Jan Slagter: ‘EenVandaag behandelde mij als crimineel’

Omroep MAX-baas Jan Slagter vindt dat EenVandaag hem maandag behandelde als een crimineel tijdens zijn bezoek aan de studio. Dat heeft hij gezegd op NPO Radio 1. Slagter werd op het matje geroepen omdat zijn verpleeghuis fikse kritiek heeft gekregen van de Inspectie. Hij mocht zich minutenlang verweren tegen een reportage die de omroepbaas flink in zijn hemd zette. “Wat mij een beetje steekt is dat binnen een reportage van vier minuten niet alle facetten aan de orde komen.”

EenVandaag heeft selectief uit het inspectierapport lopen shoppen, vindt Slagter. “Ik heb ook links en rechts gehoord van: we willen Jan Slagter even pakken. Hoe komt EenVandaag bij dat rapport wat al weken op de site van het IGZ staat? Hoe komen ze er nou bij omdat ineens naar boven te lichten? Dat vind ik gek, ja.

Hij werd verwelkomd als een crimineel, stelt hij. “Ik kwam daar naar binnen en het leek wel alsof ik bij een politiebureau naar binnen liep. Er was een sfeer… Ik kon geen zin afmaken of… Er was wel heel veel druk.

Het is niet de grootste familie van Nederland en het was op dat moment ook niet de gezelligste familie van Nederland. Zullen we het daarbij houden?

EenVandaag herkent zich niet in de kritiek van Slagter. Adjunct-hoofdredacteur Jeroen Illy: “We hebben een reportage over dit verpleegtehuis gemaakt, omdat het van Jan Slagter is. Hij steekt zijn nek uit, wil alles beter doen en nu ligt er een kritisch rapport op tafel. Dan moet hij niet raar opkijken als we daar aandacht aan besteden.

Volgens Illy praat EenVandaag normaal gesproken twee tot drie minuten met een studiogast, maar hebben ze in dit geval zelfs meer dan vier minuten uitgetrokken voor Slagters weerwoord.

Lees ook: Pijnlijk: Jan Slagter op het matje in studio EenVandaag (gisteren)

Foto: Nico Kroon, MAX

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen