Jochem Myjer stapt met cabaret over van NPO naar SBS

Jochem Myjer maakt met zijn cabaret de overstap van BNNVARA en NPO naar het SBS 6 van John de Mol. De registratie van zijn voorstelling Adem In, Adem Uit zal er op Nieuwjaarsdag te zien zijn. Dat heeft de zender laten weten. Marco Louwerens, de televisiedirecteur van Talpa Network, is in zijn nopjes met de komst van de populaire, ADHD-cabaretier. “Op nieuwjaarsavond willen we onze kijkers op SBS6 een bijzondere programmering bieden“, legt de televisiebobo uit.

Die bijzondere televisie moet Myjer de SBS 6-kijker gaan bieden. “We zijn ongelofelijk trots dat Jochem met zijn brede publiek de keuze voor SBS 6 heeft gemaakt en dat we Nederland na vier uitverkochte theaterseizoenen op 1 januari blij kunnen maken met Adem in, adem uit.

Het is gewoon een topcabaretier, vindt Louwerens. “Ik heb zelden zo’n positief, uniek en grappig mens als Jochem ontmoet; zijn energie en passie spatten van het podium en straks bij ons van het scherm. Hoe leuk is dat voor onze kijkers aan het begin van het nieuwe jaar?

Talpa’s strategisch adviseur Erland Galjaard heeft Myjer binnengehaald, vertelde hij gisterenavond in Jinek. “Weggekaapt is een groot woord. Het is wat mij betreft een persoonlijke langgekoesterde wens. Heel lang geleden bij RTL 4 dachten wij als team: het is een goed idee om meer cabaret uit te zenden. Dat hebben we toen ook gedaan met Hans Teeuwen, Najib, Brigitte Kaandorp. Toen werd mij ooit gevraagd: ‘Wie ontbreekt er nou nog aan?’ Toen zei ik: ‘Mijn grootste wens is Jochem Myjer, maar hij is zo’n VARA-man en NPO-man.’ Later heb ik hem via-via een beetje leren kennen en heb ik die wens uitgesproken.

Sinds de allereerste try-out in 2016, heeft Myjer zijn voorstelling ruim driehonderd keer gespeeld. Het stuk is nog tot en met november te zien in het theater. De editie in Koninklijk Theater Carré zal worden geregistreerd voor de integrale uitzending op SBS 6.

Wat SBS 6 op oudejaarsavond gaat doen? De kans is groot dat de zender dan met een oliebollenversie van Ik Hou Van Holland komt, net zoals RTL 4 dat vroeger altijd deed.

Foto: SBS

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen