SBS 6-ster Jan Versteegh onthult slechthorend te zijn

Jan Versteegh heeft maandag bij een bijeenkomst over StorySign, het eerste alfabetiseringsplatform ter wereld voor dove en slechthorende kinderen, onthuld dat hij zelf ook slechthorend is. Hij deed dat voor de camera van Shownieuws, zo was ’s avond te zien in de uitzending op SBS 6. De presentator blijkt een enorm gehoorverlies te hebben opgelopen bij zijn geboorte. “Ik ben zelf slechthorend. Niet doof, dat is een verschil. Doof is als je niks hoort en ik ben slechthorend“, zo vertelt hij.

Wat is er precies gebeurd? “Ik heb een hersenbloeding gehad vlak na mijn geboorte en ik heb eigenlijk heel veel mazzel gehad. Er kan van alles gebeuren als je dat krijgt en ik ben gewoon heel slechthorend geworden.”

De schade is niet mals. “Ik mis aan de rechterkant ongeveer 80 procent en aan de linkerkant mis ik 20 procent. Ik weet niet beter dan dat ik geluid niet zo goed hoor.”

Het heeft een impact op zijn leven. “In een restaurant of in een gesprek kies ik wel waar ik ga zitten of staan. Ik zit graag rechts van mensen, zodat ik er met het goede oor naartoe zit.”

Heeft hij er last van in zijn tv-werk? “Met mijn televisiewerk… Ik ben niet zo slechthorend, dat het ergens in de weg zit.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen