Deze topgast zit in seizoensopener podcast De Wild

Ruud de Wild heeft een echte topgast gestrikt voor de seizoensopener van zijn populaire podcastserie 30 Minuten Rauw. Het gaat om Angela de Jong en dat is een behoorlijke prestatie, want de AD-columniste laat zich nauwelijks zien in radio- en tv-programma’s. Zo zat ze deze week – het is dinsdag – alleen nog in Goedemorgen Nederland op NPO 1 en Spraakmakers op NPO Radio 1. Hoog tijd om vandaag in de podcast van Ruud de Wild dus eens de stem achter de AD-columniste te horen.

De Jong heeft erg genoten van haar mediaoptreden bij De Wild. “Het is net als op de radio. Het gaat lekker van de hak op de tak en ik heb het ene antwoord nog niet gegeven of ik moet alweer schakelen naar het volgende.

Ze prijst in de podcast onder meer Wilfred Genee, bij wie ze vorige week 2,5 uur lang te gast was in The Friday Movie, in dezelfde week als haar optredens bij Beau, Jinek, Nooit Meer Slapen, Spraakmakers, de AD Media Podcast en de AD Ochtendshow To Go.

De Jong: “Ik vind Wilfred Genee een hele goede interviewer. Hij heeft twee dingen die hem boven de massa laten uitsteken: hij durft onaardig te zijn, ook naar de kijker toe. Het is soms echt niet prettig om te kijken hoe hij erin gaat, maar dat boeit hem niet en dat vind ik altijd wel knap. Het tweede is dat hij instinctief aanvoelt waar bij mensen iets te halen valt. Hij blinkt niet uit in de voorbereiding, maar zijn intuïtie is heel knap.

Volgens de redactie van 30 Minuten Rauw komen er nog veel meer onderwerpen aan bod. “In de podcast vraagt Ruud zich onder andere af hoe het komt dat Angela de Jong altijd zo verbolgen is over tv-programma’s, wat ze van de nieuwe koers van RTL Boulevard en Shownieuws vindt, of ze zich schuldig voelt jegens Humberto Tan en Art Rooijakkers en of ze ooit zelf een eigen tv-programma gaat presenteren.

De eerste aflevering van het derde seizoen 30 Minuten Rauw is vanaf nu te beluisteren op de website van NPO Radio 2.

Lees ook: Tweederde kijkers is inmiddels Angela de Jong-moe (zaterdag)

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen