Gijp vindt dat RTL-Peter niet moet liegen over Jinek

René van der Gijp vindt dat Peter van der Vorst geen vals praatje moet houden over de overstap van Eva Jinek naar zijn tv-zender RTL 4. Het is gewoon een ordinaire geldkwestie. Dat heeft de voetbalanalist gezegd in Veronica Inside. Van der Gijp: “Ik vind wel dat als je dan als Peter van der Vorst in zo’n persbericht zegt van: ‘Ze krijgt meer mogelijkheden, meer kansen, meer uitdagingen’, dan denk ik: joh, pleur toch op, ze krijgt gewoon meer geld. Dat is het enige. Donderslag op, joh.”

Johan Derksen is het eens met zijn collega. “Dit gaat ordinair om geld. Niet om een nieuwe uitdaging, maar ordinair om geld. Dat kun je in Nederland niet zeggen. Wij zijn de enigen in Nederland die zeggen: ‘We zijn naar De Mol gegaan, want we kregen meer geld.’

Voor een salaris dat gelijkwaardig is aan haar NPO-salaris had Jinek nooit gevallen voor die ‘nieuwe uitdagingen’ bij RTL, aldus Van der Gijp. “Als die Van der Vorst na al die uitdagingen gezegd had: ‘En je kan hier 160.000 euro verdienen’, dan had ze gezegd: ‘Je kan de pleuris krijgen.’ Denk je niet?

Eva Jinek begint in januari met een late talkshow op RTL 4. Ze gaat het programma afwisselen met Beau van Erven Dorens.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen