Ronald Molendijk oneens met kritiek op Dotan-interview

Ronald Molendijk is het niet eens met de felle kritiek die hij heeft gekregen op zijn laffe en zouteloze tv-interview met Dotan in RTL Boulevard. Dat heeft hij gezegd in een interview met Radio Veronica. Molendijk is achter de desk van Boulevard altijd helemaal het mannetje met stoere uitspraken en een flinke mening. Die had hij ook altijd over trollen-Dotan, maar toen hij vorige week oog in oog stond met de zanger kon hij ineens niet meer blaffen. Het werd een poeslief interview.

Het was zo’n bizarre confrontatie dat de Volkskrant hem zelfs uitriep tot mediaflop van de week. Wat vindt Molendijk daar zelf van? “Ten eerste was het een samenloop van omstandigheden“, zegt hij.

Welke samenloop van omstandigheden? “Wij mochten van platenmaatschappij 8Ball een interview met hem doen en dat vond ik al superleuk. Het was onder de voorwaarde dat we het ook even over nieuwe muziek zouden hebben. Dat vond ik heel erg leuk, omdat ik in mijn kritiek op het gedrag van Dotan in het verleden wel altijd zijn muziek met hand en tand heb verdedigd, ook zijn laatste nieuwe werk, wat ik helemaal te gek vind. Dus dat was heel erg cool.”

Eigenlijk is Molendijk dus een fanboy van Dotan. Heeft hij nog een excuus? “We kwamen bij Boulevard in een uitzending terecht waarin de dood overheerste met de geslaagde moordaanslag op een advocaat, Fernando Ricksen die overleden was en daarna Ronaldo die huilend op camera zat. Het was nogal een uitzending, die ook uitliep. Daardoor kwamen er eigenlijk maar twee of drie snippers van mij met Dotan aan bod.

Ah, het is dus de montage. “Maar daarnaast heb ik ook gezegd: ‘Hij heeft meerdere malen excuses aangeboden en dan gaan we door.’ Wat verwacht men dan? Dat ik een interview ga houden met iemand die al sorry heeft gezegd en opnieuw wil beginnen, en dan zou mijn eerste vraag moeten zijn: ‘Zo paardenlul, wat moet je hier eigenlijk?’ Ik begrijp niet wat de mensen dan verwachten.”

Dat is toch niet zo gek? Aan de desk riep hij niets anders dan dat hij Dotan een paardenlul vindt. Heeft hij zijn kritiek dan helemaal niet kenbaar gemaakt aan Dotan? “Ik kan je melden dat dat ook is gebeurd. Niet in de uitzending ja, dat klopt. Ik ben een teamspeler genoeg om daar niet te veel fuzz over te maken.”

Ik heb ook aan hem gevraagd: ‘Zijn alle lijken nu uit de kast?’ We hebben er een hand op gegeven en klaar. Ik zou eigenlijk met alle respect niet weten hoe ik iemand dan meer het vuur aan de schenen moet leggen. Het is RTL Boulevard en niet 60 Minutes.”

Lees ook:
Zouteloze confrontatie Ronald Molendijk met Dotan (donderdag)
Angela na Dotan-repo: ‘BLVD maakt zich belachelijk’ (donderdag)
Volkskrant vindt Ronald Molendijk mediaflop van week (vrijdag)

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen