Frank Masmeijer: ‘Imanuelle Grives moet niet liegen’

Frank Masmeijer, die in juni door de Antwerpse rechter werd veroordeeld tot een celstraf van negen jaar vanwege een cocaïnedeal, adviseert Imanuelle Grives te stoppen met liegen. Dat zegt hij tegen De Telegraaf. Grives zit momenteel vast in de Antwerpse gevangenis, omdat ze drugs aan het dealen was op het festival Tomorrowland. Aanvankelijk kwam ze met het excuus dat ze zich aan het inleven was voor de rol van drugsdealer, maar het lijkt er inmiddels op dat ze aan het jokkebrokken was.

Heel fout, vindt Masmeijer. Dat excuus gaat haar volgens hem niet helpen. “Eerder integendeel, zelfs. Ze moet gewoon eerlijk en open haar verhaal vertellen. Met smoesjes moet je niet aankomen, daar zijn ze niet van gediend in België.”

Die maken hooguit dat je juist een hógere straf krijgt, vervolgt hij. “Dat je Nederlander bent helpt sowieso al niet. Rechters denken vaak: ’Ah, daar heb je er weer een’, heb ik gemerkt. Mijn eigen straf is toch ook buitenproportioneel? Een eis van zeven jaar werd een vonnis van acht en in hoger beroep zelfs nog eens négen jaar.”

Masmeijer denkt dat Grives beter kan toegeven. “Imanuelle kan beter dichtbij de waarheid blijven en er niets anders bijhalen. Dan hoop ik dat het voor haar meevalt.”

Tot dan toe zit ze vast in de beruchte Antwerpse gevangenis. “Met een beetje pech slaapt ze daar op een matrasje op de grond, het is hartstikke vies.

Het Telegraaf-artikel ‘MASMEIJER heeft adviesje voor Imanuelle!’ kunt u hier lezen.

Foto: SBS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen