Tom Egbers begrijpt positieve reacties op tv-afwezigheid

Tom Egbers kijkt niet raar op van de positieve reacties die volgden op zijn afwezigheid bij de NOS vanwege een hartinfarct. Het is nou eenmaal hoe social media als Twitter werken. Dat zegt de presentator in het NRC. Sommige mensen gaven aan opgelucht te zijn dat Egbers niet langer aan de Studio Voetbal-tafel zat. “Ik heb een twitteraccount, dus las ook dat iemand het ‘jammer’ vond dat ik ‘nog leef’. En dat ‘Sjoerd het beter doet dan Tom’“, zegt hij, wijzend op Sjoerd van Ramhorst.

Wat vindt hij van dat soort berichten? “Met de schrijver van het eerste bericht heb ik medelijden. Zo absurd dat het bijna lachwekkend is. Het tweede bericht verrast mij niet.

Mensen vinden een fris geluid wel vaker prettig, meent Egbers. “In de tijd dat ik het soms overnam van Jack van Gelder schreven ze ook dat Jack niet terug hoefde te komen, want ‘wat een fris geluid’. Ik weet hoe het twitterriool werkt. Leuk is het niet, maar ergens denk ik na alles wat er is gebeurd ook: zoek het lekker uit.

Heeft hij geen gemengde gevoelens over zijn Studio Voetbal-opvolger Van Ramhorst? “Ach, tuurlijk. Ik ben ook maar een mens. Ik werk al sinds de jaren tachtig voor de NOS, sinds de jaren negentig doe ik voetbal op de vroege zondagavond.”

Ik voel me als een speler die op z’n 32ste tot de conclusie komt dat het messcherpe van zijn fysieke gestel er niet meer is. Het blijft een snoeiharde confrontatie met jezelf. Een lesje in nederigheid ook; iedereen is vervangbaar.”

Het NRC-interview waarin Egbers vertelt over zijn hartinfarct kunt u lezen op de NRC-site.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen