Cornald pleit in DWDD voor Eva als Songfestival-host

Cornald Maas herhaalde dinsdagavond in De Wereld Draait Door zijn voorkeur voor Eva Jinek als presentatrice van het Eurovisie Songfestival in Nederland. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Mr. Songfestival denkt dat Jinek een uitstekende keuze zou zijn. “Ik zou los van Jan Smit erg pleiten voor Eva Jinek, omdat ik vind dat zij de standing, de allure, het improvisatievermogen en de grapdichtheid heeft die haar tot een presentator van niveau maakt op dat level.

Matthijs van Nieuwkerk sprak met Maas en enkele leden uit de zogenoemde Magic 100 uitgebreid over de naderende editie in Rotterdam. De Magic 100 is een groep van honderd prominente Nederlanders die meedenken over het Songfestival in Nederland.

Tafeldame Antoinette Scheulderman schoof Linda de Mol naar voren als mogelijke presentator, CPB-baas Kim Putters koos voor Eva Jinek, Pride Amsterdam-directeur Lucien Spee voor Sylvie Meis en Emma Wortelboer voor Humberto Tan.

Ook de naam van Dionne Stax wordt vaak genoemd, werd aan tafel geconstateerd. “Misschien kunnen Humberto en Dionne samen presenteren“, wierp Maarten Spanjer op vanuit het publiek.

‘Minister van gehandicaptenzaken’ Rick Brink heeft ook een duidelijke voorkeur: “Hoe tof zou het zijn als we aan het presentatieteam iemand toevoegen die goed kan presenteren en ook een beperking heeft? Ik denk dat je dan als Nederland ook een enorm statement maakt en voor heel Europa.

Brink: “Ik denk bijvoorbeeld aan een Lucille Werner. Dat is een presentatrice die enorm veel talent heeft en het ook zou kunnen en toevallig ook nog een beperking heeft. Dat past weer goed in mijn straatje.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen