‘Talpa wil na Merel Westrik ook beste vriendin Eva Jinek’

Talpa Network wil na Merel Westrik ook haar beste vriendin Eva Jinek in huis halen voor het nieuwe, door Linda de Mol geleide Net5. Dat idee heeft Rob Goossens, tv-kenner van Talpa Network en De Telegraaf, laat hij weten op Twitter. Jinek heeft aangegeven dat ze niet langer op de late avond wil werken. Een tijdslot in de vooravond zou reden voor een transfer naar RTL of Talpa kunnen zijn. Her en der werd geopperd dat RTL Jinek zou kunnen verleiden met een duoshow met Westrik.

Jinek en Westrik, die aan het begin van hun tv-carrière geregeld met elkaar in een deuk lagen in de ochtendshow van NPO 1, zouden gezamenlijk wel eens een publiekstrekker kunnen zijn.

Goossens denkt dat Talpa dat wel ziet zitten. “De vette worst die Eva Jinek moet verleiden om ook naar Talpa te komen? Beste vriendin Merel Westrik vanaf oktober met een talkshow op Net5“, twittert hij.

Er zijn echter twee belangrijke feiten die meespelen. Ten eerste is Jinek uitgegroeid tot een A-ster en A-sterren hebben het over het algemeen moeilijk na een overstap naar de commerciëlen. Hen wordt inhaligheid verweten.

Ten tweede mislukt zo’n beetje alles op Net5. Westrik stapt over om een vrouwentalkshow te gaan maken, maar bij tv-kenners ligt het De Tafel van 5-drama nog steeds in het geheugen.

De Tafel van 5 was een dagelijkse vrouwentalkshow met onder meer Daphne Bunskoek en Katja Schuurman, maar flopte genadeloos in het 19.00 uur-slot van Net5. Er keken op een gegeven moment nog maar 35.000 mensen. Niet veel later ging de stekker eruit.

Foto: NPO

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen