Jochem Myjer stapt met cabaret over van NPO naar SBS

Geplaatst op do 05 sep 2019 om 8:45

Jochem Myjer maakt met zijn cabaret de overstap van BNNVARA en NPO naar het SBS 6 van John de Mol. De registratie van zijn voorstelling Adem In, Adem Uit zal er op Nieuwjaarsdag te zien zijn. Dat heeft de zender laten weten. Marco Louwerens, de televisiedirecteur van Talpa Network, is in zijn nopjes met de komst van de populaire, ADHD-cabaretier. “Op nieuwjaarsavond willen we onze kijkers op SBS6 een bijzondere programmering bieden“, legt de televisiebobo uit.

Die bijzondere televisie moet Myjer de SBS 6-kijker gaan bieden. “We zijn ongelofelijk trots dat Jochem met zijn brede publiek de keuze voor SBS 6 heeft gemaakt en dat we Nederland na vier uitverkochte theaterseizoenen op 1 januari blij kunnen maken met Adem in, adem uit.

Het is gewoon een topcabaretier, vindt Louwerens. “Ik heb zelden zo’n positief, uniek en grappig mens als Jochem ontmoet; zijn energie en passie spatten van het podium en straks bij ons van het scherm. Hoe leuk is dat voor onze kijkers aan het begin van het nieuwe jaar?

Talpa’s strategisch adviseur Erland Galjaard heeft Myjer binnengehaald, vertelde hij gisterenavond in Jinek. “Weggekaapt is een groot woord. Het is wat mij betreft een persoonlijke langgekoesterde wens. Heel lang geleden bij RTL 4 dachten wij als team: het is een goed idee om meer cabaret uit te zenden. Dat hebben we toen ook gedaan met Hans Teeuwen, Najib, Brigitte Kaandorp. Toen werd mij ooit gevraagd: ‘Wie ontbreekt er nou nog aan?’ Toen zei ik: ‘Mijn grootste wens is Jochem Myjer, maar hij is zo’n VARA-man en NPO-man.’ Later heb ik hem via-via een beetje leren kennen en heb ik die wens uitgesproken.

Sinds de allereerste try-out in 2016, heeft Myjer zijn voorstelling ruim driehonderd keer gespeeld. Het stuk is nog tot en met november te zien in het theater. De editie in Koninklijk Theater Carré zal worden geregistreerd voor de integrale uitzending op SBS 6.

Wat SBS 6 op oudejaarsavond gaat doen? De kans is groot dat de zender dan met een oliebollenversie van Ik Hou Van Holland komt, net zoals RTL 4 dat vroeger altijd deed.

Foto: SBS
25 Reacties op “Jochem Myjer stapt met cabaret over van NPO naar SBS”


 1. Dirkje

  Jammer , zal wel weer acht keer onderbroken worden door reclame onderbrekingen .

 2. N

  Waarom niet een format uit japan.
  4 cabaretiers die opgesloten worden in een locatie, mogen niet lachen, 14 uur lang.
  https://gakinotsukai.fandom.com/wiki/Batsu_Game

  Doe eens oppakken SBS.

 3. Henk

  Als Marco Louwerens ergens mee in zijn nopjes is, dan weten we het wel, hè!?

  Myjer: flop.

 4. Kamikaze

  Ha ha ha ha, overstap naar SBS. Dat is meteen zijn beste grap ooit!

 5. Guttegut

  Jochem Meyer is dus uiteindelijk ook van het links lullen rechts vullen. Jammer, had ik niet gedacht van hem

 6. Ad Visser

  Bijzondere programmering bieden? Pardon. Hele jaar nagenoeg bagger bij SBS.

 7. Paolo

  Alweer een cabaretier die ‘opstapt’. Groot werden ze bij de publieke omroep. Ik denk ongveer 90%. Weijers, Amhali, Kaandorp, en vele met hun.
  Nu is de Mol er en vraagt naar hun gage bij de NPO. de Mol lacht en doet een meer dan voortreffelijk aanbod. Dan is het niet zo moeilijk he. Je laat gewoon zo ongeveer alle principes vallen. Heel gemakkelijk.

 8. Tino

  Ook dit werkt niet bij de commerciële maar ja lekker belangrijk geld is geld

 9. Tv junkie xl

  Een theatershow op tv werkt niet….sowieso heeft iedereen deze show nu wel gezien… flop!

 10. Joost

  Na dit seizoen overstap Matthijs van Nieuwkerk naar Talpa.

 11. Tim20

  IHVH op oudjaar zou héél leuk zijn!

 12. No. 14

  Jochem M: inhoudsloze clown kiest voor artistieke uitdaging bij SBS.
  HA HA HA!!!!!

 13. B

  Jammer , Jochem met bakken reclame gaat moeilijk werken. Dat hij voor heel veel geld zijn kunstje doet is begrijpelijk maar al dat commercieel geweld past niet bij hem.

 14. Kijker

  Zal niet lang duren dat je niet. Dat we elke avond alleen naar 1 zender kijken SBS.
  Iedereen gaat naar SBS. Gelijk hebben dat wordt de nummer 1 zender van Nederland. En dan nog een radio zender erbij SBS dan is het compleet zender van eigen bodem.

  Talpa ga zo door. TOP

 15. critikast

  Ook Jochem , zelfs hij, bezwijkt dus voor de poen. Zijn “progressieve” grappen en linkse grollen komen opeens in een heel ander daglicht. Foei Jochem, dit had ik nou niet van je verwacht !

 16. Huismaker

  @Guttegut

  Zit niet te zeiken, idioot.

 17. Huismaker

  @critikast

  Hetzelfde geldt voor jou. Welke linkse grollen? Jullie leven in een fantasiewereld waarin elke cabaretier links is en zijn voorstelling volpropt met linkse praat. Kom eens met bewijzen in plaats van wezenloos gel ul!

 18. Vincent

  Iedereen die nu over ‘links’ begint is af. Jochem Myer is koning van de familievriendelijke onderbroekenlol, in zijn programma’s zal je nooit iets politieks tegenkomen. Was altijd al een cabaretier die net zo goed bij de Tros had kunnen zitten.

 19. Via-via ja-ja

  Erland doet weer een vriendendienstje.
  Jochem Meyer is getrouwd met Marloes Nova. In haar jonge jaren beter bekend als MC Nova en in die hoedanigheid de zangeres van Soulvation. Inderdaad de naam van het dance groepje van Ronald Molendijk. En hee… Onder die naam draaien Erland en Ronald tegenwoordig op feesten en partijen.

 20. Nunc aut Nunquam

  Inhoudsloos hysterisch hollands geschreeuw,,,,,,,blanke jandino,,,,, BNer,,,,, br br br

 21. Guttegut

  @Huismaker

  Waarvan akte vriend.

 22. Mark

  En de Postcode Kanjer dan???

  Geen speciale Miljoenenjacht op 1 januari met live flitsen tussendoor met Winston, Martijn & co bij de winnende postcode. Dan vrees ik dat ze het tijdens HvNL & SN doen tussen 22:30 – 23:30. Of zal het toch op RTL 4 komen bij 5 Live, extra Koffietijd, zoals voorheen?

  Doe het dan zo:

  31-12

  16:00 Utopia best of & live!
  18:00 Utopia (grote finale!)
  19:00 HvNL/MBH/Lingo
  20:30 Jochem Myer
  22:00 IHVH Oudjaarsspecial
  00:15 Toppers 2019

  1-1

  12:00 Hangover Day (Disney)
  18:00 Jochem Myer hh
  19:30 MBH/Lingo
  20:30 Miljoenenjacht PC Kanjer
  22:30 HvNL/SN
  23:30 IHVH Oudjaarsspecial hh

 23. ano@niem.nl

  Jochem Myer gaat ook nog eens in het konijn zitten van Ab Normaal, dat komt terug op Veronica.

 24. Huismaker

  @Guttegut 15:43

  Dus geheel volgens verwachting geen bewijzen. Sukkel.

 25. Joop Versteeg

  Ook alweer gezwicht voor de poen dus. Fijn Jochem, kunnen we binnenkort naar de de ster reclame kijken, afgewisseld met fragmenten van je show.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.