Band tussen VI en uitgeverij Gijp veel minder intensief

Toen de mannen van VI nog bij RTL zaten lagen ze altijd vuistdik op tafel: de boeken van Inside, de uitgeverij die wordt geleid door Marieke Derksen. Boeken als Gijp en Kieft hadden dan ook veel verwantschap met het programma. Nu VI naar Veronica is verhuisd, liggen de zaken er iets anders voor, legt ze uit op de website van Intermediair. “We hebben geen sponsordeal met Veronica, waar het programma nu wordt gemaakt, zoals in het verleden met RTL“, legt de uitgeefster uit.

De boeken van Inside slingeren niet meer rond in de studio. “We hebben nog wel een lijntje met eindredacteur Jan Hillenius. Alleen, het boek moet wel bij voetbal passen natuurlijk.

Het is echter níet meer zo dat ieder boek aan bod komt in VI. “Ik fiets er met liefde heen als het nodig is om een boek te brengen. Maar het is niet zo dat je als schrijver altijd een groot item in het programma krijgt.”

Het succes van de uitgeverij Inside is mede te danken aan het programma VI. Veel andere uitgevers kijken Derksen met de nek aan om haar ‘ordinaire’ samenwerking en ‘ordinaire’ boeken.

Derksen: “Ik weet wel dat er bij de uitreiking van de NS Publieksprijs uitgevers waren die mij geen hand wilden geven. Daar schrok ik heel erg van. Dat ze ons ordinaire prutsers vinden, prima hoor. Je kan me ook best een stom wijf vinden, maar geef me wel een hand.

Het interview met Marieke Derksen kunt u lezen op Intermediair.nl.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen