‘Talpa wil na Merel Westrik ook beste vriendin Eva Jinek’

Geplaatst op Thu 01 Aug 2019 om 13:35

Talpa Network wil na Merel Westrik ook haar beste vriendin Eva Jinek in huis halen voor het nieuwe, door Linda de Mol geleide Net5. Dat idee heeft Rob Goossens, tv-kenner van Talpa Network en De Telegraaf, laat hij weten op Twitter. Jinek heeft aangegeven dat ze niet langer op de late avond wil werken. Een tijdslot in de vooravond zou reden voor een transfer naar RTL of Talpa kunnen zijn. Her en der werd geopperd dat RTL Jinek zou kunnen verleiden met een duoshow met Westrik.

Jinek en Westrik, die aan het begin van hun tv-carrière geregeld met elkaar in een deuk lagen in de ochtendshow van NPO 1, zouden gezamenlijk wel eens een publiekstrekker kunnen zijn.

Goossens denkt dat Talpa dat wel ziet zitten. “De vette worst die Eva Jinek moet verleiden om ook naar Talpa te komen? Beste vriendin Merel Westrik vanaf oktober met een talkshow op Net5“, twittert hij.

Er zijn echter twee belangrijke feiten die meespelen. Ten eerste is Jinek uitgegroeid tot een A-ster en A-sterren hebben het over het algemeen moeilijk na een overstap naar de commerciëlen. Hen wordt inhaligheid verweten.

Ten tweede mislukt zo’n beetje alles op Net5. Westrik stapt over om een vrouwentalkshow te gaan maken, maar bij tv-kenners ligt het De Tafel van 5-drama nog steeds in het geheugen.

De Tafel van 5 was een dagelijkse vrouwentalkshow met onder meer Daphne Bunskoek en Katja Schuurman, maar flopte genadeloos in het 19.00 uur-slot van Net5. Er keken op een gegeven moment nog maar 35.000 mensen. Niet veel later ging de stekker eruit.

Foto: NPO
38 Reacties op “‘Talpa wil na Merel Westrik ook beste vriendin Eva Jinek’”


 1. Emancipator

  Al die vrouwen op die zender.
  Ik denk dat ze de naam net5 beter kunnen omdopen naar hysterie5

 2. Leni

  Jinek zou wel gek zijn! Tuurlijk doet ze dat niet ….

 3. Huiskamer

  Want Jinek is:
  Onecht
  Amerikaans spelen
  Schreeuwen
  Politiek correct
  Grappig spelen
  Oplezen
  Napraten wat het oortje beveelt

  Dus Talpa. Veel plezier. Gaan wij kijken naar Netflix en internet programma’s/social media/podcast voor echt nieuws.

 4. kees

  Deze combinatie is gedoemd te mislukken. Eva is de top en Merel doet alsof haar mening belangrijk is en ze kijkt altijd zo zuur in de camera als ze tegenspraak krijgt. Nooit aan beginnen. Eva blijf waar je bent!!!

 5. Emma Wortelanus

  Ik zeg scharen.

 6. Punt

  @ Huiskamer, precies wat je zegt. Graag wil ik daar nog aan toevoegen dat ze na veel vragen een concluderende samenvatting van het antwoord maakt waarbij ze gasten woorden in de mond legt en waar deze persoon niet meer op kan reageren omdat ze dan naar een andere gast gaat.

 7. 123

  De Tafel van 5 was idd ook wat door mijn hoofd schoot. Echter, de tijden zijn veranderd, plus: Linda staat aan het roer.
  Toch denk (en hoop) ik niet dat Jinek de overstap gaat wagen, zeker niet voor een zender als Net5.

  O ja, en om Net5 nu te bestempelen als een zender waar alles flopt… Juist de relatief goedkope buitenlandse series doen het altijd erg goed op die zendt, dus daarin voorzien ze een markt. Net als Veronica het meer mannen-publiek goed bedient. Alleen SBS6 is echt zorgenkindje; dáár flopt bijna echt alles.

 8. 123

  zendt = zender

 9. Ralph

  Het is wel de John de Mol tactiek die hij met de radiostations vele keren heeft toegepast; goed scorende programma’s wegkopen bij de concurrerende stations, zodat deze direct minder marktaandeel krijgen.

 10. B

  Her en der , misschien en het zou best kunnen . Wat heeft die sufkip van Goossens toch een grote duim . Lijkt mij een leuke baan , af en toe wat roeptoeteren en niemand kan de verantwoordelijkheid bij jou leggen. Want ja , misschien he .!! Valt niet mee om een blad , programma of krant in de vakantie periode vol te krijgen.

 11. Laurens

  Merel wie? Eva zou wel gek zijn over te stappen. Twan Huys en Jack Spijkerman effect ligt op de loer.

 12. Laurens

  En bij Goossens denk je meteen: Wij van WC eend adviseren WC eend.
  Laten hem eerst eens twitteren over de al vele maanden voortdurende afbraak TV van de Talpa tv zenders. Ook in augustus zal het weer bar zwak zijn.

 13. Laurens

  Bij Sanoma in Hoofddorp zijn ze nog elke dag blij verlost te zijn van SBS. Bodemloze put.

 14. Ron

  Jinek gaat echt niet naar Talpa of RTL. Ze zal wel gek zijn…

 15. Emma Wortelanus

  Sanoma moet gewoon lekkere puddingpoeder blijven maken. Daar zijn ze goed in.

 16. man pan

  Rob Goossens, tv-kenner ?????
  Lol, alles wat hij voorspelt komt niet uit. Daarnaast achterbaks figuur, zit andere programma’s onderuit te halen terwijl 6 Inside vreselijk slecht is

 17. MolTalk

  Ik zou Merel toch geen vette worst willen noemen.

 18. Myrna Goossens

  Willen jullie niet zo lelijk praten over mijn zoon?
  Het is lastig om op te groeien met een bekende moeder.
  Komen jullie een keer slapen in mijn Fletcher hotel?

 19. Bart

  @Ron Ja ze zou inderdaad wel gek zijn maar natuurlijk kan het wel. Merel had ik ook niet verwacht.

  Onderaan het bericht refereert men aan de talkshow De Tafel van 5. Op zich was dit geen slechte talkshow maar het probleem was dat het budget gelijk helemaal op was waardoor bijna alle andere programma’s bij NET5 stopten. Waaronder Het Blok, Peking Expres en de Nederlandse series. Echt zonde was dat want dit werd wel goed bekeken en had echt een vast publiek. Wil het kans van slagen hebben dan moet deze nieuwe talkshow een van de vele Nederlandse programma’s zijn op NET5 en niet 1 van de 2 a 3 programma’s. Dan mislukt het bij voorbaat al.

 20. Bart

  Voorlopig staan ze al met 10-0 achter door pas half oktober te beginnen.

 21. Karin

  Gouden combi,maar of Eva de stap zal maken,ik betwijfel dat.

 22. Peter

  Je moet niet zo aan jezelf twijfelen Karin

 23. MolTalk

  Merel was tenslotte De Mol.

 24. anonymous

  Zou fijn zijn als hysterische Eva opdondert bij de NPO.

 25. Actries van Houten

  Net5 was vroeger best leuk, met series als Meiden van De Wit.

  Speelde ik daar eigenlijk ook in mee?

 26. Marco

  Een Amsterdamse grachtengordel zender, die de rest van Nederland de les willen lezen en gelijk hun zakken vullen. Ik haak af.

 27. Dennis

  Eva gaat niet weg voordat ze is gekozen door de NPO om het songfestival te presenteren.Na dat seizoen gaat ze denk ik naar RTL.

 28. FlyingLotus

  Die jinek is niet te doen, dat geaffecteerde toontje, uitstraling van een gaggenau, empatisch vermogen van een inbussleutel.

 29. 123

  @Bart 14:50 uur: Het was idd een hele leuke talkshow, ik keek er graag naar. Ik begrijp nog steeds niet waarom dat zo geflopt is. Misschien had men dat, toentertijd, uit moeten zenden op SBS6. Maar goed, achteraf kijk je een koe in de kont. 😂 En ook idd: toen scoorde Net5 ook nog regelmatig hoge kijkcijfers met de door jouw aangedragen programma’s. Nu nieuw leven inblazen is leuk, maar waarschijnlijk zit niemand er meer echt op te wachten. Kortom: Net5 had toen een geweldige programmering door de week heen, met buitenlandse – veelbekeken – series i.c.m. eigen programma’s. En dat profiel zijn ze kwijtgeraakt.

  @Actries van Houten 15:25 uur: Daar zeg je eigenlijk wel wat. Meiden van De Wit scoorde enorm goed, net als S1ngle. Maar zoals ik hierboven al zeg: ze zijn het profiel kwijtgeraakt.

  Ik vraag mij hoe dan ook af of het niet weer eens een keertje tijd is om alles om te gooien. NPO, Talpa, RTL; ze hebben allemaal in het verleden grote veranderingen ondergaan. Zo werd RTL7 opeens het nieuwe RTL5, die opeens een soort van ‘jongerenzender’ werd, die zich daardoor ook echt wist te verstevigen, RTL7 werd zakelijk (tot het rampzalige RTL-Z eruit kwam rollen), en werd Net5 een vrouwenzender die zich steeds meer moest gaan toeleggen aan het bredere publiek. Ondertussen veranderde ook de NPO van strategie, alhoewel ik die strategie nog steeds niet echt snap.

  Misschien is een complete ‘herstrategie’ juist wat alle zendergroepen nodig hebben. Men blijft te lang vasthouden aan wat men gewoon is. Zo zouden NPO 1, 2 en 3 een make-over kunnen krijgen, met duidelijkere grenzen van van wat waar te zien is. RTL zou RTL-Z op moeten heffen (voegt niets meer toe met al die Discovery-achtige programma’s), en die content van die zender weer onderbrengen bij bijv. RTL7, zoals vroeger. Verder zouden ze kunnen kijken hoe RTL5 te verstevigen. SBS zou kunnen kijken of ze datzelfde trucje als toentertijd van RTL (programma’s van 7 naar 5 verplaatsen, en helemaal ‘herstarten’) ook kunnen toepassen. Want nu heb je enkele succesjes op verschillende zenders, en niemand weet meer waar welke zender voor staat/ gaat. 🙈

 30. Johnny👀

  WoW..iemand hier heeft geen leven en besluit bijna alle schrijfruimte vol te kladden..er is toch geen normaal mens die zo’n lap tekst leest .

 31. Emma Wortelanus

  Is Merel niet van Hou je bek en b*f me ?

 32. Kirai

  @Emma Wortanus; dat is zij zeker!!! En ook van “lekker met de meiden”

 33. Ad

  Talkshow moe….

 34. Bart

  @123 Het format De Tafel van 5 is 2x getest in het programma Mooi! Weer de Leeuw met Daphne Bunskoek en een paar andere vrouwen en Paul de Leeuw. De 2e keer ook met Richard Groenendijk er bij. Ze spraken over van alles wat ter tafel kwam. Toen het programma verder ontwikkeld was wilde NET5 het hebben en ontbraken ineens Paul en Richard aan de tafel en hadden ze overal bekende vrouwen vandaan gehaald. Dat was al fout 1. Aan tafel ging het voornamelijk over het gesprek van de dag, vrouwendingen en sommige onderwerpen waren sponsor dingetjes. Dat was fout 2. Het was alleen die tafel en verder niets er omheen. Ook geen publiek of interactie met de kijker. Dat was fout 3. NET5 was toen heel hele kleine zender en deze moesten bijna alle andere Nederlandse producties laten vallen om dagelijks de Tafel van 5 te kunnen doen. Dat was fout 4. Nadat het kort gelopen heeft werd het van de buis gehaald en zijn met NET5 gaan schommelen en is het niet meer goed gekomen. Ik hoop dat het ze nu wel lukt. Ik vind wel dat ze de naam NET5 moeten veranderen in Linda5 en zo een hele nieuwe zender moeten lanceren. Ook zou ik Disney XD verhuizen maar dat kanaal tot 18.00u en voor Veronica een dagprogrammering bouwen. Of van de SBS6 zender Veronica 6 maken. In dat geval een nieuwe naam bedenken voor het huidige kanaal van Veronica. Overigens denk ik dat als De Tafel van 5 vanuit het concept zoals het Mooi weer de Leeuw werd gedaan op bijvoorbeeld NPO1 wel zou zijn geslaagd. Bijvoorbeeld 1x in de week op de vrijdagmiddag.

  Bij NPO zouden ze moeten gaan voor NPO1 breed, NPO2 verdieping en NPO3 Jeugd en in de avond aanvullend naar NPO1 & NPO2 en NPO Start. Voor jongeren een nieuw online platvorm maken dat ook samenwerkt met reeds bestaande platvormen.

  Bij RTL5 stoppen uit te stralen dat ze een jongerenzender willen zijn en een 2e grote zender van maken die als doelgroep het SBS6 van vroeger heeft. Inclusief 5 in land en Piet Paulusma. RTL7 nieuw, sport, mannen en overdag weer RTL Z.
  Van het huidige kanaal van RTL Z een Classic zender maken met films, series en enkele programma’s uit de jaren 80 & 90 en beetje 70. RTL8 zo laten met RTL Telekids overdag en s’avonds een nog meer vrouwelijk profiel.

 35. Simon

  Als je suïcidaal bent of je wil je tv carrière beëindigen ga je voor John de Mol werken… Talpa = carrière-einde-kliniek :-)

 36. Simon

  Talpa = TV-carrière-einde Kliniek…. Sbs6 = de dodelijke injectie :-)

 37. Jaja

  Alsof Eva Jinek die stap gaat wagen.. dan weet ze in iedergeval dat haar carrière over is.

  Nee, Jinek zit goed bij de NPO

 38. A.M.

  Eva, daar moet je zelfs helemaal niet over nadenken, het duurt maar even en weg… is je mooie carrière!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.