Jochem blij met tv-comeback: ’30 jaar in het vak’

Jochem van Gelder zat maandag precies dertig jaar in het televisievak. Hij hoeft dat jubileum niet in mineur te vieren, want zijn comeback op de nationale tv zit eraan te komen. Gelukkig maar, want het verloop van zijn tv-carrière stemde lange tijd toch een beetje droevig. In 2009 besloot de presentator hoogmoedig de NCRV verlaten omdat hij méér wilde dan zijn kijkcijferhit Praatjesmakers. Al snel bleek echter dat de rest van de televisiewereld niet echt om hem stond te springen.

Het duurde lange tijd voor SBS 6 hem eindelijk uit het water viste, maar ook bij die zender hield hij het niet lang vol. De afgelopen periode maakte hij programma’s bij de regionale omroep van de provincie Gelderland en wat gesponsorde dingetjes in de dagprogrammering bij RTL.

Zo’n gesponsord dingetje brengt Van Gelder nu terug op prime time: aankomende donderdag is hij om half negen te zien bij RTL 5 met het programma Alarmcentrale: Pech onder de Zon. Hierin volgt de presentator de ANWB die gestrande Nederlanders in Europa helpt.

Van Gelder zal daarbij meelopen met één van de ANWB-medewerkers die zijn werk verricht om de kapotte voertuigen te maken.

De presentator twitterde gisteren trots: “Precies 30 jaar geleden begon mijn tv-avontuur bij de NCRV met de Disney Club. Samen met de lieve, talentvolle Melline Mollerus. Blij dat ik nog steeds mooie programma’s mag maken voor RTL 4, Omroep Gelderland en vanaf donderdag RTL 5.

Foto: Omroep Gelderland, Broer van den Boom

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen