EenVandaag ergert zich suf aan slachtofferrol Slagter

Geplaatst op Thu 12 Sep 2019 om 15:30

EenVandaag ergert zich suf aan de manier waarop Jan Slagter in de slachtofferrol kruipt na de reportage van het programma over zijn verpleeghuis Ben Oude NijHuis. Dat laat journalist Jan Salden blijken op Twitter. Niet alleen in de studio van EenVandaag zelf, maar ook op Radio 1 en gisteren in Jinek sprak de baas van Omroep MAX zijn ergernis uit over de werkwijze van EenVandaag. De Inspectie heeft flinke kritiek op het verpleeghuis en daar had EenVandaag een item over.

Slagter stelt dat EenVandaag het item alleen maakte omdat hij bekend is, vindt dat het programma een te negatief beeld schetste en stelt ook dat hij als een crimineel behandeld werd door de journalisten. Bovendien wilde de AVROTROS hem gewoon even pakken na wat omroepconflicten, meent hij.

Wat een bullshit, aldus Salden. “En ook in Jinek mocht Jan Slagter zich gisteren weer even in de slachtofferrol wentelen en beklagen over EenVandaag , vanwege ons journalistieke werk over zijn Ben Oude NijHuis.

Eén van de kritiekpunten van de Inspectie was het gebrek aan een specialist ouderengeneeskunde in het Ben Oude NijHuis. “In de uitzending vertelt Jan Slagter dat hij een specialist ouderengeneeskunde gaat inhuren, die zich bij hem heeft gemeld. Wat hij niet vertelt is dat die specialist in juni de samenwerking opzegde omdat haar adviezen niet werden opgevolgd.”

Slagter heeft zelf de feiten niet op een rij, aldus Salden. “Jan Slagter zegt dat de Inspectie met 3 kleurcodes werkt: groen, geel, rood. Dat klopt niet. Het zijn er 4: donkergroen (voldoet aan de norm), lichtgroen (voldoet grotendeels), geel (voldoet grotendeels niet) en rood (voldoet niet). BON scoorde 7 keer geel, 3 keer lichtgroen.

De omroepbaas verdraait volgens hem de feiten. “Helemaal een giller: Slagter jammert dat hij door EenVandaag werd ‘opgewacht in een zwart busje’. De werkelijkheid: we stonden opnames te maken van de MAX-studio en liepen hem per toeval tegen het lijf toen hij door zijn chauffeur werd afgezet.

Daar kwam het tot een conflict. “Tijdens dat gesprek verweet Jan Slagter ons van alles en weigerde (voor de 2e keer) een interview voor onze camera. In een mail aan de hoofdredactie zei hij alleen live te willen reageren na het zien van de repo. Uiteraard geen probleem, hij kreeg ruim de gelegenheid te reageren.

Overigens vind ik Jan Slagter een prima omroepbaas en voorvechter van de belangen van de publieke omroep, wat hij in debat met Thierry Aartsen weer bewees.

NRC en AD

EenVandaag wordt gesteund door tv-recensent Arjen Fortuin van NRC Handelsblad. “Slagter kan mooi boos zijn, maar gelijk had hij niet“, zegt hij. “Het is het gedrag dat je wel vaker ziet bij mannen die niet vaak genoeg worden tegengesproken. Bij de eerste vlagen tegenwind openen ze het vuur op de boodschapper.

Tv-recensent Angela de Jong van het AD proefde leedvermaak bij EenVandaag. “Toch jammer voor een rubriek die ik hoog acht.

Maar, ze schrijft ook: “Hoewel hij daarmee gelijk heeft, past de slachtofferrol Slagter niet. Hij moet gewoon als de wiedeweerga de boel in orde maken.

Lees ook:
Pijnlijk: Jan Slagter op het matje in studio EenVandaag (dinsdag)
Jan Slagter: ‘EenVandaag behandelde mij als crimineel’ (woensdag)

Foto: AVROTROS
34 Reacties op “EenVandaag ergert zich suf aan slachtofferrol Slagter”


 1. Krelis

  EenVandaag… Lachertje. Die lui moeten rap hun hoеrensmoel houden.

 2. N

  Gewoon doorgraven 1VD.
  Als mensen beginnen te sputteren, dan doe je iets goeds ;)

 3. Michel

  De triestheid van EenVandaag droop werkelijk af van deze reportage. Ja, natuurlijk was het inspectierapport niet goed, maar hoe is dit in vergelijking met andere zorginstellingen? Voor zover ik kan overzien presteert geen enkele instelling zonder kritiekpunten.
  Daarnaast weet ik van verschillende medewerkers van zorginstellingen dat zij hun directeuren noooooit op de werkvloer zien. Waarom zou Slagter zich dan daarvoor moeten verantwoorden. Nee, zwak, hele zwakke reportage en vooral heel tendentieus van opzet. En ik ben al niet eens een Slagter-fan te noemen, kun je nagaan.

 4. Michel

  Daarnaast moet je overigens respect hebben dat Slagter wel zich durfde te verdedigen. De meeste directeuren verschuilen zich achter hun persmensen. Hoge bomen vangen nou eenmaal veel wind he.

 5. Curryworst

  1Vandaag is slechts de boodschapper van het rapport van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).
  De kritiek van het IGJ op het Ben Oude Nijhuis was niet mals. En Slagter heeft slechts 3 maanden de tijd om het op te lossen.
  Ipv te huilen als een klein verongelijkt kind kan hij beter zijn gezicht eens wat vaker laten zien in het tehuis dan weer in de tv- en radiostudio’s.

 6. Huismaker

  Bij radio1-journalistenkartel was die Slagter er ook als een dolle dries doorheen aan het tetteren. Wat rookt hij in godsnaam tegenwoordig ?

 7. Jan

  Het lijkt me ook niet prettig om afgezeken te worden…
  Praat er eens over met Patricia Paay…

 8. Flexi

  Amateur!
  Iedereen weet toch dat alleen witte mannen niet in de slachtofferrol mogen.

 9. Michel

  Alweer aandacht voor dat welvaarts politieke linkse 1 vandaag… die lui zijn zo vaak vooringenomen in hun onderwerpen…

 10. Flexi

  Het zelfdodingspercentage onder witte mannen is véél hoger dan onder alle andere groepen. Maar niemand geeft een f*uck want witte mannen tellen niet mee.
  Terwijl zij wel de basis zijn voor alle welvaart en vooruitgang in de wereld.
  Zonder witte mannen zat de rest van de mensheid nog in hertenvellen in grotten elkaar de hersens in te slaan.

 11. GW

  Het is me wel vaker opgevallen dat Jan Slagter wel kan uitdelen maar nooit kan incasseren. Zo liet hij zich ook behoorlijk kennen in die rel met Loretta Schrijver.

  Vond het wel stoer van hem dat hij in de studio van EenVandaag kwam opdraven om tekst en uitleg te geven, maar dit slachtoffergemekker staat hem niet. Kom op Jan, je stond vooraan in de media om jezelf op de borst te kloppen bij de opening van het BON, dan moet je ook kunnen incasseren. Verantwoordelijkheid nemen werkt twee kanten op.

 12. #NPO kijker#

  Als je 7 van de 10 punten een onvoldoende scoort dan klopt er gewoon iets niet met je tehuis.

  Iedereen prikt door je heen hoor meneer MAX. Sterkte met je slachtofferrol.

 13. Curryworst

  @Flexi,
  ‘witte mannen’?
  Zijn dat albino’s of zo?
  Oh wacht, je bedoelt blanke mannen.

 14. Lieke van Lexneus

  Het is een enorm arrogante eikol, deze zichzelf benoemde en heilig verklarende bejaardenpaus. Overigens betaalt hij zichzelf een vorstelijk salaris uit, geld afkomstig van den bejaarde medemensch. Vies ventje.

 15. Poeр

  Bij Eenvandaag praten ze mijn nickname.

 16. Poeр

  @Flexi

  Witte mannen zijn overleden blanke mannen. Leg eens uit hoe de doden zelfmoord kunnen plegen?

 17. Dij Enkletser

  Jan Slagteroffer Rol .

 18. Tinie Parkiet

  Als Jan negatief in aandacht staat kruipt hij in zijn slachtofferrol en blijkt daarmee een aandachttrekker van de ergste soort. Waar het hem om te doen is dat hij in beeld is en de boze buitenwereld altijd tegen hem is. Grow up man!

 19. Ad

  Een Vandaag, te groot voor het journalistieke servet, te klein voor het journalistieke tafellaken.

 20. Annoniemus

  Jan Slagter is een beetje de Johan Bodegraven van deze tijd , altijd wel in voor een tranen met tuiten verhaal !!

 21. Dominee Bonk

  Ze moeten hem opsluiten in zijn eigen gesticht. Amen

 22. HansR

  Opmerkingen hier als Jan wordt afgezeken of hard aangepakt, verdienen enige nuance. Jan Slagter heeft in veel programma’s zelf de zorg afgekraakt. Hij zal het wel even beter doen. Nu hij dat niet waar maakt krijgy hij een koekie van eigen deeg. Huilebalkje die Jantje Max

 23. Xorbitol voor de lol

  EenVandaag is er altijd goed in zaken uit hun verband te halen en bewust niet naar het grote geheel te kijken. Waarom moet in vredesnaam Jan Slagter aan het kruis genageld worden?
  Hoe is de situatie in de zorghuizen in het algemeen? Misschien is dit tehuis wel bovengemiddeld. Het komt allemaal heel selectief op mij over.

 24. Sjaak

  Mensen die bij de NPO werken liegen en bedriegen en vinden mensen met een andere mening heel vervelend. Is dat nieuws?

 25. Winterklaar

  Eenmaal op die leeftijd gekomen, worden mannen van die zanikerds.

 26. jan

  Allebei Staatszender. Dus waar hebben we het over?

 27. A. Tempelman

  Jan doet teveel zelf. Zo speelt hij ook sinterklaas in Oost-Europa. Prima initiatief, maar besteed dat nou eens uit aan een andere seniorenkampioen. Maar er een Team Max van Jan!

 28. Zomer in Zaandam

  Mini het is zomer!

 29. anoniem

  De zorg moet je niet overlaten aan cowboys..

 30. Dartsfan

  Waar is het artikel over de pubquiz van omroep MAX gebleven?

 31. JanSlaper

  “Overigens vind ik Jan Slagter een prima omroepbaas en voorvechter van de belangen van de publieke omroep, wat hij in debat met Thierry Aartsen weer bewees.”

  Oh? Ik zag iemand die het ook op dat dossier lastig had de feiten op een rijtje te hebben en vooral frustratie botvierde; en ik zag dat niet vermeld werd dat Jan Slagter bestuurslid is van de STER, met andere woorden ook dat belang dient. Jan Slagter zal dat uit zichzelf niet zomaar melden

 32. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Lekker dan.
  Iedereen heb een mening.
  Niemand vraagt zich af of Jsn Slachtrr dyslectisch is of misschien wel totaal kleurenblind. Met zo’n exposure ben je vaak al veroordeeld voordat je schuldig bent.
  Wij vinden dit een matige conclusie.
  Aub meer research voordat we deze aardappel naar de brandstapel verbannen.
  Moet kunnen toch?

 33. Appie

  Ik moet hier wel om lachen hoor. De arrogante Jan Slagter die iedereen de maat neemt zou wel even veeeeeel beter bejaardenhuis opzetten. En nu gaat hij af…

 34. Van den Berg

  De Nos en 1 Vandaag is een linkse criminele organisatie die ook nog Door de gemeenschap wordt betaald. (Triest )

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.