Dit vindt Angela de Jong allemaal fout aan Beau

Angela de Jong vindt de talkshow van Beau van Erven Dorens nog niet goed. Vooral het decor vindt ze een blamage. Dat heeft de opiniediva van het AD gezegd in de Ochtendshow To Go. De Jong had er meer van verwacht. Ze vond de gesprekken allemaal een beetje tegenvallen. “Het kwam er niet zo erg uit. Ik vond hem zenuwachtig en een beetje ongemakkelijk. Ik vond zijn interviews niet zo heel lekker lopen; dat kan hij echt beter. Maar goed, het is dan ook de eerste uitzending.”

De eerste uitzending loopt nooit geweldig, weet De Jong als ervaren tv-kijker. “Dat schuiven we dan maar gemakshalve even op de pannenkoektheorie: de eerste mislukt altijd een beetje.”

Wel is ze echt woest over het decor. “Waar ik me echt over heb zitten verbazen en opwinden is het decor. Hoe kan het dat je een presentator die het van zijn empathie moet hebben naast of boven zijn gasten zet? Dat straal je uit met dat decor. Hij is geen één met zijn gasten. Het is nu een soort bovenmeester die een overhoring doet. Dat vind ik echt zo fout bij het type presentator dat Beau is.”

Is De Jong nu afgeknapt op Beau? Nee, dat niet. “Nou, er valt nog heel wat bij te schaven, maar door die muzikale afsluiting achter de vleugel waarbij hij weer eens liet zien hoeveel zelfspot en relativering hij heeft, haalde hij eigenlijk wel de wind uit de zeilen van zijn criticasters. Hij weet het zelf ook dat er nog heel wat een schortte. Toen hij er naartoe liep, zei hij ook: ‘Van mijn interviewtechniek moet ik het niet hebben om Jinek te verslaan, dus dan gaan we dit maar doen.’ Het was wel een bijzondere afsluiting, waar ik heel hard om moest lachen.

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen