Beau wordt helemaal moe van ‘die klotekijkcijfers’

Beau van Erven Dorens wordt doodmoe van de terreur van de dagelijkse ‘klotekijkcijfers’. Hij probeert zich er niet al te veel van aan te trekken, maar dat is onmogelijk. Dat heeft de RTL 4-presentator gezegd op Radio 538. Zijn nieuwe talkshow Beau is momenteel bezig aan zijn tweede uitzendweek. Hij doet het vooralsnog een stuk beter dan zijn voorgangers, maar een echte hit is het programma niet. Sterker nog: maandag viel Beau voor het eerst uit de kijkcijfer top 25.

Die kijkcijfers blijven iets lastigs, vindt Van Erven Dorens. “Ik vind alles leuk, dus er is niks dat ik niet leuk vind. Elke dag gaat het weer beter. Het enige wat ik niet leuk vind natuurlijk is dat je elke ochtend weer die klotekijkcijfers moet bekijken. Dat is een gevecht en daar moet je gewoon van af blijven. Dat doen we ook. We gaan de komende drie maanden ons best doen. Toch ontkom je er niet aan als je ’s ochtends wakker wordt, van: wat is het? De ene keer valt het mee en de andere keer valt het tegen.

Maandag viel het tegen met 324.000 kijkers (8 procent) en een plek búiten de top 25. “Ja, maar dat hadden we ook wel voorspeld vanwege het voetbal. Dan is het ongelooflijk moeilijk om iets te beginnen.

Wat vindt hij nog meer lastig? “Elke dag een show draaien is geen kattenpis. Ik moet nog wel even mijn ritme vinden. Gisteren sliep ik pas om half vijf, nou daar knap je ook niet echt van op.”

De inhoud stemt hem wel tevreden. “Over de inhoud zijn we erg tevreden. Het gaat de goede kant op.”

En hoe zit het met de druk? “Ik heb zo’n waanzinnig goed team met mensen die komen van Pauw en DWDD. Die zijn allemaal ontzettend creatief, dus we maken de leukste ideeën. Het is een gevecht, maar ook een heel spannend gevecht.”

Gisteren keerde Beau weer terug in de top 25. Met 452.000 kijkers (14 procent) staat hij op plek 23.

Foto: William Rutten, RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen