Band tussen VI en uitgeverij Gijp veel minder intensief

Geplaatst op ma 09 sep 2019 om 10:20

Toen de mannen van VI nog bij RTL zaten lagen ze altijd vuistdik op tafel: de boeken van Inside, de uitgeverij die wordt geleid door Marieke Derksen. Boeken als Gijp en Kieft hadden dan ook veel verwantschap met het programma. Nu VI naar Veronica is verhuisd, liggen de zaken er iets anders voor, legt ze uit op de website van Intermediair. “We hebben geen sponsordeal met Veronica, waar het programma nu wordt gemaakt, zoals in het verleden met RTL“, legt de uitgeefster uit.

De boeken van Inside slingeren niet meer rond in de studio. “We hebben nog wel een lijntje met eindredacteur Jan Hillenius. Alleen, het boek moet wel bij voetbal passen natuurlijk.

Het is echter níet meer zo dat ieder boek aan bod komt in VI. “Ik fiets er met liefde heen als het nodig is om een boek te brengen. Maar het is niet zo dat je als schrijver altijd een groot item in het programma krijgt.”

Het succes van de uitgeverij Inside is mede te danken aan het programma VI. Veel andere uitgevers kijken Derksen met de nek aan om haar ‘ordinaire’ samenwerking en ‘ordinaire’ boeken.

Derksen: “Ik weet wel dat er bij de uitreiking van de NS Publieksprijs uitgevers waren die mij geen hand wilden geven. Daar schrok ik heel erg van. Dat ze ons ordinaire prutsers vinden, prima hoor. Je kan me ook best een stom wijf vinden, maar geef me wel een hand.

Het interview met Marieke Derksen kunt u lezen op Intermediair.nl.

Foto: SBS
14 Reacties op “Band tussen VI en uitgeverij Gijp veel minder intensief”


 1. Boris

  Kan er ook iets verteld worden over het tweetgedrag van Marieke en het feit dat ze constant haar tweets verwijderd?

 2. Erwin

  Ja mensen, de NS Publieksprijs. De naam zegt het al he. Negeren en doodzwijgen.

 3. Erwin

  @Boris Verwijdert graag met een T.

 4. Wanny

  De literaire wereld kijkt naar op boeken als Gijp en Kieft. Terwijl er een grote markt voor is. Niet iedereen leest Mulisch en Reve.

 5. Satan

  @Erwin het is hè en niet he ;-)

 6. Hans

  ‘Gijp’ was top, daarna allemaal kuťboeken voor de simpele ziel.

 7. Remi

  @Boris

  Ze heeft welgeteld één tweet verwijderd.

 8. Beau ter Ham

  Commerciele zooi dus.

 9. Joop55

  Alles wat door Talpa weggekaapt is bij RTL en NPO is niet om een goede commerciële samenwerking aan te gaan, iedereen zit er voor een ton of wat meer bij een andere knop op de afstandsbediening. Next.

 10. Niesen

  Ze verkoopt nu geen boek meer. De verhalen zijn voorspelbaar. Echt een inkijkje is het niet; oude geruchten worden hooguit bevestigd, maar nooit wordt een coach of speler echt aangepakt, want men heeft elkaar toch weer nodig. De verhalen over betaalde s ex, drank of drugs, verkeerde makelaars en scheidingen kent men nu wel.

 11. Kaatje

  Ik vind Marieke Derksen een heel leuk persoon die vecht voor haar boeken, kom daar nog maar eens om, de rest zit gewoon te suf.k.utten

 12. FlyingLotus

  Wie is dat snoepje op de foto?

 13. Lariekoek

  @FlyingLotus
  Dat snoepje op de foto is de vrouw van Danny Vera, Aloë Vera.

 14. Iemand

  Dat die andere uitgeverijen vervelend doen en zelfs geen hand geven is gewoon jaloezie. Zij kunnen vaak alleen maar dromen van de verkoopcijfers van Inside en vinden dat zij dat meer verdienen. Gewoon ordinaire jaloezie dus lekker laten gaan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.