Paait RTL 4 Jinek met vriendinnenshow Jinek-Westrik?

Er gaan al geruime tijd geruchten over een eventuele overstap van Eva Jinek naar RTL 4. Er wordt geroepen dat ze een late talkshow zou gaan presenteren op die zender, maar haar manager heeft bevestigd dat de presentatrice vanwege het moederschap naar de vooravond wil verhuizen. Hoewel de vooravond van RTL 4 ramvol zit, is het niet ondenkbaar dat deze op de schop gaat, voornamelijk vanwege het tanende succes van Goede Tijden Slechte Tijden. Het is mogelijk tijd voor iets nieuws.

Een overstap naar de commerciëlen betekent voor veel NPO-sterren een doodvonnis. De calvinistische Nederlander verwijt hen voor het grote geld te hebben gekozen, waarna de rug wordt toegekeerd.

Jinek moet dus wel goede redenen hebben om over te stappen. Als NPO haar geen plek in de vooravond kan bieden, zou een tijdslot in de vooravond van RTL 4 een goede reden kunnen zijn.

Een andere goede reden zou een samenwerking met haar goede vriendin Merel Westrik kunnen zijn, met wie ze jarenlang de grootste lol heeft gehad bij het NPO 1-programma Goedemorgen Nederland. De beelden waarop ze met z’n tweeën in een deuk liggen zijn alom bekend.

Westriks naam wordt ook regelmatig genoemd in verband met een talkshow op RTL 4. Ze was onlangs een week lang te zien als co-host van de talkshow Zomer met Art. Ze is nu werkzaam voor RTL Nieuws, dus is al in huis.

Hoe het allemaal gaat aflopen is nog onduidelijk. Twee dingen zijn wél duidelijk: Beau van Erven Dorens is nog steeds op zoek naar iemand waarmee hij de late talkshow van RTL 4 gaat wisselen én de kans is groot dat GTST niet overleeft in de vooravond. Stuk voor stuk gaat het om cruciale tijdvakken.

Foto: WNL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen