AVROTROS stuurde gestresste Lauren Verster naar Ibiza

De reden dat Lauren Verster in 2016 haar gewraakte programma Lauren! op Ibiza maakte, is omdat de AVROTROS haar een rustige bestemming gunde om te ontstressen. Dat vertelt de presentatrice vandaag in de Volkskrant. Lauren! op Ibiza werd midden in de discussie over reizende NPO-sterren uitgezonden en politici en critici vroegen zich af wat in vredesnaam de publieke functie is van een presentatrice die zichzelf ontdekt op proleteneiland Ibiza.

Het was een lastige tijd voor Verster. “Voor de opnamen van Lauren! op Ibiza was ik overspannen doordat ik veel te hard had gewerkt, maar er stond nog een reeks op de planning. ‘Kunnen we iets verzinnen waarbij je op één plek blijft?’, zei mijn baas. Toen dacht ik: op Ibiza ken ik allerlei excentrieke figuren met mooie verhalen.

Het leverde een storm aan kritiek op. “De serie kreeg kritiek. Ik zou vakantie zijn gaan vieren van belastinggeld. Ik snap de connotatie wel: Ibiza, vakantie. Maar het was de goedkoopste productie die ik ooit heb gedraaid. Ik sliep gratis bij die vriend.”

Maar Ibiza is toch een totaal oninteressant eiland? “In het hoogseizoen vind ik het er vreselijk: te duur, te druk, te poshy. Maar in de winter is het fantastisch: een prachtig, ongerept eiland.

Het Volkskrant-interview met Lauren Verster kunt u lezen via Blendle.

Foto: Lauren Verster, Ruud Baan

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen