Jan Slagter: ‘EenVandaag behandelde mij als crimineel’

Geplaatst op wo 11 sep 2019 om 10:30

Omroep MAX-baas Jan Slagter vindt dat EenVandaag hem maandag behandelde als een crimineel tijdens zijn bezoek aan de studio. Dat heeft hij gezegd op NPO Radio 1. Slagter werd op het matje geroepen omdat zijn verpleeghuis fikse kritiek heeft gekregen van de Inspectie. Hij mocht zich minutenlang verweren tegen een reportage die de omroepbaas flink in zijn hemd zette. “Wat mij een beetje steekt is dat binnen een reportage van vier minuten niet alle facetten aan de orde komen.”

EenVandaag heeft selectief uit het inspectierapport lopen shoppen, vindt Slagter. “Ik heb ook links en rechts gehoord van: we willen Jan Slagter even pakken. Hoe komt EenVandaag bij dat rapport wat al weken op de site van het IGZ staat? Hoe komen ze er nou bij omdat ineens naar boven te lichten? Dat vind ik gek, ja.

Hij werd verwelkomd als een crimineel, stelt hij. “Ik kwam daar naar binnen en het leek wel alsof ik bij een politiebureau naar binnen liep. Er was een sfeer… Ik kon geen zin afmaken of… Er was wel heel veel druk.

Het is niet de grootste familie van Nederland en het was op dat moment ook niet de gezelligste familie van Nederland. Zullen we het daarbij houden?

EenVandaag herkent zich niet in de kritiek van Slagter. Adjunct-hoofdredacteur Jeroen Illy: “We hebben een reportage over dit verpleegtehuis gemaakt, omdat het van Jan Slagter is. Hij steekt zijn nek uit, wil alles beter doen en nu ligt er een kritisch rapport op tafel. Dan moet hij niet raar opkijken als we daar aandacht aan besteden.

Volgens Illy praat EenVandaag normaal gesproken twee tot drie minuten met een studiogast, maar hebben ze in dit geval zelfs meer dan vier minuten uitgetrokken voor Slagters weerwoord.

Lees ook: Pijnlijk: Jan Slagter op het matje in studio EenVandaag (gisteren)

Foto: Nico Kroon, MAX
30 Reacties op “Jan Slagter: ‘EenVandaag behandelde mij als crimineel’”


 1. Punt

  Ok, dat het in zijn verzorgingshuis niet helemaal lekker gaat is een ding. De echte misdaad is echter dat nieuwe baardje.

 2. Ton

  Hoe gaat Jan zelf om met de mensen die hij te kakken wil stellen n de Zorgwaakhond!

  Wie de bal kaatst ….

 3. Ton

  Hoe gaat Jan zelf om met de mensen die hij te kakken wil stellen n de Zorgwaakhond!!

  Wie de bal kaatst ….

 4. Curryworst

  Jan, de reden dat jij je zinnen niet kon afmaken komt omdat je geen antwoorden gaf op de ernstige tekortkomingen binnen het tehuis.
  Keer op keer wilde je het hebben over de ‘liefdevolle’ aanpak door het ‘hardwerkende personeel’. Iets wat ook helemaal niet betwist wordt in het rapport overigens. Het ging namelijk over de 3 andere punten.
  Zouden de ernstige tekortkomingen plaats hebben gevonden in een andere instelling dan liep hijgerige Slagter met snorrende camera al achter de directeur aan. Als een Pieter Storms 2.0.

  Koekje van eigen deeg.

 5. Joop55

  Het was niets meer dan journalistiek werk, dat ome Jan dat niet bevalt snap ik maar al te goed. Dar lopen er wel meer van rond…

 6. HansR

  Jan kreeg een koekje van eigen deeg. Hij heeft geen mogelijkheid voorbij laten gaan de zorg keihard te bekritiseren en zou het wel even veel beter en goedkoper gaan regelen. Nu Jan zelf min of meer faalt en daar net zo kritisch over wordt bevraagd probeert hij op slinkse wijze dat te verbloemen.
  Een vreselijk kinderachtig mannetje die meneer Max.

 7. anoniem

  Ruben kind van de krant , omzet 1.2 miljoen vraag niet hoe

  mijn baas zei ik hoopte 5 van rubens in dienst te hebben
  en ging met mijn succes vandoor naar belgie

  directeur greep niet in en belgie ook niet

  is ook als een crimineel behandeld door de krant

  wie neemt het voor Ruben op

  niemand

  een kleine man hardwerkende man

  ik heb ook nog op papier staan

  hoe ik mijn werk bij de krant moest doen

  alleen the post online

  heeft aandacht gegeven

  toen the post on line

  de krant belde

  geen reactie

  de krant heeft wel aan de rechter gevraagd

  om ruben te verbieden om over zijn ontslag te praten

  waar is pauw waar is eva waar is matthijs

  omdat ik zwart ben misschien

  Jan je mag best wel gewassen en geknipt en vooral gedroogd worden

  tip

  op dat moment dat een baas bedreigd je te ontslaan

  laat het direct aan iedereen weten van je werk / afdeling

  dat je weg gestuurd gaat worden

  dan kan de afdeling misschien iets voor je betekenen

  geen genade voor de niet deskundigen van je werk of personeelzaken

  Mijn collega ’s zeggen nu

  waarom heb je het ons niet direct verteld

  dan had ik de baas (pagina ’s van 15000 euro voor 750 euro laten verkopen)

  een lesje geleerd.

 8. #NPO Kijker - de enige echte#

  Slachtofferrol MAX

 9. Sapperdeflap zeg!

  Jammer dat Jan niet zo goed kan incasseren. Natuurlijk komen in een reportage van enkele minuten nooit alle facetten even goed aan bod, en stellen de media (bijna) altijd vragen over kritische zaken. Als ervaringsdeskundige had hij dit kunnen weten. Het had hem gesierd als hij niet in de slachtofferrol was gekropen, maar dit positief had opgepakt.

  Ik hoop dat hij zijn beloften/toezeggingen alsnog zal waarmaken, en dat de eerstvolgende inspectie in het verzorgingstehuis laat zien dat de verbeterpunten zin aangepakt. Geen woorden, maar daden, Jan…

 10. anonymous

  Ongediplomeerd personeel kàn gewoon niet, Jan..
  Je had zelf altijd kritiek op andere zorginstellingen, moet je zelf ook
  tegen kritiek kunnen.

 11. Donald Dumb

  EenVandaag gaat wel vaker zeer selectief om met de feiten. Voor objectieve nieuwsvoorziening hoef je bij de NPO niet te zijn.

 12. Dominee Bonk

  Jan Slachtvee moet opgesloten worden in zijn gesticht. Amen

 13. xy

  Is er eigenlijk iemand die de teksten van ‘anoniem’ leest ?

 14. Henk

  Ga maar eens meelopen in de zorg. Dan zie je dat ondanks alle mooie woorden mensen nog steeds maar 1 keer per week onder de douche gaan. Dan mogen de mensen in de zorg nog zo hun best doen. Verpleeghuizen sparen en maken winst in plaats van goede zorg te geven. Nou zal de een het beter doen dan de ander. Maar laat een paar mensen eens undercover gaan en een nieuwe wereld gaat voor je open. Het is dan niet fair om er een af te branden.

 15. Herrie in de oven

  xy
  Wed 11 Sep 2019 om 12:07
  Ik sla ze altijd over. Irritant opgeschreven, slechte spelling en bijna niet te volgen logica.

 16. Michel

  Tja…die welvaarts politieke selectieve correctheid van 1 vandaag….

 17. 123

  Ik vind dat Slagter pas afgerekend kan worden op het moment dat zijn sorghums het slecht blíjft doen. Dit was de eerste inspectie; ik kan mij erg goed voorstellen dat nog niet alles meteen lekker loopt. Hij heeft nu waarschuwingen en aanbevelingen gekregen, dus ga ik ervan uit dat hij écht het beste voorheeft met zijn patiënten, en ze de nodige zorg zal bieden.

  Overigens, wel hulde dat hij, in tegenstelling tot andere directeuren, wél tekst en uitleg wilde geven. Jammer alleen dat elke keer als hij dat probeerde, hij werd afgekapt. Het leek er echt op alsof ze ‘m hadden uitgenodigd puur en alleen om ‘m te kakken te zetten. Erg zonde, want daar bereik je niets mee.

 18. 123

  sorghums = zorghuis

 19. Meneer Kaktus

  Begint ’n ontzettende vervelende vent te worden, met z’n eeuwige gemekker. De slachtofferjas zit ‘m als gegoten. Vent…….ga achter de geraniums zitten. Met die paardenkop van ’n Lilian -lik ‘m- Marijnissen erbij!

 20. A. Tempelman

  Als je kan uitdelen moet je ook durven ontvangen Jan!

 21. Meneer Kaktus

  123
  Wed 11 Sep 2019 om 13:33 ~

  Ik vond sorghums wel erg goed gevonden, hoor

 22. Henk

  Ook Jan Slagter lijdt aan zelfoverschatting

 23. FlyingLotus

  Jan, de hond lijkt op je.

 24. Enzo Voorthuijsen

  Eenvandaag deed gewoon haar journalistieke werk, dat de vragen hem niet aanstonden is jammer maar schept duidelijkheid over de persoon Slagter.

 25. dennis

  Jan en Alleman heeft ook de computerclub voor senioren gemaakt, komt niks uit, wel ieder jaar betalen en dure producten verkopen dat is ook omroep Max

 26. ik john de mol van sbs 6

  jan je bent ook een crimineel punt uit

 27. 123

  Hulde aan Jan Slagter dat hij, wederom, verantwoording aflegde bij Jinek! Ik geloof oprecht dat die man z’n best doet om dingen beter te maken, en dat hij dat verhaal opnieuw aan durft te gaan: geweldig!

 28. 123

  Valt VVD-Kamerlid Thierry Aartsen ff goed door de mand.

  Jinek: “Één van de elementen die hoort bij bij NPO3 is dat het kweekvijver is. De Wereld Draait Door, De Luizenmoeder, Zondag met Lubach, allemaal begonnen bij NPO3.”

  Aartsen: “Ik snap niet waarom die programma’s niet op Nederland 1 of Nederland 2 een plek krijgen.”

  Heeft VVD’er Aartsen iets gemist, want volgens mij leven wij al langere tijd in een NPO-tijdperk, dus géén Nederland 1, 2 of 3. Los daarvan: sommige van die programma’s zíjn ook doorgeschoven naar NPO1!

  Me dunkt dat de VVD bepaalde ministeries en verantwoordelijkheden los moet laten. De publieke omroep en veiligheid en justitie om maar wat te noemen. Elke keer als die partij daar aan de knoppen zit, wordt het alleen maar erger.
  Ga ajb terug naar verkeer en waterstaat!

 29. Jan

  Laat je nog maar eens lekker door Lilian Marijnissen verwennen…daar knap je wel van op…

 30. BRAAK

  En in het voormalig Oostblok zegt Jantje tegen een door de eigen regering verwaarloosde bejaarde: Ze peeple of hollant wil teek ker of joe.” Vervolgens
  gaat Jantje in een luxe auto met airco naar een 5 sterren hotel met airco om al het vuil van zich te spoelen in een riant bad, om daarna te genieten van een uitgebreide maaltijd en na een goede stevige borrel trekt hij zich weer terug in zijn hotelkamer met airco, hypocriet!!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.