Ronald Molendijk vindt Angela de Jong nog steeds zuur

Ronald Molendijk heeft nog steeds geen hoge pet op van Angela de Jong, de opiniediva van het AD. Hij vindt de columniste een zure vrouw met zure columns. Dat gaf hij vrijdagavond aan in RTL Boulevard. De Jong deed aan het begin van de week haar beklag over de wijze waarop de NPO een paar dagen later de kandidaatstad voor het Eurovisie Songfestival bekend zou maken. Zowel Maastricht als Rotterdam werd gevraagd om een grote persconferentie voor te bereiden.

Zonde van het belastinggeld, foeterde De Jong. Als de NPO de winnende gaststad wat eerder had ingelicht, had er maar één persconferentie te hoeven worden voorbereid, klaagde ze.

Wat een gemekker, zegt Molendijk. “Daar verschenen nogal wat zure artikelen over van een zure correspondent die voor een zure krant werkt, maar ik vind het wel te gek dat dat gewoon gebeurt, want het zorgt er gewoon voor dat het heel erg spannend is en hoe vaak komt het Songfestival naar Nederland? Nou, niet ieder jaar.

De bombarie rondom het Songfestival is terecht, vindt hij. “Dus het is wel te gek dat het gebeurt. Het zorgt er gewoon voor dat Nederland weer een stukje meer op de kaart staat.”

Als Rotterdammer is hij blij dat Rotterdam de kandidaatstad wordt. “En ja, Rotterdam is een waanzinnig fotogenieke stad en ja, ik kom daar vandaan, maar boven alles gun ik het iedereen.”

Die stad kan het ook aan. Kijk naar North Sea Jazz. Dan doen alle horecagelegenheden mee. Het hoort daar gewoon thuis, klaar. Het is groot.”

Het is niet de eerste keer dat Molendijk de AD-diva zuur noemt. Eerder verweet hij haar al zure stukjes te schrijven over RTL Boulevard.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen