken. Lekker makkelijk en anoniem.

 2. Robbert vd Broeke

  Laat je niet gek maken Tom Egbers.
  Zolang je in het bovennatuurlijke blijft geloven en de kracht van mijn healing ervaart, zal alles goedkomen.

  Er is zoveel meer.

 3. Feut

  Aardige vent.

  Have fun op je oude nieuwe plek.

 4. Dirk

  Gezondheid is een groot goed, fijn dat je weer beter bent Tom.
  En laten we eerlijk zijn, je was en bent nog altijd een vertrouwd gezicht op onze Nederlandse TV, met sportuitzendingen van de NOS. We kunnen je niet missen.

  .Laat die “azijnzeikers” maar links liggen !

 5. jan

  Ik vraag me nog steeds af waarom die gek op tv is. Als de autocue uitstaat, dan zie je pas echt wat voor nul het is.

 6. Don

  @ jan – Ik ben het helemaal met je eens!

 7. aammehoela

  Gewoon een nuchtere terechte conclusie. Neemt niet weg dat vrijwel iedereen Sjoerd beter vindt. Kijk Studio Voetbal vrijwel nooit, maar dat heeft als reden dat ik niet van de nabeschouwingen ben.

 8. Job

  Sjoerd is nou eenmaal beter. Net als Henry. Kan toch?

 9. 🌻Ingrid

  Het is wel heel erg dat hij berichten heeft gelezen,waarin in stond ,dat hij beter dood kon zijn! Heel erg en schaamteloos om zo te reageren op Tom. ! Je mag iemand niet mogen,maar om hem dood te wensen ,gaat veel te ver! Pesten en respectloos,noem ik dit!

 10. Johnny👀

  Die Tom moet niet zo piepen, lijkt wel een klein kind.

 11. Gerard Ek(streem)dom💩💨 

  Henry Schut en Sjoerd van Ramhorst hadden inderdaad wel iets minder mogen shinen bij Studio Voetbal. Maar nee, niet dus.

  Aan de andere kant, nog genoeg leuke dingen te doen. Een vervolg op Toms Engeland, mooie reizen maken met de familie, beetje van het leven proberen te genieten, zondagochtend plompzakken, heerlijk. Goed om te zien dat je er nog bent Tom!

 12. Mick

  Tom Egberts en de NOS zijn hetgeen wat mijn interesse voor voetbal op tv verpest. Op Veronica wordt het veel luchtiger en minder serieus gebracht, gewoon volks. De NOS is zo afstandelijk en kil. Doe toch niet zo serieus, het is een spelletje.

 13. Goedlief

  Mick, wil je dat ook even duidelijk maken aan al die hooligans? In mijn ogen zijn dat pas echt de mensen die het verpesten.

 14. ”VeronicaDoet@?....Beter!“;

  Waar blijven de kijkcijfers?

 15. Beertje

  Fijn dat het weer beter met Tom gaat

 16. Mick

  @Goedlief Werken die hooligans in de media?

 17. Kardanaal Aarsengel

  Tom Egberts loopt best vaak dronken door Amsterdam Zuid.

 18. Kardanaal Aarsengel

  Tom Engberts is een zeer gretige innemer, laat ik het dan zo zeggen.

 19. anoniem

  Dankzij de sociale media weten we inmiddels dat 90% van de mensheid volkomen geschift is.. :-)

 20. Karel

  Tom Egbers de man die de ‘zwarte meteoor’neerzette als held in zijn boek terwijl dat in werkelijkheid een moordenaar en kindermisbruiker was.
  Geen letter daarover in het boek van hem, terwijl de kinderen van ‘de zwarte meteoor’ beschikbaar waren voor een interview maar Tom zag daar van af.
  Ik walg van dit soort mannetjes dat aan geschiedvervalsing doen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.