Cornald pleit in DWDD voor Eva als Songfestival-host

Geplaatst op wo 11 sep 2019 om 10:00

Cornald Maas herhaalde dinsdagavond in De Wereld Draait Door zijn voorkeur voor Eva Jinek als presentatrice van het Eurovisie Songfestival in Nederland. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Mr. Songfestival denkt dat Jinek een uitstekende keuze zou zijn. “Ik zou los van Jan Smit erg pleiten voor Eva Jinek, omdat ik vind dat zij de standing, de allure, het improvisatievermogen en de grapdichtheid heeft die haar tot een presentator van niveau maakt op dat level.

Matthijs van Nieuwkerk sprak met Maas en enkele leden uit de zogenoemde Magic 100 uitgebreid over de naderende editie in Rotterdam. De Magic 100 is een groep van honderd prominente Nederlanders die meedenken over het Songfestival in Nederland.

Tafeldame Antoinette Scheulderman schoof Linda de Mol naar voren als mogelijke presentator, CPB-baas Kim Putters koos voor Eva Jinek, Pride Amsterdam-directeur Lucien Spee voor Sylvie Meis en Emma Wortelboer voor Humberto Tan.

Ook de naam van Dionne Stax wordt vaak genoemd, werd aan tafel geconstateerd. “Misschien kunnen Humberto en Dionne samen presenteren“, wierp Maarten Spanjer op vanuit het publiek.

‘Minister van gehandicaptenzaken’ Rick Brink heeft ook een duidelijke voorkeur: “Hoe tof zou het zijn als we aan het presentatieteam iemand toevoegen die goed kan presenteren en ook een beperking heeft? Ik denk dat je dan als Nederland ook een enorm statement maakt en voor heel Europa.

Brink: “Ik denk bijvoorbeeld aan een Lucille Werner. Dat is een presentatrice die enorm veel talent heeft en het ook zou kunnen en toevallig ook nog een beperking heeft. Dat past weer goed in mijn straatje.

Foto: BNNVARA
91 Reacties op “Cornald pleit in DWDD voor Eva als Songfestival-host”


 1. COSA NOSTRA

  EVA EN LINDA SAMEN

 2. Ad Visser

  Bingo! En vloeiend Engels spreekt.

 3. Sven L.

  Honderd mensen die meepraten? Lijkt me wat veel… zo kom je nooit tot een besluit.

  Tim Douwsma, Sylvie Meis, Jan Smit en Edsilia Rombley. Een divers clubje met talenkennis, uitstraling, kennis en ervaring.

  Mister Flapoor met Daniël Dekker in het hokje boven ;)

 4. "Veronicæ Doet Het?....Beter!";

  Jaaaa, in een kort jurkje met een diepe decolleté ……..

 5. Curryworst

  Linda de Mol en Humberto Tan is out of the question. Die werken niet voor de publieke omroep.
  Eva lijkt me logisch want die spreek goed Engels. Dat schijnt een vereiste te zijn voor dit festijn. Dus Jantje Smit blijft een twijfelgeval om die reden.
  (Zelfs zijn Nederlands is soms wat lastig verstaanbaar door dat Volendamse spraakgebrek.)

 6. Marieke

  Jan Smit kan geen Engels praten, in zijn plaats zou ik Danny Ghosen neerzetten.

 7. M

  G E E N J A N S M I T ! ! !

  Opzouten met die Volendamse inteelt ellendelingen die onze beeldbuis al decennialang vervuilen!

 8. By the way

  Grapdichtheid? WTF

 9. Erik

  Dione Staxx met Tim Douwsma.

 10. #NPO kijker - de enige echte#

  Jinek + ? verkiezing op internet.

 11. RAAK

  Eva Jinek, Carlo Boszhard & omdat er geen ontkomen aan is; Jan Smit. Anders had ik gepleit voor Marieke Elsinga.

 12. Sven L.

  Jan Smit kunnen ze niet negeren. Waarschijnlijk heeft hij dat allang besproken met zijn werkgever mocht NL ooit hosten.

  Ik ben niet per sé Smit-fan, maar hij is in de landen om ons heen tamelijk populair, en sowieso bekend. België, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk. Dat zijn toch al zo’n 30 miljoen kijkers (incl. Nederland) die zijn kop herkennen. Telt wel mee hoor. Hetzelfde geldt voor Sylvie Meis. En die spreekt ook nog eens Frans, Spaans en Italiaans. Dan kun je chique doen met je Eva Jinek of Dionne Stax, maar niemand kent ze.

 13. Een met Maas

  Maar Jan Smit kun je een internationaal miljoenenpubliek toch niet voorschotelen? Zet naast Eva Michiel huisman en je hebt een sterrenkoppel waar je internationaal wél mee voor de dag kunt komen en ons land een goed imago geeft.

 14. ceasar

  @Sevn L. Heb je die stem van Sylvie Meis wel eens gehoord?

 15. JohanV

  Eva en Dionne, 2 mooie dames die ook nog goed Engels spreken en beide NPO!

 16. Sven L.

  @Ceasar;

  Ik snap wat je bedoelt, maar haar stem valt best mee hoor. Ze articuleert goed. Kijk eens wat interviews van haar terug die ze gaf op de Engelse televisie, dan hoor je dat dat vreemde ‘snikje’ er niet is. Perfect verstaanbaar. Edsilia Rombley spreekt ook flawless Engels.

 17. Marieke

  Sven

  Je kan niet iemand neerzetten die de Engelse taal niet machtig is, dus Smit kan het wel vergeten.

 18. De Blije Belg

  Prima keuze op voorwaarde dat ze Jort Kelder niet meeneemt!

 19. @Een met Maas

  Prima idee, Michael Huisman! Met Jan Smit zou je laten zien hoe provinciaals Nederland is. Commentaar geven voor een NEderlands publiek is heel iets anders dan presenteren voor een internationaal publiek: zoveel charisma of klasse heeft hij echt niet!

 20. Peter

  De meesten van onze presentatoren spreken stoancoal engelish. Dan slaan we als Nederland een modderfiguur.

 21. Guttegut

  Jan Smit? Als je nou echt voor lul wil staan met zijn volendamse boerenkoolengels. 2 lekkere wijven plus 1 homo zou perfect zijn. Dat doen andere landen ook al 100 jaar zo.

 22. Peter

  Jan Shit moet in het commentatorenhoket een pleister op zn bek.

 23. Sven L.

  @ Marieke; dan misschien Douwe Bob ipv Smit? Heeft ook nog eens affiniteit met ESC. Ook wel leuk; een ‘enfant terrible’ voor de Green Room bijv. Spreekt wel goed Engels.

 24. Carolien

  Heeft Michiel Huisman presentatie-ervaring? Misschien maakt dat niet zoveel uit voor een goed acteur. Ik zie het meteen wel voor me, Michiel en Eva. Jan Smit alsjeblieft niet, daar sla je een modderfiguur mee, al vrees ik dat hij wegens ‘bewezen diensten’ automatisch dat podium oprolt. Laten ze alsjeblieft de beste kiezen, en niet degene met handige contacten…

 25. Peter

  Aan de andere kant, als je zag wat voor belabberde presntatie andere landen ons voorschotelde decafgelopen jaren kan het niet erger.

 26. Happie

  Patty Brard

 27. Lekker dan

  Spreekt Eus goed Engels? Het lijkt me supergrappig nu Turkije uit het songfestival is gestapt omdat het verderfelijke westerse waarden over de kwetsbare Turkse zieltjes uitstort, als Nederland als een van de presentatoren een man heeft met een Turkse achtergrond!

 28. Remi

  Dionne en Humberto … hoe gaaf zou dát zijn !!

 29. Krelis

  @Lekker dan Hahaha, ja! Laat Erdogan maar lekker tandenknarsen! (En Wilders ook, trouwens!)

 30. René

  Sylvie Meis? Dan ben je niet serieus!

 31. René

  Eva, Dionne en Romy
  Klaar! Niets meer aan doen en zeker niet met Jan Smit aan komen zetten!

 32. Ron

  Eva is een no brainer. Die moet dat zeker doen. Jan Smit zou een afgang zijn om hem te vragen voor de presentatie. Dat ventje kan geen liveshows presenteren. Dat visitiekaartje heeft hij al afgegeven bij de presentatie van het Televizier Ring Gala een paar jaar terug. Face it.

 33. Ideetje

  Martien Meiland spreekt vloeiend Frans

 34. Sjors

  Winfried Baijens heeft de looks, samen met Dionne Stax. Leuke meid. Een stuk intelligenter dan Eva Jinek ook.

 35. Tv junkie xl

  Deze kans krijgen we waarschijnlijk nooit meer om te organiseren dus laten w e het daarom aub goed doen en dus GEEN Jan Smit

 36. Waarom niet?

  Britt?

 37. West Frister

  Eus is inderdaad wel een erg goed idee, dan gebeurt er tenminste wat. En Erdogan pesten is sowieso leuk.

 38. roevka

  Eva Jinek als songfestivalhost slaat werkelijk nergens op. Kan me ook niet indenken dat zij zich hiervoor laat lenen.

 39. aqua

  Alles is goed zolang hij maar thuis blijft .

 40. Meulenbroek

  @roevka Dat jij het je niet kunt voorstellen, ligt aan jouw beperkte voorstellingsvermogen. Dat maakt jou sowieso ongeschikt om mee te beslissen over een toekomstig programma.

 41. Harry

  Adam Curry & Eva Jinek.

 42. ome H

  kotsmisselijk van dat inclusief gedoe

 43. Sean

  Als ik dingen zoals “de Magic 100” hoor en wat er allemaal gisteravond werd geopperd in DWDD vrees ik echt voor een Koningslied 2.0. Compleet geen visie, van alles wat en dus uiteindelijk helemaal niks.

 44. sukkel

  En elkaar weer de bal toespelen tis 1 grote kruiwagen daar misselijkmakend die DWDD en Thijsje met zn hypocriete kop denkt maar aan 1 ding ….Ketjeng Kassa

 45. Alex

  Rolf Wouters. De enige mannelijke presentator die niet onder contract staat en zoiets kan dragen.

 46. @ome H

  Welkom in de 21e eeuw.

 47. Bennie

  Een best wel enge uitzending. Iedereen die probeert vriendjes en vriendinnetjes naar voren te schuiven. Cornald Maas pleit voor Eva Jinek. Hij is regelmatig te gast in haar talkshow. Wat toevallig. Kim Putters idem, ook een gast van de talkshow. De tafeldame die pleit voor Linda de Mol. De tafeldame schrijft ook voor het tijdschrift van Linda de Mol. Wat toevallig. En Emma Wortelboer nam het al vaker op voor Humberto Tan, we vragen maar niet verder.

  Nog veel enger is het idee van deze ‘Magic 100’. Met andere woorden: iedereen moet weer aan een baantje worden geholpen. Dit honderdtal doet het vast ook allemaal gratis?

  Er worden dure mensen aangesteld om dit evenement in goede banen te leiden. Als die een denktank van 100 nodig hebben zijn ze hier blijkbaar niet geschikt voor.

  Ondertussen stelt men werkelijk een heel leger aan adviseurs, communicatiespecialisten en andere functionarissen aan voor dit eenmalige evenement. Zijn die mensen echt allemaal noodzakelijk?

  En de NPO maar vragen om geld in Den Haag. Waarom worden hier niet meer vragen over gesteld? Is het songfestival slechts het vervullen van een publieke taak, of een verkapt verdienmodel voor een flink aantal mensen?

 48. No. 14

  Is Jandino al gevraagd? HA HA HA!!!!!

 49. Dominee Bonk

  Kan kornwald aars nu eindelijk eens stoppen met dat Songfestival. Weg met die griezel. Ik dacht dat hij al uitgekotst was. Steeds die dronken rotkop werkt echt niet. Ja werkt wel diarree in de hand.

 50. Actries van Houten

  Sylvie Meis is best een goed idee. Die heeft precies dat neppe dat een gala als het Songfestival verdient (en kan ze weer een jurk aan met een naveldécolleté).

  Verder zit Cornald Maas er volledig naast met z’n ‘vanzelfsprekend Jan Smit’. Eva Jinek háát dat gastje, weet je niet meer hoe zij reageerde doen Jantje tijdens het Televiziergebeuren begon over de grote slang van Freek Vonk? Nee hoor, gaat Eva nooit en te nimmer naast staan.

 51. zucht

  Cornald noemde een paar keer de naam Jan Smit. Dit werd echter steeds compleet genegeerd door Matthijs. Cornald zei zelfs een keer: maar Jan Smit kan ook wel wat. Maar dit werd niet gehoord (gelukkig).
  Het is dus duidelijk dat deze Volendammer naar voren wordt geschoven. Erg jammer, want als er iemand steeds een negatieve schaduw over de afgelopen festivals heeft uitgeworpen, dan is het Jan Smit wel. Een enorme azijnpisser is hij geworden.

 52. Keng

  Michiel Huisman en Eva Jinek kan zeker werken. Ik zou Lubach wel de Green Room willen zien doen, maar dat is waarschijnlijk net een stap te ver. Tim Hofman zou dit misschien ook goed kunnen.

 53. Tim H

  Dionne Stax en Humberto Tan zou een goed duo zijn maar ja ze hebben samen een niet-LHBT verleden.

 54. Denderkoning

  De Magic 100 moeten met ideeën komen? Alleen hun naam getuigt al van een groot gebrek aan creativiteit. Volledig overbodig gebruik van Engels.

 55. Henk

  Zanger Dave, kan ook een mondje Frans.

 56. geen stem

  Als Cornald zijn stem maar niet laat horen en ook die van Jan Smit komt het misschien toch nog goed .
  Zij moeten allebei thuisblijven en geen commentaar geven

 57. Wortelsapshake

  Of Frans Duijts. Heb je meteen twee talen erbij.

 58. Grappenrecensent

  @Wortelsapshake

  U krijgt van mij een 7,9.

 59. StefanV

  Dit is echt zó Nederlands hè…. Het is echt totaal onbelangrijk wie het Songfestival presenteert. Leuk voor in de boeken, maar verder totaal niet boeiend. Als ik hier 20 foto’s van jonge mannen en vrouwen op rij zet, met daartussen het presentatieteam van dit jaar in Israël, dan lukt het de meeste mensen niet om de juiste presentators eruit te pikken.

  Het Songfestival draait om muziek, om liedjes, om artiesten en de manier waarop ze die liedjes vertolken. De rest is bijzaak. Het is trouwens ook bizar om te zien hoe veel 50-plussers er naar voren worden geschoven. Zet er in vredesnaam jonge talenten neer. En stop ook eens met het noemen van mensen die bij commerciële tv-zenders werken.

 60. alexh

  Eva Jinek ben ik mee eens…

  Jan Smit kunnen we helaas denk ik niet omheen. Maar please no, die man kan niet presenteren! Laat hem lekker boven in dat hokje zitten.

 61. Pino

  Meneer Aart zoekt ook nog werk nu Sesamstraat gesloten is !!!!!

 62. alexh

  Ik zie hierboven Lubach of Tim Hoffman, vind ik ook geen slecht idee als aanvulling op Jinek.

 63. Erwin

  Ze gaan het echt doen he?
  Ze gaan echt Jan Smit kiezen!
  In 1 klap het hele festival om zeep helpen, daar is de trotse Avrotros goed in.

  Hij kan niet presenteren, geen Engels, heeft geen humor, is te dom om te schijten, maar wel ja, zet hem voor een 200 miljoen publiek en laat hem de belangrijkste televisieshow in de geschiedenis van dit land doen.

 64. Sjors

  Jan Smit is natuurlijk geen hoogvlieger, spreekt geen woord Engels en heeft het IQ van een visstick. Dionne Stax & Winfried Baijens zou best eens een gouden duo kunnen zijn.

  En doe iets met bekende Nederlandse sporters, maak promo’s/filmpjes met Max Verstappen, Dafne Schippers, Virgil van Dijk, Ranomi Kromowidjojo, Epke Zonderland, Lieke Martens, turnster Sanne Wevers, Kiki Bertens, Tom Dumoulin, enz.

 65. Belastingbetaler

  Ik betaal graag extra belasting om Jan Smit precies op dat moment op Ibiza te laten zitten. Sinds een aantal jaren zet Nederland zichzelf op het Songfestival op de kaart door mensen erheen te sturen die muzikaal en internationaal hun mannetje staan, winnen we eindelijk een keer, geven we er miljoenen aan uit en dan laten we het presenteren door Jan Smit? Echt?

 66. Mark

  Linda kan niet!

  Jandino kan niet!

  Humberto kan niet!

  Carlo kan niet!

  Die zitten bij de commercielen!!!

  Dus alleen Dionne, Eva, Jan komen in aanmerking!

 67. FlyingLotus

  Al doet ze het naakt, ze heeft het empathisch vermogen van een putdeksel.

 68. Marieke

  Danny Ghosen is er ook nog (zonder baard)

  Heeft de looks, spreekt vloeiend Engels.

 69. Bart

  @Sven L Sylvie Meijs? Nederland haat Sylvie!

  Moeten gewoon worden Eva Jinek, Jan Smit, Dionne Stax en Tim Douwsma

 70. Sven L.

  @ Bart; fijn dat Nederland Sylvie Meis haat. Het Nederlands publiek is zo’n 3 á 4 % van het kijkerspubliek. Met andere woorden: totaal irrelevant.

  En wat is er eigenlijk mis met Meis? Geweldige tv-persoonlijkheid met dito uitstraling. Glamour. Goeie lach. Spreekt meerdere talen. Geniet bekendheid in half Europa. Ik zie haar wel in een dure jurk de showtrap afdalen.

  Is er inhoudelijk al iets bekend over wie het decor & licht gaan doen? Dat Duitse bedrijf ontwerpt met grote regelmaat voor het ESF, maar zou leuk zijn als Nederland deze klus zelf zou doen.

 71. Marieke

  Sven

  Dan zou Yolanthe ook nog kunnen.

 72. Marieke

  en dan is meteen het probleem Jan Smit opgelost

 73. Sven L.

  @ Marieke; hahaha!

  1 Ding onderscheidt Yolanthe en Sylvie: Sylvie heeft veel meer tv-ervaring.

 74. Guttegut

  Bobbi Eden, Kim Holland een optie??

 75. Flopp

  Ik voorspel u: Nederland als gastland zal een grote flop worden.

 76. Sven L.ul is en blijft een L.ul

  @Sven L.: Wat een nutteloos criterium. Alsof iedereen die apen uit Portugal, Zweden, Oekraïne, Oostenrijk, Israël kent die de laatste jaren hebben gepresenteerd.

 77. Annemiq

  Droom van een poldervrouw: ‘Jinek, samen met Van Nieuwkerk en Stax op de bühne. Die gasten schrijven zelf en spreken, in samenwerking met hun redactie, een groot en internationaal publiek aan. Wortelboer en Ali B in de greenroom, dat kunnen ze. Het commentaar van Maas, Smit en Anouk. Zij is, in al haar eerlijkheid, de vrouw die wij tijdens dit songfestival niet willen missen. Natuurlijk klapt zij er ook een mooie song uit.’

 78. Van 't Sand

  @StefanV

  Het gaat er niet om of ze zich de presentatoren herinneren, maar of die presentatoren een gedenkwaardige show afleveren. Het is dus het exacte tegenovergestelde van “totaal onbelangrijk” wie het presenteren.

 79. Johаn

  Sven L, wat er mis is met Meis? Dat ze een heel eng nepmeisje is met een totaal verkeerde uitstraling dat mij van top tot teen doet gruwelen. Jij als hоmo vindt haar dolletjes, ik als hetеro weet beter.

 80. @Van 't Sand

  Dat niemand zich de presentatoren kan herinneren van de afgelopen jaren, biedt ons een kans iets beters neer te zetten dan de afgelopen jaren is gebeurd. Dus geen Jan Smit.

 81. Kom op zeg

  We laten Nederland al jaren niet meer vertegenwoordigen door zangers van het niveau Toppers of Jan Smit, dus laten we iemand van dat niveau niet Nederland vertegenwoordigen als presentator, alsjeblieft. We kunnen echt veel beter.

 82. Jan Smit

  Ik ken mijn beperkingen, dus ik doe het niet.

 83. Beau

  Vanaf de Kerst ben ik beschiknaar! 😳

 84. 123

  Mijn favoriete presentatoren (en we weten nu dus al dat er géén commerciële presentatoren zijn, en dat het er maximaal drie zullen zijn; zie de uitzending): Eva Jinek (als ze dan nog bij de NPO zit, maar het zou dom zijn van haar om dat af te slaan, dus laten we er vanuit gaan), Dionne Stax en Tim Douwsma. Wel een beetje oer-Hollands, maar Jinek is vloeiend in het Engels, Stax was die nieuwe Herman de SchermMan en Douwsma geeft vrouwen en homo’s wat leuks om te zien. Hij was trending topic op twitter (“the hot Dutch guy”) toen hij de punten van NL voor mocht lezen, wel: nu kan de wereld hem echt leren kennen.

  Jan Smit en Cornald Maas in het commentaarhokje; zij doen het al jaren goed. Liever Cornald en Paul de Leeuw toen Lordi won (“Het is een gekkenhuis mensen, de doden worden opgegraven om te winnen.” Antwoord van Cornald: “Ja, dan kom je toch weer uit bij ‘LUV.”), maar dit huidige duo werkt ook steeds beter.

 85. Bart

  @Sven L. Sylvie is visitekaartje voor Nederland

 86. 123

  Eens met de echte Bart: géén Sylvie Meis. Dat gaat hoe dan ook niet lukken, want men heeft bij de NPO al commerciële presentatoren al uitgesloten. En als er íemand commercieel is… 🙈

 87. Uuuh

  Eva Jinek alleen maar omdat ze zo goed Engels spreekt? Die heeft toch nog nooit een show gepresenteerd? Op een podium in een galajurk is toch wel wat anders dan in een studio achter een tafel.

 88. #RTL Kijker - de enige echte#

  123

  Sylvie werkt niet bij een commerciele zender.

 89. 123

  @rtlkijker: Klopt, ze werkt niet voor een commerciële zender. Of welke zender dan ook. Of wat voor werk dan ook. 🙂

 90. geen stem

  Oortje.

 91. Suzy Wang

  Annechien!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.