Talpa fluit Caroline terug, maakt Chateau Meiland af

Geplaatst op do 05 sep 2019 om 9:15

Huisvriendin Caroline vertrok met heimwee en vermeende ruzie uit het Franse kasteel van Martien Meiland, maar is woensdag alweer op het vliegtuig terug gezet. Ze moet van Talpa namelijk de serie van Chateau Meiland afmaken. Dat hebben haar management en de zender bevestigd aan RTL Boulevard. De manager van de Meilandjes heeft laten weten dat Caroline ‘de verhaallijn af moet maken’ en een woordvoerder van Talpa stelt: “Caroline moest terug en maakt de serie af.

Een beetje raar is het wel, aangezien Chateau Meiland wordt opgevoerd als reallifeserie en reallifeseries horen natuurlijk helemaal geen gescripte verhaallijnen te hebben. Als Caroline er met ruzie uit ligt, zou ze er met ruzie uit moeten liggen: opnames of niet.

Kennelijk werkt dat bij Talpa net iets anders. Boulevard-verslaggever Aran Bade: “Dat vind ik toch wel vreemd, want we kijken naar een realityserie en niet naar een soap. Deze mensen zijn gewoon zichzelf. Als de verhaallijn heimwee is en ze is in Nederland, dan kan je in Noordwijk gaan filmen. Het management zegt dat ze terug moet en de serie af moet maken en de verhaallijn afmaakt.”

Het blijft mij wel verbazen, want ik dacht: zo lang je iemand volgt laat je de reality zien, ook als zij het niet meer goed heeft en er ruzie is geweest.”

Lees ook: Caroline uit Chateau Meiland: ‘Ruzie over geld’ (gisteren)

Foto: SBS
45 Reacties op “Talpa fluit Caroline terug, maakt Chateau Meiland af”


 1. By the way

  Talpa hoopt natuurlijk dat de ruzie an sich een mooie verhaallijn wordt/blijft. Altijd goed voor de kijkcijfers.

 2. Sjaak

  Newsflash: Televisie is gescript.

 3. Joris Agema

  Nou wat is TV toch een spontane en niet gestuurde wereld.

 4. Henk

  Ik blijf me verbazen……

 5. Ad Visser

  Be Aware: FAKE NEWS

 6. "Veronica Doet Het?....Beter!"; 

  Nepnieuws, Boul3vard probeeert gewoon SBS succes kapot te maken.

 7. Bbbrrrrrr

  De echte puurheid is allang weg
  Martien is een acteur en daar moet alles om draaien.
  Geen leuk oprecht programma meer, helemaal om zeep geholpen door de commerciële belangen van Johnny nooit genoeg!

 8. Roland

  Een niet-gescripte realityshow is een contradictio in terminis..

 9. Richard

  Ben benieuwd hoeveel dwang Talpa mag uitvoeren hierin. Niemand zou gedwongen moeten zijn iets tegen de zin te doen, ontslag nemen is altijd een optie. Misschien dat ze dan wel geen ontslag wilde nemen.

 10. Henk

  if it’s not in the script, it’s not happening!

 11. zucht

  Eén grote pr-stunt van Talpa en MC moet hieraan meewerken en Boulevard trapt erin. Pakkende kop voor een artikel plaatsen, waardoor nog meer mensen naar dit flutprogramma gaan kijken. Want wij zijn kuddedieren en willen geen ramp/ruzie missen. Dat weet JdM donders goed.

 12. Sjaak

  @Richard Thu 05 Sep 2019 om 9:34
  Jij bent nooit naar school gegaan en hebt nooit gewerkt?

 13. Joost

  @Richard: ontslag nemen is voor kleintjes in medialand not done.

 14. Richard

  @ Sjaak: klopt, ben van baarmoeder direct in de bijstand gegaan. Misschien kan je me inzicht geven in het contract dat ze hebben afgesloten want daar ben ik zogezegd dus wel benieuwd naar.

 15. Emma Wortelboer Lover

  Wurgcontract?

 16. Insiderc

  Doorgestoken kaart, acteurs. Alles wat je ziet wordt gescript. Een beetje van hen en veel van Talpa. Moderne soap.. er moet wel wat gebeuren zeker nu het kasteel bijna af is.

 17. Har De Pie Mel

  Emma Wortelboer Lover :D

 18. #NPO kijker#

  Wederom trapt RTL er weer in.

  Oliedom. Eerst Vetklep Paul en nu Boulevard.

 19. B

  Duidelijk is wel dat de Mol aan de touwtjes trekt en er van reallife soap geen sprake is.

 20. Guttegut

  Verhaallijn? Dacht er nou echt iemand dat alles wat onze Martientje doet spontaan en onbevangen was?

 21. No. 14

  Iedere ‘grap’ van Martien is voor hem geschreven, dat weet toch iedereen.
  Caroline kreeg van de grote baas te horen: “Befehl ist Befehl!”

 22. Remi

  Ik vind dit echt ónbegrijpelijk …

 23. Noordwijkerhouter

  Alles maar dan ook echt alles is door talpa gescript en in die oude carolien hebben ze een gewillig slachtoffer gevonden die precies doet wat ze willen.

 24. Sean

  Emma “Worteldoek”, hè. ;-)

 25. Flavia

  die carolien zal wel een pak poen hebben gehad. Hoeren doen toch alles voor geld

 26. max

  ach, 1.2 miljoen mensen zijn het niet eens met de mening dat Martien een acteur is en er niet gescript wordt. Wat doen ze toch allemaal hun best om de mensen te laten geloven dat het allemaal nep is :-) Helaas…..dat gaat niet lukken!! 1 Advies, blij het proberen…..maandag 1,.3 miljoen :-)!

 27. Ron

  Het woord ‘verhaallijn’ valt en nu denkt men gelijk weer, ‘zie je wel, gescript’. Maar dat hoeft niet zo te zijn natuurlijk. Je volgt in de serie een verhaal en gebeurtenissen wat er speelt in zo’n gezin. Dan kun je er niet van de ene op de andere dag uit stappen.

 28. Bruintje zonder achterlicht

  Mijn vriendin was eerst helemaal into die ouwe matras. Maar een collega op haar werk kende haar van vroeger en heeft haar even bijgepraat. Dat is letterlijk geen lekkere tante. Duikt voor een paar euris met je het nest in. Talpa zal haar wel een bonus hebben beloofd als ze zich voor de rest van dit seizoen zou laten prostitueren.

 29. Emma Wortelboer Lover

  Emma is zo opwindend meisje *smelt

 30. Pieter

  @Ron
  Goh, je méént het?!

 31. BRAAK

  Talpaterreur.

 32. Smulpaap

  je kan er wel degelijk van de een op andere dag uitstappen, dat is nl ook ’n verhaallijn. dus dat neem je mee in de ‘verhaallijn’.

 33. Elsepelse

  Raar verhaal maar soit! Eendagsvlieg trouwens die Martien, net als Roy Donders of de Veerkampjes. Als het nieuwtje er vanaf is kijkt er geen hond meer.

 34. Ron

  Ze heeft gewoon een contract dus daar zal wel mee gewapperd zijn. Volgend seizoen zal ze er dan niet meer bij zijn. Wat wel jammer is want ik vind Martien en Carolien wel een leuk duo in het geheel van het gezin. Dat is toch wel een aderlating.

 35. @Elsepelse

  Waarom blijf je toch hameren op Roy Donders veerkampjes enz.. enz.. ? We weten het nu wel!

 36. Sabine

  John de Mol maakt hiermee een grote fout.

 37. Sabine

  Kijkers voelen zich belazerd.

 38. Sjors

  De Mol fluit Caroline terug, De Mol heeft liever niet dat Martien in Ranking the Stars zit… Meneer de mediatycoon zou een beetje moeten inbinden, denk niet dat deze familie zich laat commanderen en/of afblaffen. Die aanpak werkt misschien bij kruipers als Wilfred Genee of Gerard Ekdom, maar niet bij Martien Meiland.

 39. Ingrid

  Je had gehoopt van niet,maar blijkbaar werkt ook dit programma vlgs een script!
  Je ziet Martien nu overal en dan weet je de maniertjes onderhand wel!
  Begrijp Galjaard ,dat hij daar niet blij mee is!
  Het begint ook wel te irriteren!
  Ben benieuwd hoelang iedereen het leuk blijft vinden!

 40. productiemeisje

  Ik denk niet dat iemand bij Talpa zich ook maar een minuut druk maakt over die Carolien. Zodra haar scenes gedraaid zijn mag ze vertrekken en verdwijnt ze in het Talpas rariteitenkabinet om er over een tijd weer door een redacteur te worden uitgehaald om mee te doen aan het programma oma zoekt een geldschieter. Wat een treurigheid

 41. Het is maar dat je het weet.

  Wat een domme aandachttrekkerij alweer…pppfff…..allemaal flauwe kul.!!!

 42. Zucht

  Ze is niet weggegaan uit heimwee. Dit stond in het script, zodat de media dit zouden oppakken en kijk……tadaaaaaaa…….we hebben het erover. En nu moet ze (zogenaamd, want gescript) terug en kijk……tadaaaaaaaa……we hebben het er weer over. Fantastisch. Ik verwacht dus komende maandag nog meer kijkers.
  En dat is goed, want hoe meer mensen kijken, hoe meer mensen hem straks zat zijn.

  En nu maar wachten tot hij een carnavalskraker uitbrengt.

 43. Whitedog

  RTL probeert bommetje te leggen onder de serie.

  Het werkt zo: De personen uit een real life soap worden wel betaald natuurlijk en ze hebben een contract getekend. Het is vrij normaal dat iemand zijn/haar contract moet afmaken, want daar is ze nou eenmaal voor betaald.

  Dus niets gscript, gewoon een contract afmaken.

 44. Ronald

  IK keek maandag voor t eerst. Regelmatig filmt de cameraman al op locatie terwijl je de auto met de inzittenden nog aan ziet komen rijden. Dan zit er wel degelijk een mate van script in. Dit was niet een enkele keer, maar dit gebeurde vaker.

  “Echt reality” is helaas ook deels gescript, om betere tv beelden te kunnen leveren vermoed ik.

 45. Dominee Bonk

  Martien Mijlant is een nul, een zero, een niks, een totaal over het paard getilde nietszeggende ezel. Die man/vrouw kan niks, weg ermee.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.