Frits Wester niet bij Prinsjesdag na ‘dronken’ optreden

Frits Wester (57) zal morgen voor het eerst geen deel uitmaken van het politieke team van RTL Nieuws tijdens Prinsjesdag. Dat laat een woordvoerder van RTL Nieuws weten aan Boulevard. Ilse Openneer, adjunct-hoofdredacteur van het RTL Nieuws, is nog altijd met Wester in gesprek over zijn tv-optreden van ruim een week geleden. Veel kijkers dachten dat hij dronken in de uitzending zat, maar zelf claimt hij dat hij erg moe was. Die uitzending is morgen reden voor zijn afwezigheid.

Eén ding is volgens Boulevard zeker: het verslag van Wester maakte duidelijk dat het niet goed met hem gaat. “De verslaggever was in Italië voor een interview met Geert Wilders, maar leek in de uitzending erg over zijn woorden te struikelen. Ook leek hij erg trillerig en leek het alsof hij zich moest vasthouden aan de reling.”

Volgens het AD is het een publiek geheim dat Wester een alcoholprobleem heeft. “RTL wil niet ingaan op wat vele bronnen van wie de namen bij deze krant bekend zijn, vol overtuiging zeggen: dat Wester zich al jaren tijdens werktijd schuldig maakt aan overmatig alcoholgebruik. Deze bronnen schetsen het beeld van een publiek geheim dat al jaren bestaat in politiek Den Haag en op de redactie van RTL Nieuws.”

Zelf wil RTL Nieuws de kwestie naar eigen zeggen discreet behandelen. Wester wordt morgen vervangen door collega’s van de politieke redactie.

Lees ook:
RTL 4 roept ‘dronken’ Frits Wester op het matje (vorige week)
AD heel stellig: ‘Frits Wester heeft een alcoholprobleem’ (vorige week)
RTL Nieuws wil zaak Frits Wester discreet behandelen (vorige week)

Foto: RTL, William Rutten

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen