Zouteloze confrontatie Ronald Molendijk met Dotan

Hoe Dotan het voor elkaar krijgt is een raadsel, maar tijdens álle interviews over zijn walgelijke trollengedrag wordt hij met fluwelen handschoenen aangepakt. Eerst door Domien Verschuren, daarna door Johnny de Mol en ditmaal door nota bene Ronald Molendijk, die Dotan keihard aanpakte in RTL Boulevard. Maar waar Molendijk achter de desk van de showrubriek een stoere jongen is met keiharde uitspraken, bleek hij tijdens de confrontatie met Dotan een enorme softie.

De kijkers van RTL Boulevard werden gisteren de hele uitzending warmgemaakt voor een confrontatie tussen Dotan en een van zijn grote criticasters, maar zij moeten tijdens het gesprek met open mond voor de televisie hebben gezeten.

Dotan riep wat over dat hij zich nog nooit zo zichzelf heeft gevoeld op het podium en dat hij zo gelukkig is in de liefde. En Molendijk? Die stelde geen enkele kritische vraag.

Wat ís dit, vroegen ook zijn collega’s van RTL Boulevard zich af. “Nou, Ronald… Ik vond je heel mild“, merkte Bridget Maasland op.

Molendijk: “Was ik aardig of was ik aardig?

Luuk Ikink: “Je was heel mild, hoe kan dat?

Wat was het excuus van Molendijk? Hij heeft Dotan vóór het interview aangepakt. Wát een tv-maker is die Molendijk. “We hebben van tevoren even een gesprek gehad en hij vroeg eigenlijk aan mij in het begin voordat de camera aanging: ‘Waarom was je zo heavy op mij?’ Ik heb toen gezegd: ‘Luister, als jij een leukemiepatiënt inzet voor geldelijk gewin, dan ga je bij mij een grens over.’

De twee voerden een enorme discussie terwijl de camera uit was, beweert Molendijk. “Vervolgens heeft hij gewoon gezegd: ‘Dat snap ik, ik vond het gewoon heel heftig, maar ik begrijp het wel.’ Daarmee was dat deel voor mij ook klaar. Toen hebben we uiteindelijk alleen een heel goed gesprek gehad van: hoe kom je terug van zo veel ellende?

Hij verdient ook een tweede kans.”

Dotan zou pas écht ballen tonen als hij zich een keer zou laten interviewen door Mark Misérus, de Volkskrant-journalist die het trollenleger van Dotan oprolde. Want er zijn nog veel prangende vragen waarop nog geen antwoord is gegeven.

Lees ook: ‘Dotan, kom vanavond naar RTL Boulevard of verdwijn!’ (15 april 2018)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen