Dit vindt Angela de Jong allemaal fout aan Beau

Geplaatst op di 03 sep 2019 om 18:55

Angela de Jong vindt de talkshow van Beau van Erven Dorens nog niet goed. Vooral het decor vindt ze een blamage. Dat heeft de opiniediva van het AD gezegd in de Ochtendshow To Go. De Jong had er meer van verwacht. Ze vond de gesprekken allemaal een beetje tegenvallen. “Het kwam er niet zo erg uit. Ik vond hem zenuwachtig en een beetje ongemakkelijk. Ik vond zijn interviews niet zo heel lekker lopen; dat kan hij echt beter. Maar goed, het is dan ook de eerste uitzending.”

De eerste uitzending loopt nooit geweldig, weet De Jong als ervaren tv-kijker. “Dat schuiven we dan maar gemakshalve even op de pannenkoektheorie: de eerste mislukt altijd een beetje.”

Wel is ze echt woest over het decor. “Waar ik me echt over heb zitten verbazen en opwinden is het decor. Hoe kan het dat je een presentator die het van zijn empathie moet hebben naast of boven zijn gasten zet? Dat straal je uit met dat decor. Hij is geen één met zijn gasten. Het is nu een soort bovenmeester die een overhoring doet. Dat vind ik echt zo fout bij het type presentator dat Beau is.”

Is De Jong nu afgeknapt op Beau? Nee, dat niet. “Nou, er valt nog heel wat bij te schaven, maar door die muzikale afsluiting achter de vleugel waarbij hij weer eens liet zien hoeveel zelfspot en relativering hij heeft, haalde hij eigenlijk wel de wind uit de zeilen van zijn criticasters. Hij weet het zelf ook dat er nog heel wat een schortte. Toen hij er naartoe liep, zei hij ook: ‘Van mijn interviewtechniek moet ik het niet hebben om Jinek te verslaan, dus dan gaan we dit maar doen.’ Het was wel een bijzondere afsluiting, waar ik heel hard om moest lachen.

Foto: KRO-NCRV
42 Reacties op “Dit vindt Angela de Jong allemaal fout aan Beau”


 1. HalloJumbo

  Moeke De Jong.

 2. Leni

  T eerste stukje dat Angela schreef kwam natuurlijk gelijk in aanmerking voor een Pulitzer prijs….tjonge jonge…..t enige dat die vrouw nog mag doen bij t AD is m bezorgen …. Slechte suggestieve krant geworden trouwens ….

 3. Ron

  Er wordt teveel naar de persoon gekeken. Items en gasten ziet Angela gemakshalve over het hoofd in haar kritieken.

 4. anoniem

  Angela

  hoe vind je hans de hoofd redacteur van AD, je baas hans.

  schaam je je nog voor hem of is het over/ olie bol nep nieuws

  wat weet je van de duurste auto rijder van de zaak van vernieuw pers/persgroep

  is het nodig die dure auto en het milieu

  Angela wat weet je van de betaalde oplage van AD

  en wat is je bijdrage betreft de oplage, die stijgt niet

 5. Johnny👀

  Ik heb het zo’n 10 minuten met pijn en moeite volgehouden, heb helemaal niks met die r@re kw@st.

 6. Mart

  Studio RTL Late Night met Humberto had veel meer sfeer. Dit decor ziet er goedkoop uit.
  De letters van BEAU ‘zweven’ ook in de skyline van Amsterdam. Ziet er niet leuk. De platen met de afbeelding van Amsterdam zitten ook niet goed aan elkaar. Echt zonde. Ze hadden gewoon weer bij het Rembrandtplein moeten zitten, met bruisend Amsterdam op de achtergrond. RTL Summer Night vond ik erg sterk door Beau, mede dat hij ook buiten de studio ging

  Verder deed Beau het voor de eerste keer erg goed, het einde brengt veel sympathie

 7. FlyingLotus

  Dikke koe met een mening, dat mag.

  Totaal oninteressant type.

 8. Iemand

  Als ik tv maker was zou ik er denk ik strontziek van worden om zo onder een vergrootglas te worden gelegd. Daarmee haal je toch al een stuk spontaniteit uit een programma.

 9. Dartsfan

  Is de Jong wel eens positief geweest over iets dat niet werd uitgezonden op de publieke omroep?

 10. ano@niem.nl

  Angela vind vooral zichzelf interessant de laatste tijd. De schooljuf zal even vertellen hoe het wel had gemoeten. Zo langzamerhand vraagt iedereen zich af waarom mevrouw de Jong deze prietpraat niet voor de theekransjes houdt met haar vriendinnen. Ze is een ouwe zeurkous!

 11. Eelco

  Kutjehutsefluts moet ook weer even kakelen.

 12. Niks op TV.NL

  MC en de Jong zijn zelf helemaal fout

 13. WEST*

  Ik ben snel afgehaakt maar door de gasten(wielrenner en dat meisje) en niet door Beau. Haak bij Pauw enz ook af als gasten mij niet bevallen.

 14. Yoshi

  haar een talkshow geven en vervolgens 10 kijkers weten te scoren. Dan zou pas lachen zijn!!!

 15. Mark2

  Angela, stom w i j f. Wat een afknapper is dat mokkel zeg!

 16. aammehoela

  De gasten konden mij niet boeien en daarom via CNN uiteindelijk bij Jinek uitgekomen. Niet afgekeken maar in ieder geval boeiend.

 17. Misutoria

  Wel een typerende foto van Angela bij dit artikel gezet…

 18. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Zeau.
  Een paar tips voor Beau.
  Mooi dat Angela de Jong gewoon gelijk heeft.
  Het komt vanzelf wel goed.
  Beau is altijd +1

 19. Gezond verstand

  Wat denkt die dame nou.
  Dat zij bepaalt wat wij leuk of kijkwaardig vinden.
  Zij is het voor mij in ieder geval niet, want als ik haar snuit op de t.v.zie ga ik direct zappen

 20. Paul

  Blijft een mooie foto dit!

 21. Trudy

  Wat loopt dat wijf toch vies te boeren. Gadverdamme

 22. Anti-Leni

  Genoten van pepernoten
  Zwarte Piet is in het land
  Waar blijft Dieuwertje?

 23. Joram

  Angela begint nu rap sleets te worden. Sinds ze terug is van vakantie heeft ze vrijwel alleen maar af zitten geven op van alles. Eerst las ik haar columns regelmatig, maar tegenwoordig boeit de mening van Angela me totaal niet meer. Wat een zuur gezeik zeg.

 24. Henk

  Die juf leek wel een actrice.
  En in Amsterdam krijgen leraren met voorrang een woning. Toch blijven ze maar klagen. Het mag wat kritischer.

 25. Jos

  Ik vond het dinsdag barslecht.

 26. zucht

  Tis gewoon Angela’s werk en dat doet zij prima. Ze geeft haar mening en men hoeft het niet met haar eens te zijn. Hier op MC zijn we het bijna nooit met elkaar eens. Maar om elkaar nou uit te maken voor vette zeug en elkaar de mond willen snoeien…….hou daar eens mee op. Je krijgt wat je geeft en dat is in dit geval (en zoals zo vaak) geen respect.
  Een goede vrolijke morgen verder.

 27. Alotta Fagina

  Bij mij mislukt de eerste pannenkoek nooit!

 28. Beflap

  Who cares wat Angela vindt of wat Peter R de Vries vindt, of welke bn’er dan ook. Deze mensen komen op teevee, youtube in de bladen en in b i t c o i n advertenties en “praten” wat, en thats it. Ondertussen zijn er een hele hoop mensen bezig om medicijnen uit te vinden, mensen/dieren beter te maken, voedsel aan het maken, dingen bouwen en opruimen, zeg maar dingen doen waar je iets aan hebt, en daar hoor je niks van….

  Wat klopt hier niet? Zou Angela zichzelf dit realiseren? Dat ze waardeloos is? Zou ze nog kunnen slapen?

 29. Ronald

  Volledig eens met deze kritiek van Angela.

 30. sukkel

  Eens met Angela

 31. Mousy

  Angela de Jong = betweter (althans dat denkt ze)

 32. Bea

  Wat een zielige zure vrouw is Angela toch geworden.. triest hoor

 33. StefanV

  Ik snap dat voortdurende Angela de Jong-gebash niet. Ze geeft gewoon haar mening over televisieprogramma’s. Ze doet waarvoor haar werkgever haar betaalt: recensies over tv-programma’s schrijven.

  En lezen is duidelijk ook niet ieders sterkste kwaliteit hier. Ik zie hier iemand afgeven op De Jong met de opmerking dat haar eerste column vast meteen in aanmerking kwam voor de Pullitzer-prijs. Dat terwijl De Jong in het artikel duidelijk een voorbehoud plaatst: het is pas de eerste show van Beau.

 34. Wicky

  Beau moet niet zichzelf nadoen en ook niet zichzelf onderuit halen dat was geen goed idee achter de piano. Hij had op de weg moeten doorgaan zoals hij als vervanger optrad, daar was ie heel sterk. Maar hij heeft het helemaal in zich en als het format word aangepast kan ie misschien wel Jinek en Pauw overschrijden!

 35. Buurman

  Angela faalt….want ze durft niet te zeggen wat ze echt vindt: het is slecht

 36. Denk-na

  “Van mijn interviewtechniek moet ik het niet hebben”; van wat dan wel?
  Umberto was veel beter!

 37. Denk-na

  Angela is top! Alleen de leeghoofden lopen nog kwijlend achter Jensen aan. Helaas tevergeefs. Jensen heeft een waardige opvolger: Beau.

 38. Gradus

  Wanneer beginnen ze, als het over de talkshow gaat, eens op te houden met kijken naar Amerika. De zetting van Beau deed me denken aan een Amerikaanse show. Een nep achtergrond die met elke camera instelling veranderde. Doe toch eens gewoon.
  Aan een tafel. Daar is niks mis mee. Al dat veramerikaniseren van praatprogramma’s bij de commerciële begint mij aardig te vervelen. Overigens bij de eerste onderbreking voor reclame was ik al weg. Ben niet meer terug gekomen als kijker. Dat is een heel erg nadeel. Praat programma’s die worden onderbroken voor reclameboodschappen. zeker 8 minuten duren die blokken. 3 per uur is zeg maar ruim 25 minuten die afgaan van de 55 minuten van het programma. Blijft over 30 minuten voor de gasten. Dat is te weinig voor een goed gesprek. Dat is een groot mango bij de commerciële.

 39. Dinoise

  Angela de Jong moet eens ophouden met kennis te verspreiden die ze niet heeft.
  Het zijn altijd persoonlijke commentaren. Smaken verschillen nou eenmaal. Ik vind haar zo langzamerhand zeer irritant worden. Geef Beau de tijd. Al na 1x keer afbranden. Niet fair. Tijd voor een andere columnist.

 40. FlyingLotus

  Dikke mensen zijn per definitie dom en dit gedrocht is er geen uitzondering op.

 41. Wim

  Als je kritiek uitoefent op mensen moet je in je eigen vak ook geen fouten maken. In het geval van Angela is dat Nederlands. Dan zeg je dus niet: “Hij is geen één met zijn gasten” maar: “Hij is niet één met zijn gasten.”

 42. Theo

  Wat een beter weter, er is nooit wat goed.
  wat een zeikwijf.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.