AD heel stellig: ‘Frits Wester heeft een alcoholprobleem’

Frits Wester komt er niet goed van af in het AD. De krant beweert behoorlijk stellig dat het een publiek geheim is dat de ster van het RTL Nieuws een alcoholprobleem heeft. “Bij RTL leven grote zorgen om de gezondheid en toekomst van Frits Wester. Het is al jaren een publiek geheim dat de politiek verslaggever kampt met een alcoholprobleem. Een waar ook de tv-kijker meer dan eens de gevolgen van zag. Wester zelf blijft met een lach ontkennen“, is te lezen in het dagblad.

Wester verscheen zondagavond ogenschijnlijk dronken in beeld, maar zelf gooide hij het op ernstige vermoeidheid. Adjunct-hoofdredacteur Marc Schreuder van RTL Nieuws lijkt er ook niet zeker van: “Wij waren niet blij met deze uitzending. Ik maak me zorgen. Want dit was niet goed. En de vorige keer ook niet. Ik wil weten wat er aan de hand is.

Schreuder doelt erop dat vorig jaar oktober hetzelfde gebeurde na het overlijden van Wim Kok. “De redactie was het op dat moment beu. De eindredactie van RTL Nieuws stelde zich op het standpunt dat het zo niet langer kon, vertellen ingewijden“, aldus het AD.

De verslaggever verdween destijds al korte tijd van de buis. Volgens het AD is het niet duidelijk of hij in die periode in een afkickkliniek zat of professionele hulp kreeg.

Heeft Wester nou een alcoholprobleem of niet? Het AD: “Schreuder wil niet ingaan op wat vele bronnen van wie de namen bij deze krant bekend zijn, vol overtuiging zeggen: dat Wester zich al jaren tijdens werktijd schuldig maakt aan overmatig alcoholgebruik. Deze bronnen schetsen het beeld van een publiek geheim dat al jaren bestaat in politiek Den Haag en op de redactie van RTL Nieuws.”

De smoesjes van Wester gelooft het AD in elk geval niet. De krant somt al zijn excuses op, waaronder ‘hongerklop’, ‘een parasiet in mijn huis die onder mijn huid kroop’ en een ‘jetlag’.

Blaastest

Wester ontkent dat hij dronken was. Boulevard-verslaggever Aran Bade: “Ik denk dat wat Frits zegt waar is, dat hij oververmoeid is en daar last van heeft gehad. Er wordt geen blaastest gedaan bij het RTL Nieuws na afloop van je bijdrage, dus helemaal zeker weten doen we het natuurlijk niet, maar ik heb Frits heel hoog zitten. Het is een parlementair verslaggever en hij zit al twintig jaar bij RTL Nieuws. Hij zegt niet zomaar dat hij vermoeid is.”

Luuk Ikink: “Hij heeft de schijn tegen en ik heb zelf ook het gevoel: hij kan zeggen wat hij wil, maar er zijn heel veel mensen die het nooit gaan geloven.”

Zelf baalt Wester als een stekker: “Ik ben er zo klaar mee, het zit me echt heel erg hoog. Ik heb een gesprek met Marc Schreuder gehad, de adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws en die weten wat er speelt en hoe het zit. Ik ga wel een paar dagen rust houden, ik ben oververmoeid en moet nu echt even niet op beeld verschijnen.”

Foto: RTL, William Rutten

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen