NPO onthult Songfestival-stad vrijdag live op televisie

De NPO onthult vrijdag aan het eind van de ochtend, om 11.58 uur om precies te zijn, wie de gaststad van het Eurovisie Songfestival 2020 wordt: Maastricht of Rotterdam. De bekendmaking wordt live uitgezonden op NPO 1 en 2, zo heeft producent Sietske Bakker laten weten op de najaarspresentatie van de publieke omroep. Het belooft voor veel betrokkenen en meelevende inwoners dus een spannende ochtend te worden. Is hier ook nog iemand boos over? Ja, Angela de Jong.

De Jong vindt het verspilling van belastinggeld dat er zo’n spektakel wordt gemaakt van de onthulling van de gaststad. Ze wijst erop dat zowel Maastricht als Rotterdam de opdracht hebben gekregen om vrijdag een persbijeenkomst te organiseren.

Dat is gewoon onnodig, aldus De Jong. “Om die reden moeten er nu twee keer zaaltjes worden gehuurd, draaiboeken gemaakt, glaasjes water geregeld en ga zo maar door“, zegt ze. “In beide steden gaat het hierbij om een aanzienlijk aantal uren werk van een aanzienlijk aantal ambtenaren en andere medewerkers. Belastinggeld dus.”

De NPO smijt wel heel makkelijk met andermans geld, vindt ze. “Om precies te zijn: weggegooid belastinggeld in het geval van een van de twee steden. En dan heb ik nog niet eens over alle media die uit voorzorg verslaggevers en straalwagens naar Rotterdam, Maastricht én Hilversum moeten sturen.”

De presentatoren van het Songfestival worden in december bekendgemaakt.

Een filmpje waarin Duncan Laurence door zowel Maastricht als Rotterdam loopt:

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen